Bodum vs Chemex: Welke Cafetiere moet je kiezen

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bodum vs Chemex

Vraag je je af of je een Bodum of een Chemex pour over koffiezetapparaat moet kopen? Op het eerste gezicht lijken deze koffiezetapparaten erg op elkaar: het zijn allebei glazen karaffen met leren banden. Maar je ervaring met koffiezetten zal niet hetzelfde zijn – en de ene zal veel beter voor je werken dan de andere.

Welk koffiezetapparaat moet je kopen? Dat is wat we hier gaan uitzoeken! We hebben deze koffiezetapparaten met elkaar vergeleken zodat u uw perfecte model kunt vinden. Maak je klaar om te genieten van je koffiezet ervaring!

Alles over de Bodum

Bodum cafetiere

Bodum is beter bekend voor zijn klassieke french press, maar het maakt ook een kwalitatief hoogstaande pour-over brouwer. Deze koffiezetter, die eenvoudigweg Bodum’s Pour Over wordt genoemd, is een karaf van borosilicaat gehard glas. U kunt kiezen tussen een handvat van silicone of een kurken handvat dat met een leren riempje wordt vastgehouden. Een van de beste kenmerken is het permanente filter van roestvrij staal, dat papieren filters overbodig maakt, als je tenminste tegen een beetje slib in je kopje kunt. Deze koffiezetter heeft ook een plastic deksel om de warmte vast te houden nadat je het filter hebt verwijderd.

Nog een van de beste kenmerken van de Bodum Pour Over? Zijn prijs, die verrassend laag is. Je kunt kiezen uit drie formaten (17, 34 en 51 ounce), en het apparaat kan in de vaatwasser.

Voordelen

 • Zeer betaalbaar
 • Hoge kwaliteit gehard glas en handvat
 • Milieuvriendelijk roestvrijstalen permanent filter
 • Drie maten beschikbaar
 • Keuze uit kurk of siliconen handvat

Nadelen

 • Wat slib in uw kopje
 • Minder elegant ontwerp
 • Ontbreekt de gezondheidsvoordelen van olievrije koffie

Alles over de Chemex

chemex review

De Chemex is een iconische pour over koffiezetter met een elegant ontwerp. Deze koffiezetter is zo mooi ontworpen dat hij te zien is in het Museum of Modern Art!

Dit koffiezetapparaat is gemaakt van gehard borosilicaatglas en heeft een afneembaar houten handvat en een leren band van runderleer. Om hem te gebruiken, moet je de gepatenteerde papieren filters van Chemex kopen, die extra dik zijn en alle natuurlijke oliën in je koffiebonen absorberen.

De Chemex is niet zo betaalbaar als de Bodum, maar hij is verkrijgbaar in verschillende formaten, waaronder grote 8- en 12-kops modellen. U kunt gladde, complexe koffie zetten voor een menigte!

Wil je meer weten? Lees onze volledige review van de Chemex.

Voordelen

 • Mooi, klassiek ontwerp
 • Veel maten beschikbaar
 • Zachte, heldere koffie
 • High-end gevoel met houten handvat

Nadelen

 • Duurder
 • Wordt niet geleverd met een permanent filter
 • Moet speciale papieren filters kopen

Factoren om te overwegen

Nu u bekend bent met de basisprincipes van beide koffiezetapparaten, is het tijd om uw keuze te maken! Hier zijn een paar belangrijke factoren om te overwegen:

Prijs

Op deze factor is het antwoord duidelijk: de Bodum kost ongeveer de helft minder dan de Chemex. Als je een klein budget hebt, is dat misschien je beste optie.

Uiterlijk

Op het eerste gezicht zien deze koffiezetapparaten er bijna identiek uit. Het zijn allebei glazen karaffen met handgrepen die met leren riemen worden vastgehouden. Maar er zijn een paar verschillen: de Chemex heeft een houten handvat, terwijl het handvat van de Bodum van kurk is. De Chemex heeft ook een kenmerkende glazen bel om het halverwege punt aan te geven.

chemex germaakte koffie

Kwaliteit van de koffie

Beide koffiezetapparaten produceren complexe, smakelijke koffie – maar het mondgevoel zal verschillend zijn. De Chemex maakt gebruik van dikke papieren filters die alle natuurlijke oliën en fijne koffiedrab opvangen. Het resultaat is een kopje zeer heldere, zachte koffie. De Bodum daarentegen gebruikt een permanent metalen filter dat oliën en bezinksel doorlaat. Dit resulteert in een rijker, iets aromatischer kopje koffie met een zwaarder mondgevoel.

Bodum vs Chemex: De kern van de zaak

Tijd voor de grote beslissing: kies je voor een Bodum pour-over of een Chemex koffiezetapparaat? Als uw budget bijzonder krap is of als u een compact koffiezetapparaat wilt, kunt u de voorkeur geven aan de Bodum. Als je prioriteit ligt bij een elegant koffiezetapparaat met een high-end gevoel dat heldere, complexe koffie maakt, dan raden we de Chemex aan.

Gerelateerde berichten


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen