Vanille Soja Latte Recept

Facebook
Twitter
LinkedIn


Iedereen houdt van een goede vanille latte, maar uitstapjes naar je favoriete lokale koffieshops kunnen snel oplopen. Dit betekent echter niet dat je je geliefde drankje hoeft op te geven. Haal gewoon je thuisbrouwer tevoorschijn, verzamel een paar ingrediënten die je waarschijnlijk al in je voorraadkast of koelkast hebt staan, en maak een vanille latte in je eigen keuken.

En terwijl u uw thuisbarista-vaardigheden test, kunt u overwegen een variatie op het recept te proberen die u nog nooit eerder hebt gehad of normaal gesproken niet drinkt… zoals het weglaten van volle melk en in plaats daarvan sojamelk gebruiken.


Redenen om voor sojamelk te kiezen


Er zijn verschillende redenen om sojamelk in uw koffie te gebruiken, en de eerste is misschien wel de meest voor de hand liggende: het is zuivelvrij. Lactose-intolerantie of een andere ongewenste reactie op zuivel is vaak de meest voorkomende reden waarom mensen melk zonder zuivelproducten gebruiken. Natuurlijk heb je genoeg opties voor melkalternatieven – amandelmelk, havermelk, kokosmelk, en meer – dus wat maakt soja zo speciaal?

Allereerst is soja eiwitrijk, met tussen de 7 en 10 gram per kopje van 8 ons. Het bevat ook fytonutriënten, isoflavonen genaamd, die bekend staan om hun kankerbestrijdende eigenschappen. De meest gehoorde klacht onder sojamelk drinkers is dat het een beetje een “beany smaak” heeft, dankzij het hoofdingrediënt, de sojaboon. Maar als je daar overheen kunt stappen, zal sojamelk een goede keuze zijn om aan je behoefte aan niet-zuivel melk te voldoen.Thuis een schuimige vanille latte met sojamelk maken


Soja Melk Latte Recept

Deze zoete en schuimige sojamelk is perfect als je op zoek bent naar een pittige koffiesmaak met een echte vanillesmaak.Ingediënten

  • 1 theelepel suiker
  • ¼ theelepel vanille-extract
  • kopje sojamelk
  • ½ kopje espresso


Instructies

  1. Verwarm de melk en de suiker op het vuur gedurende 2 minuten tot ze gestoomd zijn.
  2. Voeg vanille-extract toe aan de melk nadat deze van het vuur is.
  3. Schuim de melk op tot u een schuimige en bubbelende top bereikt.
  4. Giet de espresso over de opgeschuimde melk en geniet!Het proces


Stap 1:

Het eerste wat u moet doen bij het maken van uw soja latte is sojamelk en suiker in een steelpan gieten, en de twee op middelhoog vuur verwarmen tot het mengsel is gestoomd. Roer zachtjes tijdens het opwarmen zodat de suiker oplost en de melk niet aanbrandt.


Stap 2:

Haal het melk-suikermengsel van het vuur, en roer er het vanille-extract door.


Stap 3:

Nu is het tijd om je handige melkopschuimer tevoorschijn te halen, en de melk op te schuimen tot hij schuimig is. Als je geen melkopschuimer tot je beschikking hebt, is dat niet erg; er zijn andere manieren om melk op te schuimen. Doe het in een blender of neem het een minuut of twee met een handmixer, of giet de melk in een met deksel afsluitbare pot en schud flink tot je belletjes ziet.


Stap 4:

Giet de gesuikerde sojamelk met vanillesmaak in een mok of een hoog glas en giet uw vers gezette espresso over de schuimige, luchtige melk. En dat is het; u bent klaar om te genieten van een heerlijke zuivelvrije latte!
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen