Tassimo vs Nespresso (Gedetailleerde vergelijking en beoordeling)

Facebook
Twitter
LinkedIn


Tassimo vs Nespresso

Tassimo is al sinds het begin een van de rivalen van Nespresso. Hun gelijkaardige brouwmethode wedijverde met die van Nespresso: terwijl Nespresso voor hun koffie vertrouwde op capsules, vond Tassimo de T-schijven uit. Deze schijven (T voor Tassimo) zijn in wezen hetzelfde als capsulekoffie: in elk van deze schijven zit gemalen koffie. Gaten worden door het koffiezetapparaat gepockt om geen water te laten stromen, daarna wordt de koffie geëxtraheerd.

Een belangrijk verschil is dat, terwijl Nespressomachines afhankelijk zijn van hoge druk om het water door de grond te duwen (19 bar druk, beschouwd als een professionele standaard voor espresso), Tassimo in plaats daarvan afhankelijk is van een langere infusietijd.

Dit is een zeer belangrijk verschil: Nespresso adverteert zichzelf als een drankje dat, zo niet espresso, dan toch heel dicht in de buurt komt.

Tassimo, terwijl het espresso-achtige dranken kan maken, is het meer geschikt om hun drankjes koffie te noemen, en geen espresso. Het bepalende kenmerk van de espresso is de beperkte tijd die nodig is om de koffie af te tappen: Dit resulteert in theorie in verbeterde koffiekwaliteiten. Het maken van Tassimo koffie duurt ongeveer 60 seconden, Nespresso neemt 30 seconden in de langzaamste machines, 15 seconden in de snelste.

Van de sterke punten van Tassimo is hun sterkste punt INTELLIBREW. Een gepatenteerde Tassimo technologie (net als T-discs) Intellibrew betekent dat elke koffieschijf een barcode heeft die het Tassimo-koffiezetapparaat leest voordat het wordt gezet. Na het lezen past het apparaat zijn instellingen aan aan het soort drank dat op het schijfje staat.

Hoewel de VertuoLine van Nespresso ook een soortgelijke barcodetechnologie heeft die de koffiemachine laat weten wat voor soort bereiding de koffie vraagt, was intellibrew al vele jaren eerder beschikbaar. En niet voor niets: Tassimo biedt niet alleen koffie aan: hun schijven kunnen een mix zijn van echte melk en koffie, voor het maken van een latte of een cappuccino. T-schijven komen ook voor het maken van cacao- of chocoladedranken en thee.

De behoefte aan een machine die onderscheid kan maken tussen veel verschillende soorten dranken – niet alleen koffie – maakte plaats voor de verbazingwekkende intellibrew technologie.


Tassimo T12

Tassimo’s T12 wordt gemaakt door Bosch, een zeer bekende en gerespecteerde fabrikant van machines en huishoudelijke apparaten in het algemeen.

Zelfs naast andere single-serve machines is de T12 opmerkelijk compact, met een gewicht van iets minder dan 6 pond. Met een glanzende zwarte afwerking, een verchroomde zetkop en een roestvrijstalen lekbak moet de esthetiek van deze machine zelfs de meest modieuze koffiedrinkers die er zijn een plezier doen.

De koffie wordt gezet met één druk op de knop. De grootte van uw koffie kan worden aangepast door het zetproces te stoppen – of, als u het groter wilt, door het voorbij de gebruikelijke 60 te laten lopen die de machine nodig heeft om de koffie af te maken. Dit betekent ongeveer 3 verschillende maten koffie.

Een zeer praktische kopjesstandaard kan worden opgevouwen en aangepast, zodat u verschillende maten kopjes onder uw zetkop kunt plaatsen.


Specificaties:

 • 700ml afneembaar waterreservoir.
 • Bediening met één druk op de knop.
 • Licht en compact.
 • Drie maten koffie


Nespresso’s Pixie:

De Pixie kan worden vergeleken met de T12 door zijn compacte ontwerp. Hij is ook bovengemiddeld ergonomisch, omdat hij meerdere delen van zichzelf kan opvouwen om zonder moeite te worden getransporteerd.


Specificaties:

 • 700ml watertank
 • Twee maten koffie
 • Kabelopslag
 • 25-seconden opwarmtijd
 • Kan compatibele capsules gebruiken


Hoewel de twee koffiezetapparaten en vergelijkbaar in grootte en capaciteit, de Pixie gaat tegen een lagere prijs. Het is ook aanzienlijk meer draagbaar.

Met al dit gepraat over Nespresso, zorgt u ervoor dat u de juiste onderhoudsstappen kent om uw machine schoon te houden.


Tassimo T47+

Deze machine heeft een zeer gelijkaardig ontwerp als de T12, maar slaagt er toch in om op vele vlakken te verbeteren en toch niet te veranderen in een onmogelijke boxachtige machine.

Hij heeft een zelfreinigende en ontkalkende functie die bijna geen interactie van u nodig heeft. Dit betekent dat de machine kan zien wanneer hij niet meer wordt gebruikt en dat hij door middel van stoom wordt gespoeld, om vervolgens zichzelf te reinigen. Verbazingwekkend voor mensen die geen tijd hebben om voor hun machine te zorgen.

De 47+ wordt geleverd met een ingebouwd waterfiltratiesysteem. Het MAXTRA-filtersysteem garandeert een beter smakende drank, gemaakt met water van een hogere kwaliteit.


Specificaties:

 • 1.2L afneembare watertank
 • Bediening met één knop
 • Zelfreinigende functie
 • Verstelbare lade voor verschillende maten bekers
 • Weegt iets minder dan 8 pond.


Nespresso’s Essenza Plus:

De Essenza Plus is een van de beter uitgeruste machines van OriginalLine, waarbij u kijkt naar de relatie tussen prijs en functies. Het is een zeer stijlvolle, kleine machine die veel functies heeft voor zijn grootte en prijs. Een van de beste keuzes van Nespresso.


Specificaties:

 • 1 liter watertank
 • Bluetooth-verbinding
 • One-touch order
 • 4 verschillende maten koffie


Tassimo T55+

Tassimo’s nieuwste koffiezetapparaat voegt aan de consistente volledig zwarte, super modieuze lijn van koffiezetapparaten een vleugje modernere esthetiek toe door scherpe hoeken te verminderen en dit apparaat veel ergonomischer te maken dan hun laatste twee.

Het exclusieve, ingebouwde Mavea MAXTRA-waterfiltersysteem vermindert kalksteen en chloor in het water; dit helpt echt om alle smaak en het aroma van uw koffie naar boven te halen.

Het heeft ook zelfreinigende en zelfontkalkende functies, plus een automatische uitschakelfunctie om energie te besparen.


Specificaties:

 • 1.2L afneembaar waterreservoir
 • Weegt 7,9 pond
 • Zelfreinigend en zelfontkalkend wanneer niet in gebruik
 • Waterfiltratiesysteem
 • Vooraf ingestelde dranksterktefuncties die verder kunnen worden aangepast
 • De hoogte van de lekbak kan worden aangepast


KitchenAid Koffiezetapparaat:

Hoewel de KitchenAid een zeer goede machine is, wordt de vergelijking iets ingewikkelder als we rekening houden met de waterfiltratie van de T55. Als dat niet zo was, zouden we het Nespresso-koffiezetapparaat zonder twijfel boven de Tassimo’s kiezen, maar we stellen een waterfiltratiesysteem wel erg op prijs.


Specificaties:

 • 1.3L afneembare watertank
 • Weegt 8,9 pond
 • Opvouwbare bekerhouder
 • 25-seconden opwarming


Caddy Coffee Maker:

Dit, simpel gezegd, is een mooie machine. Het wordt geleverd met een soort van automaat aan de rechterkant waar u pods in kunt opbergen; wanneer de drang naar koffie begint, worden ze daar handig naast uw machine geplaatst. En het ziet er ook nog eens heel cool uit, wat voor ons altijd een groot pluspunt is.

Deze is iets meer aanpasbaar: Met de Caddy kunt u de koffie-instellingen zoals het watervolume, de temperatuur en de smaakintensiteit aanpassen.


Specificaties:

 • 1.2L afneembare watertank
 • Weegt 8,5 pond
 • Aanpasbare koffie-instellingen
 • Kortere opwarmtijd
 • Energiebesparende functie
 • 3 koffiematen


Laten we het vergelijken met de specificaties van de CitiZ:


 • Weegt 8,9 pond
 • 1L afneembare watertank
 • 25 seconden opwarmtijd
 • 2 koffiematen


Nu hebben zowel de Caddy als de CitiZ vrij unieke ontwerpen die hen onderscheiden van de meeste andere koffiemachines en daarom hebben we besloten om ze tegen elkaar op te zetten. Beide machines zijn vrij goed op elkaar afgestemd, waarbij de Caddy iets beter is dan andere Tassimo machines, waardoor het een zeer goede match is voor Nespresso.

Voor een aantal extra Nespresso-vergelijkingen kunt u ons artikel Coffee Insight raadplegen: Lavazza VS Nespresso, hier.

In dit geval zal de persoonlijke smaak de doorslag geven, omdat we denken dat zowel de Caddy als de Pixie objectief gezien een relatief goede keuze zijn voor een koffiezetapparaat, waarbij geen enkele machine merkbaar beter is dan de andere.

Uiteindelijk is het belangrijk op te merken dat Nespresso weliswaar telt met veel machines in hun arsenaal die in staat zijn om te schuimen, te stomen en in het algemeen melk te bereiden voor het maken van dranken op basis van espresso, maar dat Tassimo-machines dat niet doen. Dit maakt de Nespressomachines tot een voor de hand liggende keuze voor iedereen die graag zijn eigen opgeschuimde melk maakt omdat ze er kieskeurig over zijn (wie niet?) of omdat ze genieten van de ervaring.

Maar Tassimo kan de kosten sterk verlagen, juist omdat ze geen melkgerichte functies hebben; ze hebben ze niet nodig, omdat hun pods al met melk zijn uitgerust. Hoewel ze niet erg transparant zijn over wat er precies in hun pods zit (Nespresso is ook niet transparant over smaken en wat niet, maar er kan niet veel gebeuren als het alleen maar koffie is), zeggen ze wel dat hun pods 100% pure melk bevatten en het smaakt als het echte werk. Door de toepassing van poedermelk geven ze niet om het maken van een schuimende machine.

Dat is een ander veelzeggend verschil tussen Tassimo en Nespresso. Terwijl diepe L-liefhebbers ongetwijfeld liever hun eigen melk zouden maken – om hun eigen machine te hebben waarmee ze hun melk kunnen stomen, unieke drankjes kunnen maken, kunnen experimenteren enzovoort – wat Nespresso weet en daarom veel machines met deze functie heeft gemaakt – is de focus van Tassimo sterk gericht op het gemak.

Je zou kunnen zeggen dat Tassimo meer een kantoormachine is – en ze hebben een speciale kantoormachine die we niet in handen konden krijgen. Het is zogenaamd veel krachtiger dan zijn commerciële machines, en het werkt geweldig in een kantooromgeving waar er allerlei soorten mensen met verschillende smaken zullen zijn, wat precies is waar T-discs het beste voor werken.


T-discs VS Capsule Coffee:

Het belangrijkste verschil tussen Tassimo en Nespresso komt hierop neer: Terwijl capsulekoffie nu door derden kan worden gemaakt, kunnen T-discs alleen worden gemaakt door bedrijven die zijn geassocieerd met Tassimo. Dit is ook het geval met de VertuoLine machines van Nespresso: zij hebben de technologie om hun capsules te brouwen gepatenteerd, dus niemand anders kan nog concurreren.

Hoewel de behuizing van Tassimo sterk lijkt op die van Nespresso’s VertuoLine, hebben ze een aantal broers en zussen die gemachtigd zijn om T-schijven te maken. Dit betekent een grotere verscheidenheid aan opties om uit te kiezen -en prijzen- zodat u niet beperkt bent tot het steeds opnieuw kopen van dezelfde leverancier.

Laten we de voors en tegens van elk van deze bedrijven eens overlopen om ze beter te kunnen vergelijken.


T-discs


Voordelen

 • Kleinere
 • U kunt ook drankjes op basis van melk, warme chocolademelk en thee maken.
 • Barcodetechnologie voor alle peulen
 • Verschillende aanbieders van koffiepads.


Nadelen

 • Beperkt machinebereik.
 • Koffiekwaliteit ontbreekt
 • Hoewel ze een recyclingprogramma hebben, is het lang niet zo goed als dat van Nespresso en is het alleen in het Verenigd Koninkrijk volledig geïmplementeerd. In de VS zijn er vrijwel geen recyclebare opties.


Nespresso’s capsulekoffie:


Voordelen:

 • Compatibel met producten van derden
 • Veel koffiemachines om uit te kiezen
 • VertuoLine-capsules met verschillende afmetingen, barcodetechnologie
 • Goed recyclingprogramma


Nadelen:

 • Koffie kan iets duurder zijn
 • Capsules zijn gewoon koffie; geen andere opties zoals bij Tassimo


Al met al, terwijl Tassimo een aantal positieve punten heeft, zouden we de capsulekoffie van Nespresso boven die van Tassimo kiezen. Want Nespresso’s spel is koffie: ze zijn gespecialiseerd in koffie en hebben gewerkt aan een goede kwaliteit koffie en niet alleen aan gemak.

Tassimo’s eindspel lijkt vooral gemak te zijn. Hun pods zijn dus erg handig vanwege hun gebruiksgemak en hun verschillende soorten dranken die ze aanbieden (zoals cappuccinopods, die we wel erg lekker vonden), maar ze houden zich niet staande in een wedstrijd tegen Nespresso-koffie. Sommige van Tassimo’s meest premium koffiepods bieden wel goede kwaliteit koffie, maar ze zijn een uitzondering onder hun vele andere keuzes.

Dus laten we het specifiek hebben over wat elk van deze twee een goede keuze maakt. Laten we eens wat dieper ingaan op het beste van de twee, om te zien wat hen objectief gezien een goede keuze maakt of voor een specifieke behoefte.

Wilt u een blik werpen op extra Nespresso-machines? Klik hier voor een overzicht van de beste machines van Nespresso.


Wat maakt Tassimo tot een goede keuze?

Ze maken meer dan alleen koffie. Er zijn dagen dat u uw ochtend wilt beginnen met iets anders dan koffie (kan niet), en voor die dagen heeft Tassimo uw rug. Ze hebben een geweldige selectie van ontbijtthee en cacao- en chocoladedranken die het een geweldige keuze maken voor mensen die graag een breder spectrum tot hun beschikking hebben om uit te kiezen. Ze hebben zelfs melk- en koffiepads die een cappuccino maken.

Meer merken om uit te kiezen. Op dit moment is het aantal merken dat T-discs maakt iets meer dan 15. Dus je krijgt een gevoel, dit betekent dat je kleine juweeltjes kunt vinden die je niet echt krijgt met capsulekoffie, zoals Baileys Hot Chocolate, een Oreo Tassimo, en Twinning’s English Breakfast.

Gewoon om wat van hun beste te noemen:


Wat maakt Nespresso een goede keuze?

Ze kennen koffie van binnen en van buiten. Hoewel ze niet de beste zijn, geven ze u zeker een veel betere koffie dan Tassimo, en dat is misschien wel het belangrijkste punt dat hier kan worden gemaakt. Nespresso’s hele deal is koffie: Tassimo offert zich echter op om goed te worden in één ding om meer gebied te bestrijken – wat redelijk is – maar wij denken dat koffie het ultieme drankje is. Stap opzij, thee.

Ze hebben een geweldig recyclingprogramma. Wegwerpkoffiecontainers zullen altijd veel verspilling veroorzaken… afval. En hoewel Tassimo hier wel wat aandacht aan besteedt, heeft Nespresso een aantal bewonderenswaardige stappen gezet in de richting van het verminderen van de impact van hun capsule-koffie op het milieu. Hun recyclingprogramma is in meer landen beschikbaar dan dat van Tassimo en omvat meer dan alleen het terugsturen van hun capsules: Ze recyclen de meeste materialen. Tassimo’s verbranden echter de meeste van hun gebruikte capsules.

Betere koffiemachines. Er is geen andere manier om dit te zeggen: Nespresso’s machines zijn duidelijk, pijnlijk veel beter uitgerust dan Tassimo’s- en de prijs is zeer redelijk voor de hoeveelheid functionaliteit die u uit elke machine kunt halen.

Exclusieve capsule smaken. Hoewel het assortiment beperkt is, heeft VertuoLine van Nespresso een zeer hoogwaardig repertoire. Er is vrijwel geen enkele van hun Vertuo-capsulesmaakvarianten die minder dan een 7 scoort op een schaal van 1 tot 10: zo goed zijn ze.


Het komt erop neer dat beide merken op een aantal punten wel dicht bij elkaar komen, maar dat ze duidelijk gericht zijn op verschillende mensen, waarbij hun producten erg moeilijk te vergelijken zijn omdat ze niet echt met elkaar concurreren.

Als u een echte koffiemens bent zoals wij, zal Nespresso altijd de betere keuze zijn. Hun koffie is veel beter dan die van Tassimo en veel bedrijven van derden werken aan koffiecapsules, waarbij sommige van hen luxe koffie aanbieden die je nooit in de buurt van een T-schijf zou komen. Hun machines zijn ontworpen met een zeer duidelijke focus op coffeeshops en barista’s, waardoor ze een fantastische keuze zijn voor iedereen die graag met hun koffie experimenteert.

Hoewel, als u een koffieliefhebber bent maar niet het soort dat elke dag koffie drinkt, kan Tassimo meerdere malen per dag de keuze voor u zijn. Vooral als u in een omgeving woont waar dit ook voor veel mensen geldt – en vooral als u kinderen heeft – die ofwel geen koffie drinken ofwel liever thee of warme chocolademelk drinken, dan zijn de Tassimo machines daar erg goed in.

Maak dus uw keuze en onthoud: Hoewel koffie ongetwijfeld de koning van alle dranken ooit is, betekent dit niet dat u niet kunt genieten van de vele andere soorten warme dranken die er zijn. Geniet ervan!
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen