De’Longhi KG521m koffiemolen kopen en review

Facebook
Twitter
LinkedInDe'Longhi kg251 koffiemolen

Bekijk de dagprijs


Er zijn een handvol molentjes voor de thuismarkt die premium producten zijn en in een categorie zitten voor selectie door de koffiekenner.

De De’Longhi KG521m koffiemolen zit comfortabel in die categorie. Gerelateerd: beste De’Longhi koffiemolen kopen en review

Deze grinder is niet goedkoop en u kunt veel minder betalen. Toch levert deze koffiemolen een koffiemaling op die met molentjes aan de onderkant niet te realiseren is.

Als u op zoek bent naar een koffie die vergelijkbaar is met sommige van de bekende high street coffeeshops, dan moet u zo veel mogelijk simuleren wat ze doen.

Dit is een koffiemolen die ervoor zorgt dat de consistentie van de maalgraad elke keer weer wordt gegarandeerd.

Een messenmolen zal de bonen gewoon in verschillende maten vermalen.

Afhankelijk van het type koffiemachine dat u gebruikt, geeft deze De’Longhi KG521m koffiemolen u precies de juiste grootte van de gemalen koffie om de smaak te optimaliseren.

Enkele voorbeelden van wat voor soort maling te gebruiken in relatie tot elk type drank zijn in deze afbeelding


Bekijk de dagprijs


Ontwerp

Delonghi zijn de onbetwiste koningen van de wereld van de koffiemachines, dus als u al een Delonghi koffiemachine heeft dan is dit een waardige partner.

Deze wordt geleverd in een hoogglanzende roestvrijstalen afwerking die een persoonlijke voorkeur heeft ten opzichte van de matte uitstraling van sommige andere top-end slijpers.

Naar onze mening ziet een matte afwerking er stijlvoller uit. Vingerafdrukken komen wel tevoorschijn, maar zijn gemakkelijk genoeg om met een doek af te vegen.

Dit is een sterk en stevig stuk gereedschap. Er is niets brokkeligs of zwak dat eruit ziet alsof het binnenkort gaat breken.

Het LCD-display is groot en heeft een groot lettertype dat altijd duidelijk laat zien wat er aan de hand is.


Bekijk de dagprijs


Functionaliteit

De wijzerplaat aan de zijkant van de molen bepaalt hoeveel kopjes koffie er tegelijk gemalen moeten worden. Het aantal kopjes dat u hebt geselecteerd, verschijnt op het LCD-display. Er kunnen maximaal 14 kopjes tegelijk worden gemalen.

U kunt dan kiezen tussen licht, normaal of sterk voor de koffiesterkte door op de knop met 2 bonen op het bedieningspaneel te drukken. Hoe sterker u wilt, hoe meer koffie er wordt geleverd.

Dit is oké, maar naar onze mening niet zo goed als de slimme molen pro van Sage waarmee u de malingstijd tot 0,2 van een seconde kunt instellen, zodat u de exacte hoeveelheid koffie krijgt die nodig is voor uw smaak.

De maalfijnheid of grofheid wordt bepaald door de handmatige draaiknop net boven het LCD-scherm met 18 verschillende niveaus om uit te kiezen.

Ook dit is prima, maar een beetje onhandig naar onze smaak.

De fijnste maling (nummer 1) moet worden gereserveerd voor espresso en de grofste (nummer 18) voor cafetiere.

Het plastic bakje waar de koffiebonen in zitten is niet het grootste, maar bevat wel ongeveer 300 gram bonen. We raden u aan alleen de hoeveelheid die u nodig heeft voor een paar dagen koffie toe te voegen en de rest in de koelkast te bewaren voor de versheid.

Delonghi zorgt wel voor een voorraadpotje bij de machine, dat is een leuk extraatje. Het is zo ontworpen dat het perfect in de molen past, zodat je tot 14 kopjes kunt voormalen en handig kunt bewaren of als je het mee wilt nemen op reis of naar je werk.


Bekijk de dagprijs


Gebruikersgemak

Super eenvoudige bediening.

Als u de maalformaat en de koffiesterkte naar wens hebt ingesteld, hoeft u alleen maar het aantal kopjes te selecteren dat u wilt laten bezorgen en één knop in te drukken om uw koffie te krijgen.


Waar voor je geld

Dit is een zeer goede slijper, maar het moet wel tegen de hoge prijs die u moet betalen.

Op dit niveau zijn we op zoek naar een apparaat dat u in staat stelt om ultra-precies te zijn en naar onze mening is de slimme grinder pro van Sage net een tikje beter waard.

Als je van Delonghi houdt, hoewel er niets mis is met deze molen…Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen