Severin melkopschuimer SM 9495 Review

Severin melkopschuimer SM 9495

Bekijk de dagprijs

De Severin melkopschuimer is niet zo bekend in het Verenigd Koninkrijk. Maar ze hebben veel te bieden en zijn directe concurrentie voor andere gevestigde merken in de markt voor automatische melkopschuimers zoals Dualit en VonShef. Maar hoe verhoudt de Severin melkopschuimer SM 9495 zich en is die het geld waard? Laten we er meteen in duiken en uitzoeken...

Lees ook beste melkopschuimer kopen

Severin melkopschuimer SM 9495 - Overzicht

Severin melkopschuimer SM 9495 - Overzich

Deze Severin melkopschuimer is een prachtig ontworpen apparaat dat een aantal indrukwekkende kenmerken heeft en dat zelfs de meest fanatieke liefhebbers van diepe L-liefden in staat moet stellen om het perfecte schuim te bereiden naar hun exacte voorkeuren. Het maakt ook gebruik van een speciaal soort verwarmingssysteem om de melk te bereiden die ervoor zorgt dat de melk nooit mag worden verschroeid (meer hierover later).

Met een breedte van slechts 18 cm bij 18,5 cm en een diepte van 25,3 cm heeft de Severin melkopschuimer een zeer compact oppervlak en zou deze zelfs op de meest drukke keukenbladen moeten passen. Hij wordt geleverd met twee gemakkelijk verwisselbare melkopschuimers die ontworpen zijn om de melk te roeren of op te schuimen. Dit maakt de SM 9495 ideaal voor die gelegenheden waarbij u wilt dat het apparaat alleen de melk verwarmt om bijvoorbeeld warme chocolademelk te maken. Het apparaat heeft ook een handig opberggedeelte rond de achterkant van het apparaat dat de ongebruikte melkkop kan opbergen, zodat deze nooit verloren gaat.

Bij het apparaat wordt ook een roestvrijstalen mok geleverd waarin de melk wordt bereid en een handig deksel dat aan de bovenkant vastzit om te voorkomen dat de melk eruit spettert terwijl het apparaat werkt. De mok zelf en de deksel zijn vaatwasmachinebestendig en maken het reinigen van de machine een fluitje van een cent. Dit is een zeer belangrijke overweging, want wie wil er immers een machine gebruiken om koffie te maken die lang duurt om daarna schoon te maken?

Bekijk de dagprijs

Hoe de SM 9495 te gebruiken

Het zal u misschien verbazen dat de Severin melkopschuimer een paar meer opties heeft dan een 'standaard' melkopschuimer. Dit geeft u veel meer controle over de kwaliteit van de drank die het zal helpen produceren. Aan de voorzijde van het apparaat bevindt zich een grote drukknop die het apparaat inschakelt. Rondom deze knop zit een draaiknop waarmee u de temperatuur van de melk kunt instellen. Deze varieert van het bereiden van 'koude' melk tot 65°C. Met 'Warm', 50°C en 60°C ertussen.

Het bereiden van koude melk is een eigenschap die de meeste automatische melkopschuimers gemeen hebben, maar het selecteren van het temperatuurniveau is dat niet. We vonden dit vooral prettig omdat sommige melkopschuimers melk kunnen bereiden die iets te koel is voor onze smaak. Door de temperatuur aan te passen kunt u het perfecte melkschuim bereiden om aan ieders wensen te voldoen.

Rondom de centrale draaiknop vindt u ook een indicatielampje. Dit lampje en een reeks handige piepjes laten u weten wat het apparaat doet en wanneer het een perfect schuim voor uw koffie heeft bereid.

Door het apparaat in te pluggen knippert het indicatielampje en geeft het apparaat eenmalig een pieptoon. Hierdoor wordt het apparaat effectief in de stand-by modus geplaatst en wordt u gewaarschuwd dat het klaar is om te beginnen met werken. Een stevige, afneembare roestvrijstalen mok wordt in de bovenkant van het apparaat gestoken en is de plek waar u de melk inschenkt voor de verwarming. Binnenin de mok zitten twee in reliëf gemaakte max. vullijnaanwijzers. De eerste lijn markeert 350 ml en is de maximale vullijn voor het opschuimen van melk. Overvulling kan ertoe leiden dat de melk met geweld van de bovenkant van het apparaat wordt uitgeworpen (wij raden dit niet aan!). De tweede vullijn is gemarkeerd als 700ml en is de maximale hoeveelheid voor alleen het verwarmen van melk.

Na het vullen van de beker kunt u het bijgeleverde deksel over de bovenkant plaatsen en beginnen met het opschuimen en/of verwarmen door op de aan/uit-knop te drukken. Het apparaat zal twee keer piepen en beginnen met roeren/opschuimen en het verwarmen van uw melk. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt of het opschuimen is voltooid, stopt het apparaat en piept het meerdere malen en knippert het indicatielampje om u te laten weten dat uw melk klaar is. Dan hoeft u alleen nog maar de melkcontainer te verwijderen en te genieten van uw koffie!

Voor het verwarmen van de melk maakt de SM 9495 gebruik van een inductiesysteem, wat in theorie betekent dat u de melk nooit mag verschroeien omdat er nooit direct warmte op wordt aangebracht. Als u echter om wat voor reden dan ook de verwarmingscyclus wilt stoppen, kunt u dit doen door één keer op de aan/uit-knop te drukken. Dit is vooral handig als u de machine voor het eerst gebruikt, omdat u de melk de eerste keer misschien niet altijd precies krijgt zoals u het wilt. Dus, als u merkt dat het er goed genoeg uitziet, kunt u de cyclus onderbreken en uw melk krijgen voordat het 'over' is.

Bekijk de dagprijs

Korte beschrijving

Severin SM9495 inductie melkopschuimer met afneembaar melkreservoir voor het opschuimen van ca. 60 tot 120 ml. melk of verwarmen van 60 tot 180 ml melk. De SM9495 verwarmt melk tot 65 graden. De SM9495 heeft verwisselbare wieltjes voor verwarmen en opschuimen van melk, met een geïntegreerde opbergplaats op de deksel.

Let op: deze melkopschuiemr wordt vaak groter bevonden dan verwacht. Dit komt mede door de volgende afmetingen,

Verschil tussen opschuimen en verwarmen van melk

Gebruik het gekartelde wieltje voor het opschuimen van de melk en het gladde wieltje voor het opwarmen.

Bij het aanzetten met het gekartelde wieltje schuim je de melk warm op en houd je de knop 3 seconden ingedrukt dan wordt er koud opgeschuimd

Melkschuim voor verschillenden specialiteiten:

 • Romig zacht melkschuim – cappuccino, Latte Art
 • Stevig melkschuim – latte macchiato, cappuccino
 • Koud melkschuim – frappé, cocktails, ijskoffie, dessert
 • Warme melk – latte, chocolademelk

Eigenschappen van de SEVERIN SM 9495

 • Vermogen: 500 Watt
 • Inhoud: 180 ml
 • Inductieproces - geen aanbranden
 • Oververhittingsbeveiliging
 • Aan/uit-schakelaar
 • Automatische uitschakeling
 • Vaatwasserbestendige onderdelen
 • Kleur: geborsteld rvs-zwart
 • Garantietermijn: 2 jaar
 • Gewicht: 920 gr

Andere toepassingen

Net als elke goede schuimer kun je met de Severin melkopschuimer meer dan alleen koffie maken. Het kan koude melkschuim, warme melkschuim en warme melk bereiden. Hierdoor is het ideaal om alles te bereiden, van milkshakes tot warme chocolademelk en zelfs schuim voor desserts. U kunt ook veel dikker schuim bereiden door eerst melk op te schuimen in een koude cyclus en dan weer op te schuimen in een warme cyclus.

Bekijk de dagprijs

Wat we denken over de Severin Milk Frother SM 9495

We waren serieus onder de indruk van de SM 9495 . Hij heeft alle geweldige eigenschappen van een goede schuimer in één apparaat: hij is eenvoudig te gebruiken, kan worden aangepast aan uw eigen persoonlijke voorkeuren, is gemakkelijk schoon te maken en is ook zeer stijlvol. Hij heeft wel een iets hoger prijskaartje dan de meeste andere automaten, maar gezien de extra voordelen die hij met zich meebrengt denken we dat de prijsstijging gerechtvaardigd is en denken we dat u moeilijk een beter apparaat zult kunnen vinden.