Severin SM 9685 melkopschuimer

Facebook
Twitter
LinkedIn

 • Name: SM 9685
 • Brand: Severin
 • Operation: Electric
 • Capacity: 700 ml.


Severin SM 9685 melkopschuimer

Bekijk de dagprijs

Op het gebied van melkopschuimers is Severin een van de bedrijven die altijd een voortrekkersrol hebben gespeeld in de sector. Severin biedt een breed gamma van elektrische mixers en emulgatoren aan, in hoofdzaak verdeeld in twee groepen: die van het middengamma en die van het hoge gamma, die zich vooral onderscheiden door het feit dat deze laatste, naast het verwarmen van de melk, de keuze van verschillende temperatuurbereiken mogelijk maken. En in deze tweede groep bevindt zich onze hoofdrolspeler van vandaag: De Severin SM 9685 melkopschuimer.

De Severin SM 9685 is een elektrische melkopschuimer met drie functies: melk opschuimen (koud), melk opschuimen (warm) en melk verwarmen (niet-opschuimen). En in de warme stand, zowel voor het opschuimen als voor het verwarmen van de vloeistof binnenin, kunnen we tot vier verschillende temperatuurbereiken selecteren dankzij het regelwiel. We zullen er later op terugkomen.

De capaciteit is vrij groot: het reservoir heeft een totale inhoud van 700 ml (bijna driekwart liter), en we kunnen dus tussen 100 en 700 ml melk of een andere drank die we willen verwarmen. Willen we schuim maken, dan is het maximale volume dat we kunnen serveren slechts de helft daarvan: tussen 100 en 350 ml. De reden hiervoor is dat bij de vorming van schuim (door de vorming van kleine luchtbelletjes in de melk) het volume van de oorspronkelijke melk aanzienlijk toeneemt en als we de container te vol vullen, zal deze hoogstwaarschijnlijk gaan morsen.

Om morsen te voorkomen, is de Severin SM 9685 melkopschuimer voorzien van een praktisch kunststof deksel. Verder heeft de Severin SM 9685 alle gebruikelijke kenmerken van een elektrische opschuimer van dit type, zoals de roestvrijstalen kan, de warmte-isolerende handgreep, de nodige anti-slip pinnen op de basis, of de elektrische bas die onafhankelijk van elkaar wordt aangesloten op het reservoir erboven. Vooruit, u moet beide elementen aansluiten om de melk op te schuimen of te verwarmen, maar voor de rest van de tijd (serveren, schoonmaken, opbergen) kunt u ze apart hanteren. Echt praktisch.

Net zo praktisch trouwens als het detail van het geïntegreerde compartiment waarin u, in het apparaat zelf, de twee kleine accessoires in de vorm van een wiel of een kroon kunt opbergen die dienen om de melk in de container op te schuimen of te schudden (zonder op te schuimen).

En mocht u nog twijfels hebben over het gebruik ervan, raadpleeg dan de gebruiksaanwijzing van de Severin SM 9685 in PDF-formaat.Severin SM 9685

Bekijk de dagprijs

Severin SM 9685: Tot vier verschillende temperaturen

Zoals gezegd is de grootste verdienste van deze Severin SM 9685 dat niet alleen de melk kan worden verwarmd, maar dat ook de uitgangstemperatuur kan worden gekozen. De meeste middelgrote afschuimers op de markt bieden de mogelijkheid het schuim op te warmen tot 65º C (het punt dat als optimaal wordt beschouwd voor het emulgeren van de melk), maar als we iets minder willen, is er geen andere keuze dan te wachten en het te laten afkoelen. Dit brengt het risico met zich mee dat het schuim breekt en een deel van zijn stevigheid verliest.

In het geval van de Severin SM 9685 is er een bedieningspaneel met vijf standen of lichtindicatoren, die we hieronder in detail kunnen bekijken. Zoals we kunnen zien, bepaalt de meest linkse indicator de optie natuurlijke of koude temperatuur, terwijl de andere vier ons toelaten te kiezen of we het melkschuim willen bekomen bij 45º C, 55º C, 60º C of 65º C; een verscheidenheid van bereiken die meer dan voldoende is om aan alle smaken en gehemelten te voldoen.

Een temperatuur boven 65ºC is niet mogelijk, omdat de melk dan het risico loopt te koken en het resultaat te bederven. Daarom is het optimale punt voor de emulsie van de melk altijd 65º C (we leggen dit diepgaand uit in dit artikel: Hoe melk correct opschuimen).


Severin SM 9685: Belangrijkste kenmerken

 • Afneembare roestvrijstalen kan.
 • Witte elektrische batterij met stekker.
 • Drie hoofdfuncties: melk opschuimen, warme melk opschuimen of melk verwarmen.
 • Witte kunststof buitenafwerking.
 • Opbergvak voor accessoires voor het opschuimen/melk mengen, die met een magneet aan de houder worden bevestigd.
 • Capaciteit emulgator: 700 ml voor het verwarmen van melk, of 350 ml voor het opschuimen
 • Temperatuurkiezer: we kunnen het emulsiepunt kiezen tussen 45º C, 55º C, 60º C of 65º C.
 • Bedieningspaneel met LED-indicatoren.
 • Antislip pads aan de basis van de skimmer.
 • Zeer stille werking.
 • Energiebesparende functie: de opschuimer schakelt automatisch uit.
 • Thermische veiligheidsuitschakeling.
 • Opgenomen vermogen: 500 watt.
 • Afmetingen bij benadering: 19 x 15 x 23 cm.
 • Gewicht: Ongeveer 1,5 kg.Severin 9685

Bekijk de dagprijs


Voordelen van de Severin SM 9685 melkopschuimer

 • Vooral de mogelijkheid om verschillende temperaturen te kiezen om het schuim te vormen of om de melk op te warmen.
 • Het achterste magnetische compartiment, bestemd voor het opbergen van de emulsie- en roeraccessoires, die de kleinste onderdelen van de schuimspaan zijn en altijd gemakkelijk te verliezen zijn.
 • Het is een afschuimer met een capaciteit die ver boven het gemiddelde ligt: tot 700 ml voor het verwarmen of tot 350 ml voor het afschuimen, bijna twee keer zoveel als we in een middenklasse verwarmer vinden.


Nadelen van de Severin SM 9685 melkopschuimer

 • Als u geen gebruik gaat maken van de mogelijkheid om de temperatuur te kiezen (als u bijvoorbeeld genoegen neemt met het optimale punt van 65º C), dan heeft het geen zin om extra geld te investeren in deze afschuimer, want die functie is de enige die hem onderscheidt van afschuimers uit het lagere gamma.
 • Het is een model dat misschien al voorbijgestreefd is door de volgende afschuimer in zijn gamma, de Severin SM 9688, die gelijkaardige kwaliteiten heeft maar recenter is.
 • Wij missen een afwerking in roestvrij staal, niet alleen op de karaf, maar ook op de elektrische bas.Severin sm9685

Bekijk de dagprijs


Severin SM 9685: Video’s

Een complete test en demonstratie van het gebruik van de Severin SM 9685 opschuimer: