Onze beste tips om gemakkelijk melkschuim te maken

Facebook
Twitter
LinkedIn


Cappuccino, warme chocolademelk, latte… veel drankjes zijn het lekkerst met een beetje melkschuim erop. En dit schuim is niet alleen voor professionals. We leggen uit hoe je het thuis super makkelijk kan maken.

Herfst en winter zijn de twee seizoenen waarin warme dranken het populairst zijn. Van cappuccino (met ons recept met citroen en wortel) tot latte en zelfs warme melk, de keuze is aan u. Vergezeld van wat zelfgemaakt zandkoekjes zijn deze drankjes nog lekkerder met melkschuim! Hier zijn al onze tips om het zelf te maken, met of zonder pijpje!tips om gemakkelijk melkschuim te maken

Welke melk opschuimen?

Melk opschuimen is geen ingewikkelde taak. Maar om ervoor te zorgen dat u een mooi, heerlijk schuim krijgt, moet u de juiste melk kiezen.


U hebt twee mogelijkheden: magere melk of volle melk. Magere melk is degene die het beste schuimt. De kwaliteit van het schuim zal echter niet buitengewoon zijn omdat de luchtbellen groot zullen zijn. Het schuim zal dus licht zijn en veel minder compact. Volle melk is de ideale optie als u een stevig schuim wilt dat stevig blijft.


Hoe maak je melk met een elektrische melkopschuimer?

Met een elektrische opschuimer kunt u perfecte cappuccino’s en ultra-roomachtige drankjes maken.

  • Melk opschuimen met een elektrische melkopschuimer

Om dit te doen, giet u uw melk in een vrij grote, smalle container. Plaats vervolgens het pijpje in de melk, zodat het de bodem van de beker raakt. Laat het rondjes draaien voor ongeveer 30 seconden. Laat het pijpje vervolgens nog 30 seconden zachtjes stijgen en dalen. Zet het uit en haal het uit de melk, verwarm het in de magnetron en serveer het met het schuim!

  • Melk opschuimen met een elektrische melkopschuimer

Er zijn ook nog efficiëntere en gebruiksvriendelijkere opschuimers. Sommige melkopschuimers zijn zelfs specifiek voor melk. Giet uw melk dus tot de aangegeven hoogte in het reservoir van de opschuimer. Doe het deksel erop en start de machine.

  • Hoe maak je melk zonder een melkopschuimer?

Als u geen pijpje hebt, is dit geen probleem. Er zijn verschillende technieken om melk op te schuimen.

  • Melk opschuimen met een glazen container die sluit

Dit is de gemakkelijkste en snelste techniek. Doe melk in een halve glazen pot die je kunt afsluiten met een deksel. Sluit het en schud het een paar seconden. Het duurt ongeveer 30-60 seconden voor magere melk en 1’30-2 minuten voor volle melk. Verwijder het deksel en verwarm uw melk in de microgolfoven tot ze warm en dampend is. U kunt de melk aan uw drankje toevoegen en het schuim erdoor roeren als u wilt. Als u een dikker, vaster schuim wilt, schudt u de pot met het deksel nogmaals gedurende ongeveer 20 seconden.

  • Melk opschuimen met een garde of elektrische klopper

Een andere techniek is het gebruik van een garde voor de meer gespierden onder ons of een elektrische garde. In dat geval verwarmt u uw melk in de magnetron of in een steelpan, zodat er stoom uit de vloeistof komt. De melk mag niet koken. Giet de melk in een kom die groot genoeg is of rechtstreeks in de pan en klop ze met een garde gedurende enkele minuten tot schuim (dat vrij vloeibaar en niet erg dik zal zijn) of met een elektrische garde, op de laagste snelheid, gedurende enkele seconden. Het enige wat je moet doen is het schuim gebruiken.

  • Melk opschuimen met een piston koffiezetapparaat

Je hebt geen melkopschuimer, maar wel een mooi koffiezetapparaat met zuiger? Dat is maar goed ook! U kunt de melk verwarmen alvorens ze in het koffiezetapparaat te gieten, of u kunt de melk in het koffiezetapparaat gieten en vervolgens in de magnetron verwarmen, rechtstreeks in het koffiezetapparaat. In het laatste geval kan het nodig zijn het handvat te verwijderen om de koffiepot in de machine te plaatsen. Zodra de melk in de pan heet is, roert u haar met de steel op en neer tot u de gewenste consistentie van schuim krijgt.

moa melkopschuimer


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen