Beste Tassimo ontkalkingssets in 2022 kopen, review en aanbiedingen

Facebook
Twitter
LinkedIn


Voor 8 op de 10 is een ochtend zonder koffie ondenkbaar! En als uw Bosch Tassimo koffiezetapparaat tekenen van zwakte vertoont, kunt u overwegen het te ontkalken in plaats van een ander apparaat te kopen. Een Tassimo ontkalkingsset helpt u uw koffiemachine te onderhouden en lang mee te gaan. Bekijk onze gids met de beste Tassimo ontkalkingssets van dit jaar.


Gerelateerd: Hoe ontkalkt u een Tassimo Koffiezetapparaat?


Tassimo ontkalkingssetBosch Tassimo – Set van 2 dozen

De beste Tassimo ontkalkingskit in 2022

Bosch Tassimo - Set van 2 dozen


Deze 2 doosjes Tassimo ontkalkingstabletten beschermen uw Bosch koffiemachine tegen kalkaanslag. De kit zal de levensduur van uw machine verlengen.


Bekijk de dagprijs


Zodra het ontkalkingslampje op uw Bosch Tassimo koffiemachine gaat branden, dient u deze onmiddellijk te reinigen. Hiervoor hebt u een specifiek product nodig, zoals deze Bosch Tassimo tabletten. Deze ontkalkingsset bevat in totaal 8 tabletten, die kalk- en mineraalafzettingen snel en zonder sporen achter te laten verwijderen.

Eenvoudig in gebruik, de 2 doosjes Bosch Tassimo tabletten worden verdund in het waterreservoir. Dit reinigingsproces verlengt de levensduur van de koffiemachine aanzienlijk. Aanbevolen voor Bosch modellen, deze Tassimo ontkalkingskit is nuttig en eenvoudig. Volg gewoon de gebruiksaanwijzing.


Bosch Tassimo TCZ6004

Het beste instapmodel Tassimo ontkalkingsset

Bosch Tassimo TCZ6004


Als u een krap budget heeft, kunt u het beste kiezen voor de Bosch Tassimo TCZ6004. Met deze 4 tabletten kunt u 2 ontkalkingen uitvoeren. U kunt het gebruiken voor het automatische ontkalkingsprogramma.


Bekijk de dagprijs


Koffiezetapparaten die vaak worden gebruikt, moeten regelmatig worden schoongemaakt. Dankzij de 4 ontkalkingstabletten voor Bosch Tassimo TCZ6004 koffiemachines zal uw koffie ‘s morgens nooit meer naar sokken smaken. Het belangrijkste doel van deze reinigingstabletten is u te helpen de kalk en kalkaanslag te verwijderen die zich in de loop der tijd in de machine ophopen.

De Bosch Tassimo TCZ6004 wordt geleverd in een verpakking met 4 tabletten. Hiermee kunt u 2 ontkalkingen uitvoeren met een snelheid van 2 tabletten per reiniging. Let op: dit product is alleen bestemd voor Tassimo koffiemachines.


AmbiClean – Set van 4 flessen vloeibare ontkalker

De beste Tassimo ontkalkingskit uit het topgamma

AmbiClean - Set van 4 flessen vloeibare ontkalker


Deze vloeibare ontkalker is geschikt voor DeLonghi, Saeco, Tassimo, Nespresso en Senseo koffiemachines. Gemaakt in Duitsland, kan het ook worden gebruikt om andere apparaten te ontkalken.


Bekijk de dagprijs


De AmbiClean vloeibare ontkalker is een uitstekende oplossing voor wie op zoek is naar een universele ontkalker. Het is compatibel met alle huishoudelijke apparaten die water koken en is geschikt voor koffiezetapparaten, waterkokers en stoomstrijkijzers. Een van de grote voordelen is dat het 100% biologisch afbreekbare organische zuren bevat.

Verwijder kalkaanslag effectief met AmbiClean Liquid Descaler. Dit zal uw elektriciteitsverbruik verminderen. Dit product wordt geleverd in een verpakking van 4 x 750ml flessen, één fles is voldoende voor 6 ontkalkingen.


Cunea ontkalker

De beste multifunctionele vloeibare ontkalker

Cunea ontkalker


Cunea’s universele ontkalker is een uitstekend alternatief voor Tassimo ontkalkingssets en lost kalkaanslag in uw huishoudelijke apparaten, met name koffiezetapparaten, perfect op.


Bekijk de dagprijs


De Cunea kalkaanslagverwijderaar is een van de meest milieuvriendelijke en geurloze Tassimo kalkaanslagverwijderaars. Het bevat alleen milde zuren. Het is een product bestemd voor automatische, halfautomatische, piston-, pod- of filterkoffiemachines van verschillende merken (Bosch, De Longhi, Krups, Tassimo, Nespresso…). Deze oplossing bevat een gebruiksindicator die waarschuwt voor de ontkalkingssterkte.

Gemaakt in Duitsland, dit product is zeer gemakkelijk te gebruiken. De 750 ml fles heeft een meter aan de zijkant. Met deze capaciteit kunt u tot 6 bewerkingen uitvoeren, d.w.z. 125 ml per ontkalking. De gebruiksaanwijzing staat op de achterkant van de fles.
Hoe kiest u een Tassimo ontkalkingsset?

Het kiezen van de beste Tassimo ontkalkingskit is, net als elk ander huishoudelijk schoonmaakmiddel, geen eenvoudige opgave. Als u echter rekening houdt met de belangrijkste factoren, kunt u gemakkelijk het juiste model voor uw behoeften vinden. Het moet efficiënt, zuinig en milieuvriendelijk zijn.


Tassimo ontkalkingsset kiezenCriterium 1: De vorm

U kunt kiezen tussen een multifunctionele ontkalker of een product dat speciaal voor Bosch Tassimo koffiemachines wordt aanbevolen. De Tassimo ontkalkingskit is er in verschillende vormen, namelijk


  • Vloeibaar: Het voordeel van dit type Tassimo ontkalkingskit is dat het snel oplost in water en daardoor relatief effectief is. Bovendien is er geen nasmaak.
  • Vast: in tablet- of poedervorm helpt de Tassimo vaste ontkalker om kalkaanslag van de wanden van de koffiemachine te verwijderen. Het is makkelijker te doseren.


Welke vorm u ook kiest, elke Tassimo ontkalkingsset bevat actieve ingrediënten voor een eenvoudig onderhoud van uw koffiemachine. De universele oplossingen zijn zeer praktisch voor het reinigen van andere kleine apparaten zoals waterkokers.

Criterium 2: Hoeveelheid

De voor elke reiniging benodigde hoeveelheid is afhankelijk van de vorm van de Tassimo ontkalkingskit. Het zal bepalen hoe vaak u een bus of fles ontkalkingsoplossing kunt gebruiken. In het algemeen, als u voor vloeistof hebt gekozen, is de aanbevolen hoeveelheid 125 ml per operatie. In het geval van tabletten beveelt het merk Bosch 2 tabletten per ontkalking aan. Het is echter altijd raadzaam de gebruiksaanwijzing te raadplegen, die meestal op de achterkant van de verpakking staat.

Criterium 3: De pH-waarde

Normaal gesproken ligt de pH-waarde of het waterstofpotentiaal van een Tassimo ontkalkingskit voor koffiemachines tussen 0 en 2. Dit is in feite een indicator voor de zuurtegraad van het product. Met een pH-papier of een pH-meter kunt u dit meten, tenzij de informatie reeds op de technische fiche is vermeld. Het is belangrijk aandacht te besteden aan de inwerktijd om de doeltreffendheid ervan te vergroten.

Criterium 4: Samenstelling

De Tassimo ontkalkingskit is, net als de gebruikelijke ontkalkingsmiddelen, een typisch industrieel product dat is samengesteld uit verschillende zuren. De samenstelling omvat citroenzuur, sulfaminezuur, maleïnezuur en fosforzuur. Deze schoonmaakoplossing, die als “mild” wordt beschouwd in vergelijking met witte azijn, heeft een pH-waarde tussen 0 en 2.

Criterium 5: Verenigbaarheid

Voor het beste resultaat kiest u specifieke Tassimo ontkalkingssets die onmiddellijk door uw Bosch koffiemachine worden herkend. Ze zijn ultra krachtig en perfect aangepast aan uw kleine toestel. Indien nodig zijn universele ontkalkers voldoende. Bovendien kunnen ze ook worden gebruikt om uw andere toestellen te reinigen en te ontkalken, wat een must is.

Hoe gebruik ik een Tassimo ontkalkingsset?

Als u een pod-koffiezetapparaat hebt zoals de Bosch Tassimo TAS3202 of een capsule-koffiezetapparaat zoals de Bosch – TAS6503 Tassimo My Way 2, moet u weten dat elk apparaat altijd wordt geleverd met een T-Disc.

Dit is een gepatenteerde technologie die wordt aangeboden in de vorm van een gele plastic schijf met een streepjescode op één zijde. De T-schijf, die aan de zijkant of achter het reservoir wordt geïnstalleerd, is het belangrijkste element bij het onderhoud van het Bosch Tassimo koffiezetapparaat.

Naast de T-Disc heeft u een Tassimo ontkalkingsset nodig (2 tabletten of 125 mL ontkalkingsvloeistof). Begin met het vullen van het waterreservoir van het koffiezetapparaat en voeg dan de tabletten toe. Plaats de T-schijf in de sleuf, streepjescode naar beneden. Plaats ook een vat met een minimuminhoud van 500 ml onder de tuit.

Druk gedurende 5 seconden op de startknop van het apparaat om het ontkalkingsproces te starten. Laat het product 30 minuten inwerken. Sluit het proces af door de koffiemachine ten minste 3 keer te spoelen.


Tassimo ontkalkingsset of citroenzuur?

Tassimo ontkalkingsset

De Tassimo ontkalkingskit is de eenvoudigste manier van gebruik. Het is relatief effectief en praktisch. De pH-waarde varieert van 0 tot 2, en daarom wordt het als mild zuur beschouwd. Het is een product van het merk Bosch en garandeert een volledige verwijdering van de kalkaanslag die het verwarmingssysteem van uw Tassimo koffiemachine heeft verstopt.

Verdun 2 tabletten van de Tassimo ontkalkingskit in water en giet het mengsel in het apparaat voordat u het opstart. Verwijder daarna de oplossing en spoel uw koffiezetapparaat enkele malen grondig uit. Het gebruik van deze ontkalkingskit laat geen nasmaak na en zal de smaak van uw ochtendkoffie niet beïnvloeden.


Citroenzuur

Als u een liefhebber bent van meer natuurlijke processen, zal het gebruik van citroenzuur zeker bij u passen. Met dit product kunt u zich ontdoen van kalkaanslag, maar ook van de kalkaanslag die zich in uw machine heeft opgehoopt. Citroenzuur, dat ontstaat door de gisting van natuurlijke en organische suikeroplossingen, kan in bepaalde gevallen ook als levensmiddelenadditief worden gebruikt.

Citroenzuur is vaak in poedervorm verkrijgbaar. Om van de voordelen te profiteren, moet u 2 eetlepels met water mengen en het in de koffiemachine gieten. Zet het koffiezetapparaat aan en laat de ontkalkingsoplossing enkele uren inwerken alvorens te spoelen.


Conclusie

Citroenzuur is nog steeds een product dat gemakkelijk op de markt te vinden is. In feite kan het worden gebruikt voor het ontkalken van vele huishoudelijke apparaten, zoals waterkokers, stoomstrijkijzers en koffiezetapparaten. Het hanteren ervan vereist echter enige voorzorgsmaatregelen, zoals het dragen van een paar handschoenen.

De Tassimo ontkalkingskit is alleen geschikt voor het reinigen van een Bosch koffiezetapparaat. Als u de ontkalker alleen nodig hebt voor uw koffiezetapparaat, is het toch een effectieve oplossing.Tips

Ontkalk elke 3 maanden


Tassimo raadt aan uw koffiemachine om de 3 maanden te ontkalken. In ieder geval is het apparaat voorzien van een controlelampje dat aangeeft wanneer het moet worden ontkalkt.

Ken de hardheid van het water dat u gaat gebruiken


U kunt uw waterrekening raadplegen of een speciale kit gebruiken om de hardheid van het water in uw huis te testen. Als de hardheid gemiddeld is, kan om de 6 maanden worden ontkalkt.


Vermijd het gebruik van cola of witte azijn bij het schoonmaken


Coca-Cola kan helpen om de bodem van uw toilet schoon te maken, terwijl witte azijn kan worden gebruikt om een volledig vuile pan schoon te maken. In het geval van een koffiezetapparaat is het probleem anders, omdat het interne mechanisme niet van één enkel materiaal is gemaakt. Witte azijn en cola kunnen uw koffiezetapparaat dus beschadigen.


Verminder de frequentie van het ontkalken van uw Tassimo koffiemachine


De mate van kalkaanslag en kalkaanslag in uw koffiezetapparaat is van grote invloed op de noodzaak tot ontkalken. Als u het aantal reinigingsbeurten wilt beperken, gebruik dan een filterpatroon in het waterreservoir van de machine. Gebruik ook gefilterd water om uw koffie te zetten.


Vergeet niet de buitenkant van de koffiemachine schoon te maken


Na het ontkalken van uw Bosch koffiezetapparaat dient u de kopjeshouder te verwijderen en de buitenkant van het koffiezetapparaat met een vochtige spons schoon te maken. Doe hetzelfde voor de bekerhouder en de barcodelezer. Het waterreservoir heeft maar een paar doekjes nodig, evenals de behuizing van het koffiezetapparaat.


FAQ

Wat is de beste Tassimo ontkalkingsset?

De beste Tassimo ontkalkingskit hangt af van uw behoeften en uw budget. Lees onze koopgids om uit te vinden welke producten op dit moment de beste zijn.

Kan ik mijn Tassimo koffiezetapparaat reinigen zonder tablet?

Als u de levensduur van uw Bosch koffiezetapparaat niet wilt verkorten of zelfs het binnenwerk wilt beschadigen, is het van essentieel belang om altijd Tassimo ontkalkingskits, d.w.z. tabletten, te gebruiken.

Ontkalken: wat zijn de tekenen?

Als de machine ontkalkt moet worden, zal het meestal slecht ruiken. Bovendien kan uw koffie lauw of zelfs koud zijn. In de meeste gevallen zal de ontkalkingsindicator oplichten of knipperen.

Kan ik tabletten op basis van zuur of azijn gebruiken om mijn Tassimo machine te ontkalken?

Net als azijn in vloeibare vorm, kunnen azijn of zuurhoudende tabletten de onderdelen van uw Bosch koffiemachine beschadigen. Dit zal onder andere de smaak van uw koffie beïnvloeden.

Vervangt zuiveringszout de Tassimo ontkalkingskit?

Ja, maar niet helemaal. Maak gewoon een mengsel van 1 liter water en 2 eetlepels zuiveringszout en giet dit in de machine. Spoel de machine na 2 of 3 beurten af met schoon water.

Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen