Bosch Tassimo My Way 2: eenvoud zoals altijd

Facebook
Twitter
LinkedIn


De Bosch Tassimo My Way 2 capsule machine is, zoals de naam al doet vermoeden, de tweede versie van de originele My Way. Even compact en gebruiksvriendelijk als altijd, onderscheidt hij zich door de integratie van een Brita-filterpatroon dat het water in de tank zuivert.Bosch Tassimo My Way 2

Bekijk de dagprijs


Wat u moet weten

De Bosch Tassimo My Way 2 is hetzelfde koffiezetapparaat als de eerste My Way. Het belangrijkste verschil is het Brita filterpatroon dat het water in de tank filtert. Dit zorgt niet alleen voor een betere kwaliteit water, maar verlengt ook de levensduur van het koffiezetapparaat.

Een kleine indicator op het tankdeksel geeft de “gezondheid” van de patroon aan.indicator op het waterreservoir geeft de gezondheid van het Brita patroon aan

In de gebruiksaanwijzing vermeldt Brita dat de patronen ongeveer 4 weken meegaan. Naarmate de weken en koffies verstrijken, zal de grootte van de voortgangsbalk geleidelijk afnemen tot hij moet worden veranderd. Deze filterpatronen worden in de winkel verkocht en kosten gemiddeld 5,20 euro per stuk.


Ontwerp


De Bosch Tassimo My Way 2 heeft een slim en gestroomlijnd ontwerp. Hij is verkrijgbaar in vier kleuren, waaronder crème en rood, maar wij testten de klassieke zwarte. Het lekbakje kan dichter bij de automaat worden geplaatst om spatten te voorkomen, door het in de groeven op de machine te steken.

De bediening is aanraakgevoelig en zodra u de gewenste instelling hebt gekozen, hoeft u alleen nog maar op de centrale knop te drukken om het koffiezetproces te starten.Bosch Tassimo my way 2 koffiezetapparaat in doos op aanrecht

De automatische uitschakeling is een goed idee om energie te besparen. Het is handig omdat er geen aan- of uitknop is, dus om te activeren hoeft u alleen maar het touchscreen te bedienen of het deksel op te tillen.

Hoewel de Tassimo My Way 2 compact is in vergelijking met een koffiezetapparaat voor bonen, is het toch de grootste van de Bosch-machines. De Vivy is een stuk kleiner dankzij het ontbreken van een bedieningspaneel, en de Suny is ook erg klein. Andere kleine koffiemachines die we hebben bekeken zijn onder andere de nieuwe piepkleine Iperespresso Y3.3 van illy, die slechts 10 cm breed is.Bosch Tassimo My Way 2 waterreservoir

Bedieningselementen


De bedieningselementen zijn eenvoudig te bedienen, niet in de laatste plaats omdat Bosch ze voor het eerste gebruik duidelijk labelt met een verwijderbare sticker. Met de aanraakbediening kunt u de intensiteit en het volume van uw drank selecteren, evenals de temperatuur. De temperatuur wordt aangegeven met groene, oranje en rode lampjes.

Er gaat ook een lampje branden wanneer het tijd is om de machine bij te vullen, wat ongeveer één keer per dag gebeurde in een huis met frequente koffiedrinkers. Ik vermoed dat dit komt doordat het filter veel ruimte inneemt in de tank zelf, dus hoewel de capaciteit 1,3 liter mag zijn, is de werkelijke capaciteit eerder één liter.Bosch Tassimo My Way 2 bedieningselementen

Om de vier voorinstelknoppen te gebruiken, selecteert u gewoon uw voorkeuren voor temperatuur, volume en sterkte en drukt u ongeveer vijf seconden op een van de vier cijfers om deze op te slaan. Vanaf dit punt kunt u gewoon op de voorkeurtoets drukken om automatisch op die aangepaste voorkeur te werken, wat geweldig is voor regelmatige koffiedrinkers.


Reinigen


Dit is vrij eenvoudig. Om te beginnen moet u de lekbak legen en goed schrobben. U kunt ook de houder voor de T-disks (of pods) verwijderen en deze in de vaatwasser of met de hand reinigen. U moet de automaat van onder de houder en aan de onderkant van de machine schoonvegen.

Als u ooit de automaat zelf wilt doorspoelen, gebruikt u de Service T-Disc die zich onderin de automaat bevindt. Deze zal een reinigingscyclus uitvoeren, dus plaats een bak onder de automaat om het water op te vangen, en leeg deze wanneer u klaar bent. Dat is alles wat u hoeft te doen om de Bosch Tassimo My Way 2 schoon te maken.


Productspecificaties

 • Type koffie: pod
 • Type bediening: digitaal
 • Inhoud waterreservoir: 1,3 liter
 • Vermogen: 1500 watt
 • Lengte netsnoer: 1,2 meter
 • Afmetingen: H29 x B23 x D32,5 cm
 • Gewicht: 3.6kg
 • Instellingen: Sterkte, volume, persoonlijke instellingen
 • Merk: Bosch
 • Serie: Tassimo


Voordelen

 • Gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden.
 • T-Disc systeem met optische barcodelezing voor automatische instelling.
 • Aanpassingsopties voor meer vrijheid.
 • Rustig.
 • Ontkalkings detector.
 • Drank catalogus.
 • Capsule beschikbaarheid.


Nadelen

 • Eén kopje per keer.
 • Verbruikt elektriciteit in stand-by.
 • Voorverwarmen tussen elke bereiding, zelfs na elkaar.
 • Geen compatibele capsules.


Bekijk de dagprijs


Conclusie


De My Way 2 verschilt van zijn voorganger doordat hij is uitgerust met een Brita-filterpatroon die het water in het reservoir zuivert en de levensduur van het koffiezetapparaat verlengt. Voor het overige behoudt hij de intrinsieke kwaliteiten van het vorige model. Het is een beetje een afwijking van de Tassimo codes en markeert een echte breuk met zijn catalogus. Deze nieuwe machine biedt meer vrijheid aan gebruikers die willen breken met het volautomatische T-Disc systeem. En dat is maar goed ook, want deze extra opties (intensiteit, hoeveelheid en temperatuurinstelling) zijn normaal gesproken voorbehouden aan automatische machines met een molen. In feite zal deze koffiemachine degenen bekoren die willen spelen met recepten en op zoek zijn naar een gevarieerd drankenassortiment. Espressoliefhebbers hoeven zich echter geen zorgen te maken: de druk van 3,3 bar is niet voldoende om espresso te maken.
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen