Cappuccino of Latte Macchiato

Facebook
Twitter
LinkedInCappuccino of Latte Macchiato

Veel mensen verwarren Latte Macchiato vaak met Cappuccino. Er is geen echt standaardrecept, alleen de barista past zijn melkschuim aan zijn koffie aan. Ondanks de gelijkenis van de basisingrediënten, variëren het volume en de volgorde van de ingrediënten, voor een heel verschillend smaakresultaat…


De Latte Macchiato


Latte Macchiato

Het grote verschil met de Cappuccino zit hem inderdaad in de volgorde waarin de ingrediënten worden toegevoegd. Daartoe moet u uw melk “assembleren”, met andere woorden, melkschuim maken met een stoompijpje of, indien nodig, met een melkopschuimer of melkkan die perfect werkt.

Neem in plaats daarvan een groot, transparant Bodum-glas van 35 cl met dubbele wand om ten volle te genieten van de esthetische aantrekkingskracht van deze drank.

Giet de gewenste hoeveelheid melk en melkschuim in het bakje (meestal 3/4) en giet vervolgens een espresso in het midden van het glas: u zult dan 3 duidelijke lagen zien verschijnen. Samengesteld uit het melkschuim bovenaan, de espresso en tenslotte de melk (omdat de dichtheid hoger is) onderaan in het glas.


De Cappuccino


cappuccino speculaas recept

Voor dit recept gaan we anders te werk, aangezien de eerste vloeistof die erin moet, de espresso is. Over het algemeen moet voor dit recept de 3/3-regel worden gehanteerd (1/3 koffie, 1/3 melk en 1/3 melkschuim), maar ook hier geldt dat de hoeveelheden naar eigen smaak kunnen worden aangepast (en dat ook een siroop kan worden toegevoegd om het oorspronkelijke recept te wijzigen).

Een espresso wordt in een grote kop geschonken en vervolgens wordt de hete melk in een kan gegoten, waarbij (bijvoorbeeld met een spatel) het melkschuim wordt tegengehouden dat voorzichtig op het oppervlak wordt geplaatst om de bereiding te voltooien. Als afwerking kunt u er cacao over strooien of, met een topping, een coulis uitgieten om een LatteArt-figuur te starten, maar dat wordt een ander verhaal ;)
Gerelateerde artikelen

Philips-3300-EP334150
Philips 3300 EP3341/50
Introductie Welkom bij mijn blog over hoogwaardige koffiemachines! In deze blogpost ga ik je alles vertellen...
Philips-2300-EP233640
Philips 2300 EP2336/40
Hallo allemaal! Welkom terug bij mijn blog over koffiemachines. Vandaag ga ik jullie alles vertellen...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen