De’Longhi KG79 professionele koffiemolen kopen en review

Facebook
Twitter
LinkedIn


De De’Longhi KG79 koffiemolen, ook wel bekend als de De’Longhi KG79 professionele bonenmolen, die ik een beetje vervelend vind (waar ik het straks meer over zal hebben) is een budget elektrische koffiemolen, waar ik al eerder over gesproken heb in mijn beste koffiemolen artikel.De'Longhi KG79 koffiemolen

Bekijk de dagprijs


Naast deze recensie heb ik de Krups F203 koffiemolen in handen, die waarschijnlijk de dichtstbijzijnde concurrent van de KG79 is.


De voor- en nadelen van de De’Longhi KG79 Koffiemolen

Voordelen

 • Geweldig prijspunt
 • Produceert koffiemalen zonder rommel
 • Roestvrijstalen bramen van goede kwaliteit
 • Zeer gemakkelijk te gebruiken
 • Relatief rustig
 • Gemakkelijk te reinigen
 • Veiligheidssysteem voorkomt ongevallen


Nadelen

 • Maling is misschien niet fijn genoeg voor een sterke espresso
 • Sommige gebruikers melden een inconsistente maling
 • Sommige gebruikers melden dat het de bonen niet nauwkeurig meet en te veel produceert.
 • Niet bijzonder stijlvol en door het lichte gewicht kan het een beetje onstabiel overkomen.


Bekijk de dagprijs

Voor wie is dit het beste geschikt?


De De’Longhi koffiemolen KG79 is perfect voor elk huishouden dat ruimte heeft voor gadgets:

Hier zijn de afmetingen (16 x 13 x 26 cm) Het is geen grote machine, maar je zult waarschijnlijk wel ruimte nodig hebben, omdat hij misschien te hoog is om aan de kast toe te voegen.


In welk type keuken zou de molen er goed uitzien?

Wat ik echt leuk vind aan deze Delonghi KG79 koffiemolen is dat hij er cool en modern uitziet. Er is niets flitsend of blingy aan, dus ik denk dat dit een modern uitziende keuken zou zijn die ruimte heeft voor een beetje koffie. Soms kunnen koffiemolens er een beetje lelijk uitzien, maar deze heeft het goed.


Waar in de keuken moet het naartoe?

Deze koffiemolen weegt ongeveer 1,5 kg en is ongeveer 26 cm hoog. Deze kan een beetje groot zijn om na elk gebruik op te bergen (elke dag kan het een beetje pijn doen).

U moet op zoek gaan naar een plek in de keuken die niet direct in de buurt van de warmte ligt, maar wel gemakkelijk bereikbaar en schoon te maken is. Ik heb al mijn koffiespullen weg van het fornuis waar ik kook, het werkt perfect voor mij.

Als je om je keuken heen kijkt, denk dan aan een plek die gemakkelijk bereikbaar en schoon te maken is. Versgemalen koffie lijkt overal in mijn huis te komen!De'Longhi KG79 koffiemolen review

De’Longhi is een erkende naam in de hele markt voor elektrische goederen, en dat is niet anders als het gaat om koffiemolens. De De’Longhi KG79 is hun instapmodel.

Zelfs met zijn lage prijskaartje staat hij regelmatig op de beste kooplijsten en verslaat hij veel duurdere koffiemolens.


Bekijk de dagprijs


Wat is er goed aan de De’Longhi KG79 Koffiemolen?


Als je een echte koffieliefhebber bent, dan weet je dat er niets boven de smaak van versgemalen koffiebonen gaat. Als koffieliefhebber heeft u uw favoriete koffiesoort en zetmethode, wat invloed heeft op de manier waarop u uw bonen wilt vermalen.


Hoeveel maalmogelijkheden heeft het?

Dit zijn machine biedt een breed scala aan maalmogelijkheden, van grof tot fijn. Hij kan tot 120 g bonen bevatten, genoeg voor twaalf koppen koffie.

De draaiknop voor de maling werkt op een hellingshoek, in plaats van op ingestelde getallen. Hij is gelabeld, van links naar rechts, met Fine, Medium, Grof, maar u kunt elke optie tussen die tags kiezen.


Voor wat voor soort brouwmethoden zijn de Maalmethodes geschikt?

Deze De’Longhi KG79 bonenmolen produceert koffiedik dat geschikt is voor alle koffiezetmethoden, inclusief filtermachines, cafetaria’s en espressomachines. De malingen zijn fijn genoeg voor alles behalve sterke espresso’s.


De bonencontainer

De bonenbak is afneembaar. Hierdoor kunt u gemakkelijk bonen verwisselen als u een ander type bonen wilt hebben. Hij is ook doorzichtig, zodat u gemakkelijk kunt zien hoeveel bonen er nog over zijn.


De Maalcontainer

De slijpbak is transparant, zodat u kunt zien hoe het slijpen vordert. Dit is echter niet echt nodig, want de machine stopt automatisch als de juiste hoeveelheid koffie is gemalen. Het stelt u ook in staat om te beoordelen hoeveel u nog in de container zit zonder dat u het deksel eraf hoeft te halen bij het zetten van uw koffie.

De koffiemolencontainer is afneembaar, zodat u de malingen gemakkelijk kunt uitscheppen om uw koffie te zetten.


Knoppen en indicatoren

Deze De’Longhi KG79 koffiemolen heeft slechts één knop en twee draaiknoppen. De draaiknop op de voorkant stelt het aantal kopjes in dat u wilt maken, van twee tot twaalf. De wijzerplaat aan de zijkant stelt de grofheid van de maling in en is duidelijk gemarkeerd. De knop start het maalproces. Meer is er niet.

Er zijn geen flitsende lampjes op deze machine, maar die zijn niet nodig. Deze machine voert zijn werk uit zonder enige poespas.


Bekijk de dagprijs


Dingen om over na te denken

Ondanks dat het beschreven wordt als een professionele koffiemolen, zijn er een aantal klachten over de De’Longhi KG79 die steeds weer opduiken. De meest voorkomende is dat de maling niet fijn genoeg is voor een goede espresso, zelfs niet op de fijnste zetting, en inconsistent kan zijn in textuur. Het is misschien niet de juiste machine voor u als u een espressoliefhebber bent.

Bovendien melden veel gebruikers dat de hoeveelheidsinstelling bijna zinloos is, omdat deze machine vaak veel meer koffie produceert dan er gevraagd wordt.

Een bijkomende, maar minder ernstige klacht is dat de kleine maalbeker het een beetje lastig maakt om de malingen eruit te halen om uw koffie te maken. En sommigen hebben gemeld dat de automaat verstopt kan raken door het stof van de malingen.Hoe maak je de De’Longhi KG79 schoon?

Het schoonmaken van de De’longhi is vrij eenvoudig. De trechter is afneembaar, waardoor de bramen gemakkelijk bereikbaar zijn. De bovenste bramen zijn ook afneembaar en de machine wordt geleverd met een reinigingsborstel voor het verwijderen van opgehoopte koffiemalen. Was de braam nooit, dit kan corrosie veroorzaken.

Mocht de automaat verstopt raken, dan moet het probleem met een zachte doek worden opgelost door er omheen te vegen en gewoon naar binnen te gaan.

De gemalen koffiehouder en het deksel van de bonencontainer kunnen in de vaatwasmachine worden gewassen.


Hoe functioneel is deze machine?


de'longhi kg79 professionele koffiemolen

De De’Longhi KG79 doet wat hij moet doen, zonder extra’s toe te voegen. Hij is eenvoudig te gebruiken en werkt automatisch. Zodra de knop wordt ingedrukt, doet hij het allemaal zonder verdere invoer. U kunt het slijpdeel stoppen door opnieuw op de knop te drukken.


Laten we praten over koffiebonen

De kg49 koffiemolen is goed voor alle soorten koffiebonen. De koffiebonen die u kiest zijn een persoonlijke keuze, ik hou persoonlijk van een sterke koffie, maar u houdt misschien wel van iets milders. We hebben hier een koffiebonengids als je niet al te zeker weet waar je naar moet kijken.


Een ander ding om te overwegen is dat als je een iets als een cafetiere hebt je op zoek bent naar een courser gemalen koffie te maken. Als je net als ik van een espressokoffie houdt, dan heb je een fijnere gemalen koffie nodig.

Als je geen machine hebt om espressokoffie te maken dan kun je altijd kijken naar zoiets als het AeroPress-koffiezetapparaat.Bekijk de dagprijs


De beperkingen

Zoals gezegd vinden sommige mensen dat zelfs de fijnste maling niet goed genoeg is voor een goede espresso. Er zijn ook berichten dat de maling inconsistent kan zijn in de textuur.


Kenmerken van deze machine

Als basismachine op instapniveau vervult deze koffiemolen zijn functie zonder toeters en bellen. U kunt het volume en de maling instellen, maar dat is het. Wat moet hij nog meer doen?

Hij biedt echter wel een dubbele veiligheidsfunctie. Als een van beide containers ontbreekt, of als de deksels verkeerd gemonteerd zijn, werkt hij niet. Dit beschermt uw vingers, haar, hangende sieraden en dergelijke tegen het risico om vast te komen zitten in de bramen.


Uitzicht en stijl

De De’Longhi KG79 is er al een tijdje, en dat is te zien aan zijn eenvoudige, vrij doosachtige uiterlijk. Het lichaam is gemaakt van plastic, en sommigen omschrijven het als vrij goedkoop en dun.

Hij meet 13cm x 16cm x 26cm. Een handige functie is het opbergen van het snoer, waardoor het netsnoer netjes uit de weg wordt geruimd.


Ons oordeel

Zoals u ziet in deze De’Longhi KG79 Professional Burr Grinder review, is dit een instapmodel machine, tegen een instapprijs.

Het is een geweldige keuze voor diegenen die eerst overwegen of het de moeite waard is om hun eigen bonen te malen. Het is een verrassend goed apparaat voor de kosten, en het is het prijskaartje zeker waard. Het is ook een eenvoudig te gebruiken koffiemolen, zonder ruimte voor gebruikersfouten.

Maar als je een espressoliefhebber bent, is dit waarschijnlijk niet de burr De’Longhi koffiemolen voor jou, want gebruikers melden dat hij gewoonweg geen koffie produceert die fijn genoeg is om een fatsoenlijk kopje te maken.


Bekijk de dagprijs


Productspecificaties

 • Categorieën: Elektrische koffiemolens
 • Merk: De’Longhi
 • Vermogen: 100 tot 200 watt
 • Kleur: Zwart
 • Snelle bezorgopties: Vandaag Bezorgd, Vandaag Ophalen, Avondbezorging, Zondagbezorging, Gratis verzending


Technische specificaties

 • Afmetingen zonder verpakking (b x h x d): 11 x 25 x 13 cm
 • Vermogen: 170 watt


Overige kenmerken

 • Fabrieksgarantie termijn: 2 jaar
 • Gewicht: 1130 g
 • Instelbare maalgraad: Ja
 • Koord opslagruimte: Ja
 • Materiaal behuizing: Kunststof
 • Product gewicht: 1 kg
 • Verpakking breedte: 144 mm
 • Verpakking hoogte: 126 mm
 • Verpakking lengte: 261 mmGerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen