Krups XL 2000

Kies je voor deze fraaie Krups xl2000 melkopschuimer, dan drink je vanaf nu alleen nog maar betere koffie met heerlijk melkschuim! Wie graag luxe koffiedrinkt zoals bijvoorbeeld Latte of Cappuccino. Kan echt niet zonder deze machine. Hiermee kan je heel simpel lekker stevig melkschuim maken wat niet alleen lekker is, maar ook nog eens heel chic staat op je kopje koffie!

Omdat niet iedere koffiemachine is uitgerust met een melkopschuimfunctie is het makkelijk om deze erbij te kopen. Als je eenmaal koffie met melkschuim hebt geproefd wil je waarschijnlijk nooit meer wat anders! Je kan je afvragen of een goede melkopschuimer duur moet zijn. Niet in alle gevallen maar deze Krups XL 2000 is zijn geld zeker meer dan waard.

krups xl2000 melkopschuimer

Bekijk de dagprijs

De fabrikant

Krups is heel erg bekend in de wereld van koffiemachines en accessoires. Als je weet dat dit bedrijf al sinds het jaar 1846 actief is timmeren ze dus al een tijdje aan de weg en die ervaring voel je ook in al hun producten. Het doel van dit bedrijf is om steeds weer nieuwe dingen op de markt te brengen die je nog meer gemak brengen. Is ze dat met deze melkopschuimer gelukt?

Om te overwegen voor je een melkopschuimer koopt

Het zou goed kunnen dat je meteen zin hebt om de Krups XL 2000 te gaan kopen maar impulsieve aankopen zijn natuurlijk niet de beste! Vraag jezelf daarom af of je deze wel regelmatig gaat gebruiken. Als je over het algemeen het liefst gewoon zwarte koffie neemt, of je vindt het al prima zoals je eigen koffiemachine de koffie zet, zal je hem waarschijnlijk niet vaak gaan gebruiken.

Melk opschuimen kan best een tijdrovend klusje zijn, waar je in de vroege ochtenduren niet echt op zit te wachten. Maar als jij niets liever doet dan genieten van een heerlijke cappuccino of latte is het vast een goed idee om geld uit te geven aan een melkopschuimer.

Algemene indruk

Over het design van de Krups XL 2000 kan je kort zijn. Ze hebben het keurig strak en lekker praktisch gehouden. De behuizing is gemaakt van rvs. Slim, want je zit natuurlijk niet te wachten op roestdeeltjes in je melkschuim! Rvx ziet er niet alleen erg mooi uit, het is ook heel goed in staat om warmte lang vast te houden wat ook weer een groot voordeel is. Doordat de melkopschuimer een rubberen handvat heeft hoef je niet bang te zijn dat je jouw handen verbrandt.

Onderaan de melkopschuimer zitten drie knoppen die goed zijn voor wel drie verschillende opschuimstanden. Je hebt een keuze voor cappuccino, latte en gewone warme melk. Over het opschuimproces hoef jij je niet druk te maken. Het apparaat doet dit allemaal zelf. Zodra het gewenste melkschuim klaar is stopt de opschuimer zelf.

Op dit apparaat is patent aangevraagd vanwege een speciale optie. Het maakt de melkschuimkraag in drie verschillende stappen. Eerst wordt de melk opgewarmd tot de juiste temperatuur. Deze varieert tussen de 70 en 90 graden. Hierna gaat het apparaat schuim maken en zorgt er daarna voor dat het schuim lange tijd zijn vorm blijft houden. Zo krijgt het melkschuim een nog fijnere structuur.

Deze melkopschuimer is al heel makkelijk te bedienen, maar Krups heeft nog meer verrassingen voor je. Aan de binnenkant staan 3 streepjes. Hier zie je precies hoeveel melk je toe moet voegen om de door jou gewenste koffievariant te maken. Je hoeft niets af te meten, het enige wat je hoeft te doen is het apparaat vullen tot het door jou gewenste streepje.

Zodra het melkschuim gemaakt is gaat het apparaat zelf uit. Zo hoef je jezelf geen zorgen te maken over het feit dat de melk zou kunnen overkoken of erger nog, aanbranden. Eigenlijk hoef je zelf helemaal niets te doen, de melkopschuimer neemt het je allemaal uit handen.

soorten melkschuim xl2000

Bekijk de dagprijs

Schoonmaken

Na gebruik moet de melkopschuimer natuurlijk even worden schoongemaakt. Dit is zo klaar. Je spoelt hem nadat je klaar bent gewoon af onder de kraan. Dat is snel klaar! De binnenkant van de melkopschuimer heeft namelijk een speciale antikleeflaag zodat er geen melk aan blijft zitten en alleen omspoelen voldoende is om deze netjes schoon te krijgen.

Mocht je toch liever wat uitgebreider willen schoonmaken, pak dan een sponsje en een beetje zeep. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen! Hiermee zou je ongewild de melkopschuimer kunnen beschadigen.

melkschuim krups

Bekijk de dagprijs

Nadelen

Tot nu toe zou je denken dat dit de beste melkopschuimer is die er verkrijgbaar is. Toch blijkt deze Krups 2000 XL een paar minpuntjes te hebben die hem net wat minder populair maken. Ondanks het feit dat er twee jaar garantie op de machine zit, is dat geen zekerheid dat je er zo lang plezier van hebt.

Deze melkopschuimer lijkt behoorlijk kwetsbaar te zijn. Er zijn gevallen bekend waarbij de binnenkant los begint te laten en ook de as laat het regelmatig afweten. Er zijn ook meldingen van apparaten die er ineens zomaar mee ophielden. Bij sommige gebruikers begon het apparaat ineens een eigen leven te leiden en zomaar uit het niets met lichtjes te knipperen. Er zijn gevallen bekend waarbij het apparaat ineens zo uit het niets, inschakelde. Dat zou als eng kunnen worden ervaren en kan ook gevaarlijk zijn.

Deze melkopschuimer is ook niet echt goedkoop te noemen. Als je dan bedenkt wat er allemaal fout mee kan gaan is het misschien een beter idee om te kiezen voor een ander, vergelijkbaar model.

krups xl2000

Bekijk de dagprijs

Alternatieven

Als je na het lezen van bovenstaande tekst toch twijfelt over de Krups XL 2000, zijn er wel een paar vergelijkbare alternatieven van andere merken. Ook zij zullen waarschijnlijk niet helemaal perfect zijn maar ja, wie is dat wel?

Illy melkopschuimer

illy melkopschuimer

Bekijk de dagprijs

In plaats van de Krups zou dit een hele goede vervanging kunnen zijn. Dit model is dan wel wat eenvoudiger maar je kan er ook geweldig melkschuim mee maken. Deze machine heeft aanzienlijk minder opties dan de Krups maar is daarnaast wel een stuk goedkoper in aanschaf. De Illy heeft geen 3 verschillende standen, maar heeft dan wel weer de mogelijkheid om zowel warme als koude melk op te schuimen. Bij het Krups model lukt dat alleen met warme melk.

Deze melkopschuimer is, mede door de eenvoudige uitvoering, een stuk duurzamer dan de Krups 2000 XL. Het schijnt alleen veel langer te duren voordat het melkschuim klaar voor gebruik is. Maar voor wie genoeg tijd heeft of voor wie duurzaam belangrijk is, hoeft dat natuurlijk geen belemmering te zijn.

Philips Senseo melkopschuimer CA6500/60

philips senseo melkopschuimer

Bekijk de dagprijs

Als je zowel koude melk als warme melk wilt gebruiken, je kan het doen met deze mooi uitziende melkopschuimer. Door simpelweg iets langer op de knop te drukken, schakelt deze philips senseo melkopschuimer om naar koude melk. Ideaal als je op een warme zomerdag een lekkere ijskoffie wilt maken.

Omdat deze melkopschuimer ruimte biedt aan 120 ml melk kan je in een keer genoeg schuim maken voor twee heerlijke koppen cappuccino. Schoonmaken is ook zo gedaan, want dit model is voorzien van een anti kleeflaag. Even omspoelen en daarna afdrogen met een schone theedoek!

Vind je dit niet goed genoeg en heb je het idee dat de melkopschuimer nog niet echt schoon is? Zowel het deksel als de klopper kan je makkelijk in je vaatwasmachine doen. Zo weet je heel zeker dat je melkopschuimer weer fris en fruitig is. De binnenkant kan je schoonmaken met een vochtige doek met een beetje afwasmiddel.

Ook leuk, deze melkopschuimer is verkrijgbaar in flamingoroze. Mocht dat nou toch net niet helemaal je kleur zijn, je koopt hem ook in het wit of in het zwart. Net waar je zelf de voorkeur aan geeft natuurlijk.

En als je dan ook nog bedenkt dat deze melkopschuimer ook prima werkt met plantaardige melk zoals bijvoorbeeld sojamelk, en ook nog eens een stuk goedkoper is dan de Krups 2000 XL, is de keuze vast snel gemaakt!