Voor veel mensen is een regelmatig stevig kopje koffie niet genoeg – ze willen een grote, gedurfde smaak van hun brouwsel.
In tegenstelling tot wat sommigen denken, moet sterke koffie helemaal niet bitter of verbrand smaken. In feite zal het, als het goed gemaakt is, een rijke smaak hebben die heerlijk en onderscheidend is.
Met de juiste branding en maling bent u goed op weg naar een heerlijk kopje koffie dat uw sokken doet kloppen.
Als u thuis uw eigen rijke koffie wilt zetten, vindt u hier 10 tips voor het zetten van sterke koffie.
#1 braadstuk
Het braadstuk dat je kiest is belangrijk, dus kies voor een braadstuk met een rijke smaak.
Donkere brandingen, inclusief Franse branding, zullen het sterkste kopje koffie opleveren.
Arabica- en Colombiaanse bonen zijn het beste voor het werk, ook al zijn ze per pond duurder dan de robusta-bonen – die laatste zijn merkbaar bitterder van smaak.
#2 Versheid
Versheid is belangrijk, dus gebruik waar mogelijk hele bonen.
De kwaliteit van je bonen zal in het laatste kopje doorschijnen, en aangezien je voor kracht gaat betekent dit dat alle smaken geconcentreerd zullen zijn.
Begin met subbonen, en je hebt een middelmatig brouwsel. Haal fatsoenlijke koffie, en je zult veel meer genieten van de smaak.
#3 Eigen koffiebonen branden
Als je helemaal uit wilt gaan, brand dan je eigen hele koffiebonen in een popcornknaller. Bronnenkoffie, die niet geroosterd is, is afkomstig van uw plaatselijke kruidenierswinkel of van een site zoals Sweet Maria’s, Dean’s Beans of Burman Coffee.
Voeg dezelfde hoeveelheid koffiebonen toe die je in de popper zou doen, en start de machine. Giet de bonen na afloop van de cyclus in een vergiet zodat de lucht kan circuleren en koel ze sneller af – maal de bonen niet tot ze volledig zijn afgekoeld.
#4 bonen fijn malen
Maal je bonen zo fijn dat ze de juiste grootte hebben voor je brouwmethode. Een koffiemolen is het beste, en je kunt kiezen tussen automatische en elektrische modellen.
De sleutel is alleen het malen van genoeg om in één keer te gebruiken, zodat de rest van uw koffie zo vers mogelijk blijft smaken.
Als je een automatische druppelzetter gebruikt, gebruik dan een gewone molen. Voor een espressomachine ga je wat fijner, en voor een Franse pers moeten je bonen vrij grof zijn.
#5 Overgietingsmethode
Gebruik een overgietingsmethode, zoals een Chemex, of een Cafetière voor sterke koffie zonder de verbrande smaak die kan ontstaan door het gebruik van een druppelaar.
Als u een hoogwaardig automatisch koffiezetapparaat hebt, mag u geen problemen hebben met bitterheid of verbrande smaak. Als uw model echter niet het gewenste kopje koffie produceert, probeer dan eens een andere methode.
#6 Automatische druppelaars
Als u een fan bent van automatische druppelaars, voeg dan een snufje zout toe aan uw terrein voordat u met uw brouwcyclus begint.
Hierdoor wordt de koffie niet zoutachtig – u hoeft slechts een klein beetje toe te voegen – maar het zorgt ervoor dat de resulterende koffie soepeler smaakt en voorkomt dat er bitterheid ontstaat.
#7 Franse pers
Franse pers koffie kan gemakkelijk worden aangepast en het is een geweldige methode voor het maken van sterke koffie.
Hoe langer je de grond en het warme water bij elkaar laat zitten, hoe meer smaak en olie er wordt onttrokken.
Om een beetje te bedriegen en snel een sterke kop Franse perskoffie te maken, gebruik je de grootte van de droesem die je zou gebruiken voor een automatische druppelmachine, maar verhoog je de zettijd niet.
#8 Verhouding tussen water en koffie
Houd rekening met de verhouding tussen water en koffie die u gebruikt, ongeacht de methode die u verkiest. Als u een donker gebrande koffie gebruikt, hoeft u zich geen zorgen te maken over het gebruik van meer gemalen koffie per kopje water dan u normaal zou doen.
#9 Meer koffie gebruiken
Je moet iets meer koffie gebruiken dan je normaal zou doen als je geen donker gebrande koffie gebruikt, maar ga niet te ver.
Gebruik ongeveer 1/3 meer koffie en houd de hoeveelheid water die u normaal gesproken toevoegt gelijk. Als u een koffielepel of maatschepje gebruikt, maakt u het uitzoeken van de verhouding veel gemakkelijker.
#10 Smaak van de koffie
Omdat de smaak van mensen in koffie zo verschillend is, moet je zeker een beetje met vallen en opstaan gaan.
Als je merkt dat je brouwsel na de eerste keer niet sterk genoeg is, voeg dan wat meer koffie toe of zet het voor een langere cyclus vooruit.
Als je denkt dat de afgewerkte koffie smaakt alsof hij je hoofd eraf zal blazen, schaal je hem terug en gebruik je minder aarde of een kortere zettijd.
Gerelateerd
Inhoudsopgave
Toggle