Bosch Tassimo Vivy kopen en review

Facebook
Twitter
LinkedIn


bosch tassimo vivy

De Bosch Tassimo Vivy is een van de toonaangevende cup machines op de markt. Het is een kleine, lichte zaak die ergens in de laag-midden prijsklasse voor koffiepadmachines valt.

Gerelateerd: Beste Bosch Tassimo Koffiecupmachines

Betaalbaarheid is een groot deel van zijn aantrekkingskracht, maar biedt de kleine Vivy u een fatsoenlijke knal voor uw geld? Of kunt u beter wat geraffineerder gaan spetteren? We hebben onlangs een van de units meegenomen voor een ritje in The Coffee Bazaar HQ en hebben besloten om de machine een grondige beoordeling te geven.


Bosch Tassimo Vivy


bosch tassimo vivy review

De Tassimo Vivy is een zeer eenvoudige podmachine zonder overbodige toeters en bellen. Aantrekkelijke prijzen, compacte afmetingen en het gebruiksgemak zijn een groot deel van zijn aantrekkingskracht. Maar de Vivy is ook een sterke performer en maakt zeer goede koffie met een druk op de knop. Hij is perfect voor iedereen die zijn java-gewoonte met de handen uit de mouwen wil steken.

De verstelbare cup drip tray maakt het gemakkelijk om een kopje onder het mondstuk te plaatsen wat wij waarderen, hoewel het gebrek aan duidelijke instructies het moeilijk maakt om meer warm water toe te voegen om de drankjes die door het Intellibrew kunstmatig intelligentiesysteem van de machine worden gemaakt te verlengen.

Het loopt rustig, ook al is het niet de snelste machine die we hebben genomen voor een ritje. Het was gemakkelijk op te zetten en schoon te maken en de keuze van de verschillende pods die ermee te gebruiken zijn, betekent dat het ook een goede afwisseling biedt. Ja, er zijn veel geavanceerdere machines op de markt – maar de Vivy is een zwaargewicht in zijn prijsklasse en doet de eenvoudige dingen goed.

Bekijk de dagprijs


Gerelateerd: Bosch koffiemachine kopen en aanbieding


Ontwerp en kenmerken

De Tassimo Vivy T12 is een single-serve pod machine – die in staat is om één drankje per keer te maken van een van Tassimo’s handelsmerk T-Disc pods. De T-Disc pods bieden een selectie van 35 sterke dranken, waaronder koffie, thee en warme chocolademelk. De machine is zeer compact, meet slechts 16,9 x 29,8 x 24,9 cm. en wordt geleverd met een 0,7 liter watertank die in zijn zijkant past.

De Vivy is gemaakt van kunststof en heeft een vrij neutraal ontwerp. Het is niet de meest in het oog springende machine op de markt en hij ziet er wel een beetje goedkoop uit – maar hij is zeker niet lelijk. Hij is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren – Zwart (modelnr. TAS1402GB), Wit (modelnr. TAS1407GB), Rood (modelnr. TAS1403GB) en Roze (modelnr. TAS1401GB).


bosch tassimo vivy 2 verschillende kleuren

De bekerhouder en de lekbak kunnen naar boven of beneden worden geschoven – en zelfs volledig worden verwijderd om een hoog latteglas onder het mondstuk te plaatsen. De pods worden in de bovenkant van de machine geplaatst boven de uitloop met de voorkant naar beneden. Een bijzonder slimme eigenschap van deze machine is dat de Vivy automatisch de barcode op de capsule leest en met één druk op de knop de koffie op de juiste manier zet. Dit maakt deel uit van Tassimo’s handelsmerk “Intellibrew” technologie. Het voordeel is dat de technologie vrij goed is – de verhouding tussen water/roest/koffie in elke drank was over het algemeen spotgoedkoop. Je kunt hier echter niet mee knoeien of spelen, zodat je bijna geen controle hebt over het proces. De 1.300-watt machine kan zo’n 3,3 bar druk uitzwengelen – wat helpt om een mooie crema aan de espresso toe te voegen.

Bekijk de dagprijs

Prestaties en samenvatting

Het formaat van de Vivy betekent dat hij in bijna elke vrije hoek of spleet past, maar het kleine formaat betekent een kleine watertank – waardoor hij het beste geschikt is voor huishoudens met slechts een paar koffiedrinkers – anders moet hij elke vijf minuten worden bijgevuld. Een ander nadeel van het kleine formaat is dat er geen opvangbak is voor de gebruikte pods, dus elke cartridge moet na elk gebruik apart worden gerecycled. Het kan dinky zijn, maar dat betekent wel dat er geen ruimte is voor extra functies zoals cup warmers of pod caddies, wat sommige mensen misschien wel waarderen.

Maar hoe gaat het ermee om? De Vivy biedt echt koffie aan met een druk op de knop en we vonden het over het algemeen erg instinctief om te gebruiken. De machine wordt geleverd met een set van foto-instructies die eruit zien als een stripverhaal, maar we vonden deze niet erg duidelijk. Echter – er zijn hier zo weinig bewegende delen dat het relatief eenvoudig is om te weten wat je moet doen.

De koffie die het apparaat produceert is een goede pod pod pod pod pod, niets om een purist te prikkelen, maar genoeg om de toevallige drinker meer dan tevreden te stellen. De machine draait rustig en heeft slechts 15 seconden nodig om het water voor te verwarmen voor elk drankje – wat helemaal niet te armoedig is. De giettijden zijn iets langzamer en we vonden de machine wel aanzetten op momenten dat we echt alleen maar wanhopig op zoek waren naar een kopje thee.

We vonden het gebrek aan duidelijke instructies een grote belemmering toen we probeerden uit te zoeken hoe we extra water aan je drankje konden toevoegen, wat ons gek maakte tot we online op zoek gingen naar antwoorden. Zoals gezegd – je kunt de machine niet zo lang of zo kort programmeren als je zou willen, wat een pijn is. Tuurlijk, de “Intellibrew” is geweldig – maar soms wil je gewoon een drankje dat perfect past in je favoriete mok. Met de bijgeleverde instructies die niet helpen, keken we online en vonden we dat het antwoord is om te wachten tot de stroom afloopt, wanneer het lampje naast de serveerknop begint te knipperen – en dan de knop ingedrukt te houden zo lang als je zou willen dat hij water blijft toevoegen.

Lees ook Tassimo vs Nespresso (Gedetailleerde vergelijking en beoordeling)

Tassimo verkoopt ook een aparte schijf voor de machine die u kunt gebruiken om zelf heet water toe te voegen als u gewoon thee wilt maken uit een zakje of een bouillonblokje wilt oplossen. Dit hulpstuk is echter niet bijzonder goedkoop, dus u kunt waarschijnlijk het beste gewoon een mooie waterkoker kopen.

Het maken van een cappuccino is ook een beetje een faffel met de T-Disks, omdat u de machine twee keer moet laten draaien met twee aparte peulen – een voor de koffie en een voor de schuimende melk. Ik weet dat dit een kleinigheid is – en het draaien van twee pods is nog steeds een stuk eenvoudiger dan het maken van een cappuccino vanaf nul – maar het voelde wel als een extra complicatie.

De machine is gemakkelijk uit elkaar te halen voor een snelle reiniging en onderhoud en wordt ook geleverd met een plastic “blankeerschijf” die in de podhouder past en een barcode bevat die de machine vertelt hoe ze zichzelf moet reinigen en ontkalken – een heel handige functie! Deze schijf kan mooi worden opgeborgen in de rechterbenedenhoek van de machine en is dus gemakkelijk te vinden en moeilijk te verliezen, wat een welkome aanvulling is omdat het precies het soort accessoire lijkt te zijn dat na ongeveer twee dagen zal ontbreken.

Bekijk de dagprijsGerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen