Hoe ontkalkt u een Tassimo Koffiezetapparaat?

Facebook
Twitter
LinkedIn


ontkalken van de tassimo

Het is essentieel om te weten hoe we onze Tassimo kunnen ontkalken als we de levensduur van onze koffiemachine willen verlengen en ervoor willen zorgen dat we altijd van de beste smaak genieten bij alle bereidingen. Weinigen van ons besteden echter de aandacht die het verdient aan zo’n essentieel proces als het ontkalken van ons Tassimo koffiezetapparaat.

Het ontkalken van het koffiezetapparaat is altijd noodzakelijk, ongeacht het merk van onze machine. Maar in dit artikel gaan we ons richten op het uitleggen van het ontkalken van een Tassimo. Om de uitleg te vergemakkelijken, doen we het in stappen.


Wanneer moet ik mijn Tassimo koffiemachine ontkalken?

In het geval van een Tassimo is het eenvoudig om te weten wanneer u het ontkalkingsproces moet uitvoeren. Alle koffiemachines hebben een automatisch alarm dat u waarschuwt als het nodig is om het te ontkalken wanneer u de koffiemachine inschakelt.

In de rest van de koffiemachines, en op een algemene manier (dit kan altijd variëren afhankelijk van het feit of u de koffiemachine meer of minder vaak gebruikt) is het aan te raden om elke 3-4 maanden te ontkalken.


Wat heb ik nodig om mijn Tassimo te ontkalken?

Om een Tassimo koffiemachine te ontkalken heeft u alleen maar ontkalkingstabletten nodig, ook wel ontkalkers genoemd. Een aantal van deze producten vindt u hier:


Bosch Tassimo TCZ6004 – Ontkalkingstabletten


Bosch Tassimo TCZ6004 - Ontkalkingstabletten

Bekijk de dagprijsHieronder leggen we een wat meer zelfgemaakte manier uit om uw Tassimo koffiemachine zonder tabletten te ontkalken, maar de aanbevolen procedure is deze.


Hoe kan ik mijn Tassimo koffiemachine ontkalken?

Zodra we hebben gezien dat het alarmlichtje is aangezet en we hebben gecontroleerd of we ontkalkingstabletten bij de hand hebben, kunnen we beginnen met het ontkalken van ons Tassimo-koffiezetapparaat. Het proces is eenvoudig en duurt niet langer dan een half uur. Het werkt hetzelfde met elk Tassimo model, ongeacht of uw koffiemachine een Joy, een Happy of een Tassimo Vivy is.


  • Het eerste wat u moet doen is de serviceschijf of T-Disc die bij uw koffiezetapparaat wordt geleverd ophalen (deze bevindt zich meestal achterin). U hebt het later nodig om het apparaat te starten zonder dat u echte drankjes hoeft te bereiden.
  • Het tweede ding is het vullen van de watertank. In de handleiding van de machine vindt u de exacte hoeveelheid water die elk model nodig heeft voor het ontkalkingsproces (meestal is een halve liter voldoende). Toch is het beter om ervoor te zorgen en de hele tank te vullen.
  • Ten derde, als onze Tassimo koffiemachine een Brita waterfilter heeft (zoals bijvoorbeeld bij de Tassimo T55 Charmy), verwijder deze dan.
  • Giet vervolgens de ontkalkingstabletten in het waterreservoir. Elk ontkalkingstablet bevat meestal twee tabletten: u moet die twee gieten, niet slechts één. De verpakkingen worden verondersteld de individuele doses te zijn voor elk ontkalkingsproces van de Tassimo. Ze lossen zichzelf vrij snel op.
  • Nu introduceert u de serviceschijf en start u de koffiemachine. We hoeven ons alleen maar zorgen te maken over het plaatsen van een grote container in de vloeistofuitlaat (waar we meestal de koffie opvangen), omdat daar al het water uitkomt met onzuiverheden en vuil die voorheen in de circuits van onze Tassimo koffiemachine zaten. Het proces duurt meestal ongeveer 15-20 minuten, en u zult de kan of container meerdere malen moeten legen (we raden u aan een grote te gebruiken).
  • Op dit moment kunnen we u feliciteren: u hebt zojuist uw Tassimo koffiemachine ontkalkt en u kunt weer genieten van uw koffie alsof u het apparaat net hebt gekocht. Vergeet niet de tank goed schoon te maken, vul deze bij met schoon water en geniet van uw Tassimo koffiezetapparaat!


Hoe ontkalkt u de Tassimo zonder tabletten?

Een vraag die veel mensen stellen is hoe je een Tassimo koffiemachine ontkalkt zonder ontkalkingstabletten. Of het nu is om wat geld te besparen, of omdat u niet altijd Tassimo ontkalkingstabletten bij de hand hebt, er zijn enkele trucjes om een Tassimo koffiemachine zonder tabletten te ontkalken.

In plaats van ontkalkingstabletten te gebruiken, kunt u voor het proces azijn of citroensap gebruiken. De procedure is dezelfde als die welke we hierboven stap voor stap hebben uitgelegd, maar dan door de azijn of het citroensap in het waterreservoir te gieten in plaats van de tabletten.

We moeten u echter waarschuwen dat dit huismiddel niet altijd werkt (soms is het ontkalkingsalarm uitgeschakeld, maar andere keren niet).

Azijn of citroenzuur kan ook contraproductief zijn in de circuits van uw Tassimo koffiemachine als u ze vaak gebruikt. Voor sommige zeldzame gevallen kan deze truc dus werken. Toch is het raadzaam om altijd officiële Tassimo ontkalkingstabletten te gebruiken.


Enkele veelgestelde vragen bij het ontkalken van uw Tassimo koffiemachine


Ik gebruik de koffiemachine niet veel, en het leidingwater in mijn stad is erg zuiver. Moet ik de koffiemachine ontkalken?


Het antwoord is JA, altijd. Absoluut alle koffiezetapparaten, ook de expreskoffiezetapparaten (niet alleen capsulekoffiezetapparaten) hopen bij gebruik sporen van kalk en onzuiverheden op. U moet uw Tassimo koffiezetapparaat altijd ontkalken als dit van toepassing is.

Met Tassimo heeft u nog minder problemen omdat hun koffiezetapparaten een automatisch systeem hebben dat u vertelt wanneer u moet ontkalken. Maak dus geen smoesjes!Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen