De’Longhi KG89 koffiemolen RVS, kopen en review

Facebook
Twitter
LinkedInDe'Longhi KG89 koffiemolen

Bekijk de dagprijs


De DeLonghi KG89 Stainless Steel koffiemolen is een instapmodel dat gericht is op thuisbrouwers en barista’s die net beginnen. Hij heeft een onconventioneel doosvormig ontwerp dat gebruik maakt van een set stalen stiftfrezen voor een gelijkmatige en consistente maling.

Blijft de Delonghi KG89 trouw aan zijn merknaam? Wel, bijna. Het heeft wel een paar eigenschappen die ik niet leuk vond; ik zal dit verderop in de recensie bespreken.Een nadere beschouwing van de KG89

Je moet het aan deze jongens overdragen. Hoewel de meeste instapkoffiemolens ‘onaantrekkelijk’ zijn, is dat niet het geval bij de DeLonghi koffiemolen KG89; deze machine zal u uit het veld slaan. Hij heeft een zeer stijlvol en eigentijds uiterlijk en heeft een mat-zilveren buitenbehuizing van roestvrij staal met zwarte randen.

De strakke lijnen en de grote draaiknop op het front geven de KG89 Grinder een gevoel van verfijning, iets wat in de meeste koffiemolens rond dit prijspunt ontbreekt. Niet te vergeten dat de volledig metalen behuizing hem duurzamer maakt in vergelijking met de dunne kunststof behuizing.

Er is een 4,2oz bonencontainer met een luchtdichte deksel. Als je een van die mensen bent die graag de trechter tot de rand vullen en dan slechts een beetje malen per keer, dit vertraagt de koffiebonen van het muf worden voor een paar dagen. Als u wilt dat ze nog een paar dagen meegaan, lees dan ons artikel over koffieopslagoplossingen.

Op de voorkant wordt de draaiknop gebruikt om de hoeveelheid koffie te selecteren die u wilt malen, en u kunt kiezen uit 2 tot 12 kopjes. Aan de zijkant van de molen zit nog een knop waarmee u de maalgraad kunt aanpassen; u kunt deze instellen op alles van grote grove maling tot fijne espressokwaliteit.

Er zit ook maar één schakelaar op de behuizing. Qua gebruiksgemak scoort de DeLonghi KG89 boven andere modellen.

Als de koffie eenmaal gemalen is, wordt hij in een plastic bakje gegoten. Het plastic bakje is een beetje een tegenvaller, zeker als je bedenkt dat het een duurzame volledig metalen behuizing heeft. Meestal is plastic niet ideaal, omdat de grond er door statische elektriciteit op vast komt te zitten – het zal een rommeltje zijn!

Een laatste kenmerk dat bij de KG89 Burr Grinder vaak over het hoofd wordt gezien, is de zelfstandige snoeropberging. Als u zich zorgen maakt over snoeren die er rommelig uitzien op de toonbank, zal dit uw probleem oplossen.


Bekijk de dagprijs


De De’Longhi KG89 prestaties

Het wijzigen van de slijpinstellingen op de DeLonghi KG89 is zeer eenvoudig. U kunt van fijn naar grof gaan terwijl de machine in bedrijf is. Als het gaat om de kwaliteit van de maling, is het fatsoenlijk. Het is niet de beste en waarschijnlijk niet goed genoeg voor een echte koffiekenner. Zelfs bij de grofste instelling zit er meestal een behoorlijke hoeveelheid fijne koffie in de mix. Ik denk dus niet dat dit een consistente koffiemolen is. Het verschil zal echter niet alarmerend zijn voor een gewone koffiedrinker.

De DeLonghi Burr Grinder is stil, wat van groot belang is als je hem ‘s morgens thuis wilt gebruiken. U kunt een van de vooraf ingestelde malinginstellingen selecteren en gewoon weggaan om uw espressomachine klaar te maken. Je zult nauwelijks merken dat de machine naast je wegmalen.

De KG89 Burr Grinder wordt geleverd met rubberen voetjes aan de onderkant. Als u oudere of goedkopere koffiemolens hebt gebruikt, dan zult u misschien merken dat hij springt en wiebelt. Dit zal niet gebeuren met deze DeLonghi machine.


IS deze koffiemolen geschikt voor mij ?

Iedereen die op zoek is naar een budget kegelvormige braammolen vindt de DeLonghi KG89 een zeer waardig vooruitzicht. Deze machine is perfect voor beginnende barista’s of mensen die geïnteresseerd zijn in thuisbrouwen.


Voordelen

  • Stijlvol & modern design
  • Duurzame roestvrijstalen behuizing
  • Gemakkelijke maal- en bekerbediening
  • Ideaal om koffie te druppelen en over koffiemachines te gieten


Behalve het eigentijdse en stijlvolle ontwerp vind ik deze koffiemolen ook heel eenvoudig in het gebruik. Hij wordt geleverd met een aan/uit-schakelaar en twee knoppen; één om de maalgraad te regelen en één om het aantal kopjes te selecteren (2 tot 12). Al met al is de DeLonghi KG89 zeer eenvoudig in gebruik, en een perfecte keuze voor nieuwelingen die net beginnen!


Nadelen

  • Het is rommelig – veel ruis en koffie in het bakje lekt…
  • De machine loopt vast als je het continu gebruikt in de fijne instellingen


Gezien het feit dat de DeLonghi KG89 gebruik maakt van een plastic container, is statische elektriciteit onvermijdelijk en kan het vaak een puinhoop worden. Een mogelijke workaround is het licht tikken met een lepel terwijl je het gat dat de koffie verspreidt afdekt.

Over rommel gesproken, de KG89 wordt ook behoorlijk rommelig als je probeert de trechter te verwijderen voor het schoonmaken. Dat komt omdat het koffiedik dat op het bakje is gevallen (het gedeelte onder het bakje) gaat lekken als je het bakje eruit trekt.

Tot slot lijkt het erop dat de molen vrij vaak vastloopt, vooral als je hem continu gebruikt voor grove malingen. Als u een espressodrinker bent, moet u zich een beetje zorgen maken over dit probleem.


Bekijk de dagprijs


Alternatieve en gelijkaardige producten

Hoewel een behoorlijke keuze voor beginners, qua uiterlijk en prestaties, vind ik de Cuisinart DBM-8 en de Bodum Bistro iets beter.

Of, als je op zoek bent naar iets dat beduidend betere resultaten oplevert, zonder de bank te blazen, dan moet je overwegen om hand-crank koffiemolens zoals de Hario Skerton of de Hunt Brothers te gebruiken.

Weet u het nog steeds niet zeker? Bekijk dan onze betaalbare koffiemolengids voor meer informatie.


Conclussie

Enkele voordelen, enkele nadelen, de DeLongi KG89 Roestvaststalen koffiemolen is een prijs-kwaliteitverhouding. Ik begrijp dat het niet perfect is, maar de gebreken zijn klein en niet dingen die we niet hebben gehoord van een instapkoffiemolen. Om deze problemen tegen te gaan, wordt de KG89 geleverd met een lange lijst van positieven (zoals benadrukt), heeft het een eigentijds ontwerp en is het gemakkelijk te gebruiken.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen