DeLonghi Volautomatische Koffiemachines Kopen en Vergelijking 2022Het test- en vergelijkingsportaal CoffeeLabs.be presenteert u de beste volautomatische koffiemachines van Delonghi.


Met de DeLonghi volautomatische koffiemachine haalt u de beste koffie van barista-kwaliteit in huis. Met het apparaat kunt u snel en gemakkelijk koffie en diverse koffiespecialiteiten kiezen met behulp van directe keuzeknoppen en deze aromatisch en behoedzaam bereiden met hoge stoomdruk.

In een DeLonghi volautomatische koffiemachine test zijn de verschillen tussen de machines merkbaar, zowel in de werking als in de verscheidenheid aan functies. Gebruik onze vergelijking om het beste DeLonghi volautomatische koffiezetapparaat te vinden. Met onze tabel kunt u in een oogwenk zien welke volautomatische machine met uitneembaar melkreservoir en heetwaterfunctie wordt aangeboden.DeLonghi Volautomatische Koffiemachines ModellenDeLonghi MagnificaDeLonghi DinamicaDeLonghi PrimaDonna
Koopadvies: Hoe u het juiste product vindt in onze DeLonghi volautomatische koffiemachine vergelijking 2022


De belangrijkste feiten in het kort


 • Met een DeLonghi volautomatisch koffiezetapparaat kunt u koffie van barista-kwaliteit zetten. Een moderne DeLonghi volautomatische koffiemachine is uitgerust met directe keuzeknoppen die het kinderspel maken om in uw keuken verschillende drankspecialiteiten te kiezen.
 • In de meeste gevallen kunt u niet één kopje koffie zetten, maar twee. Om dit te doen, plaats je gewoon twee kopjes onder de tuit. Een van de bijzondere kenmerken van de modellen is de uitgebreide uitrusting. Het DeLonghi volautomatisch koffiezetapparaat wordt bijvoorbeeld geleverd met een melkopschuimer voor cappuccino en dergelijke. Thee bereiden is mogelijk met het DeLonghi volautomatisch koffiezetapparaat met heetwaterfunctie.
 • Als u een DeLonghi volautomatisch koffiezetapparaat koopt, let er dan op dat het een automatische reinigings- en ontkalkingsfunctie heeft. Dit minimaliseert de tijd die nodig is voor het schoonmaken aanzienlijk. Bovendien moet de lekbak van het DeLonghi koffiezetapparaat uitneembaar zijn, zodat u deze gemakkelijk kunt legen en spoelen.delonghi volautomatische koffiemachine test

Als het gaat om de favoriete warme dranken van de Duitsers, blijft koffie de onbetwiste nummer één. Statistisch gezien drinkt iedere Duitser 164 liter koffie per jaar. In Duitsland wordt niet langer alleen de klassieke filterkoffie gedronken. Specialiteiten zoals espresso, cappuccino en latte macchiato zijn ook erg populair.

Meer en meer Duitsers zijn nu bereid om het koffiegenot in huis te halen. Terwijl dit oorspronkelijk vooral mogelijk werd gemaakt door capsule- en padmachines, wenden de mensen zich tegenwoordig steeds meer tot volautomatische koffiemachines. Hoewel ze duurder zijn in aankoop, zijn de kosten per kop koffie lager.

Een van de belangrijkste fabrikanten van volautomatische koffiemachines is DeLonghi. Vandaag de dag wordt de DeLonghi koffiemachine gewaardeerd door zowel particuliere huishoudens als bedrijven. Met de DeLonghi koffiezetautomaat bereidt u eenvoudig en snel uw favoriete drankje.

Dankzij de geïntegreerde reinigings- en ontkalkingsfuncties is de DeLonghi volautomatische koffiemachine eenvoudig te reinigen en overtuigt hij door zijn overzichtelijke onderhoud. Bij veel modellen is de zetgroep ook uitneembaar, zodat u hem gemakkelijk kunt uitspoelen. Er zijn grote verschillen, vooral in de functies. Als u verschillende maten kopjes wilt gebruiken, moet een DeLonghi koffiezetapparaat een in hoogte verstelbare koffie-uitloop hebben. Op die manier kunt u er ook een koffiekopje onder zetten.

Onze DeLonghi volautomatische koffiemachine vergelijking 2022 kan u helpen een geschikte machine te vinden. Gebruik onze vergelijking om een overzicht te krijgen van functies, kenmerken en bediening en vind de beste DeLonghi volautomatische koffiemachine voor uw huishouden.


Wat voor dranken kan een DeLonghi volautomatische koffiezetapparaat maken?


delonghi automatisch koffiezetapparaat lekbak verwijderbaar

Met zijn vele functies is de DeLonghi volautomatische koffiemachine niet alleen een goede keuze voor koffieliefhebbers, maar voor het hele gezin. Het DeLonghi volautomatisch koffiezetapparaat met heetwaterfunctie maakt het mogelijk om naar believen thee te zetten.

Bovendien is het DeLonghi volautomatisch koffiezetapparaat verkrijgbaar met een uitneembaar melkreservoir en melkopschuimer, zodat u bijvoorbeeld ook warme koffie kunt zetten.


 • cacao,
 • cappuccino en
 • latte macchiato


kinderspel, zo gemakkelijk.

Om iedereen het perfecte genot te bieden, is de koffiesterkte meestal instelbaar op het DeLonghi volautomatisch koffiezetapparaat. Zo kunt u de intensiteit van het aroma variëren naargelang het soort koffie.


Instelmogelijkheden voor de DeLonghi koffiezetautomaat


In een DeLonghi koffiemachine test wordt al snel duidelijk dat de modellen zeer verschillende instelmogelijkheden bieden.

Zo zijn er bijvoorbeeld enkele DeLonghi koffiezetapparaten met een kannenfunctie.

Dit is vooral aan te bevelen voor gezinnen waar meerdere mensen graag koffie drinken. Het is ook geschikt voor gebruik in kantoren. Typische parameters die u kunt instellen op een volautomatisch koffiezetapparaat van dit merk zijn:


 • Smaakintensiteit
 • Drinktemperatuur
 • Hoeveelheid melk
 • Waterhoeveelheid


Tip: Niet alleen het aroma beïnvloedt de smaak, maar ook of u een DeLonghi volautomatische koffiemachine met waterfilter gebruikt. De waterfilter maakt het water zachter, waardoor de hele smaak verandert.

Een typisch kenmerk van koffie uit een DeLonghi volautomatische koffiemachine is de crema. In vergelijking met filterkoffie is deze koffie niet alleen fijner van aroma, maar wordt hij ook beter verdragen. Dit is deels te danken aan het feit dat een DeLonghi volautomatische koffiemachine met hoge stoomdruk werkt, waardoor er minder bittere stoffen uit de bonen worden opgelost.delonghi automatisch koffiezetapparaat met melkopschuimer

Voor- en nadelen van een DeLonghi volautomatisch koffiezetapparaat

Ook zonder barista ervaring en kennis kunt u met een DeLonghi volautomaat eenvoudig koffie bereiden, net als in een koffiezaak of restaurant. De moderne volautomatische machines maken een snelle selectie mogelijk via een directe keuzetoets. Bovendien is de DeLonghi volautomatische koffiemachine verkrijgbaar met een touchscreen. De eenvoudige bediening en geavanceerde functies maken deze machines tot het toonaangevende aanbod op de markt van vandaag.

Tip: Als een DeLonghi volautomatisch koffiezetapparaat een automatische uitschakelfunctie heeft, helpt dit om elektriciteit te besparen. De machine wordt enkele minuten na het laatste brouwsel automatisch uitgeschakeld. Het spoelwater loopt in de lekbak.

Wij zullen u hieronder de voor- en nadelen laten zien, die los staan van de resultaten in een DeLonghi automatische koffiezetapparaat test:

Voordelen


 • gemakkelijke bereiding van koffie en andere koffiespecialiteiten
 • gemakkelijke reiniging
 • koffie wordt beter verdragen
 • intens, smakelijk aroma zonder bitterheid
 • Productie van hoge kwaliteit
 • individuele parameters zoals waterhoeveelheid en aroma kunnen worden aangepast
 • DeLonghi volautomatische koffiemachines met uitneembaar melkreservoir zijn beschikbaar.


Nadelen

 • Verhoudingsgewijs duur
 • Slechts enkele modellen met kruikfunctieWelke types DeLonghi volautomatische koffiemachines zijn er?


Als u rondkijkt voor een geschikte machine in een DeLonghi volautomatische koffiemachine test, zult u snel verschillen in de kenmerken opmerken. Overigens kunnen de meeste automatische machines niet alleen met koffiebonen, maar ook met espressobonen en koffiepoeder worden gebruikt.

Hierna maken we een onderscheid tussen twee types DeLonghi volautomatische koffiemachines en besteden we aandacht aan de gebruikte molen:


.


VariantNoten
DeLonghi volautomatisch koffiezetapparaat met keramische molenmolen is zeer robuust
 wordt gewaardeerd om zijn duurzaamheid
 niet zo breukbestendig als staal
  werkt relatief stil
DeLonghi volautomatisch koffiezetapparaat met stalen molenMateriaal is niet zo breukgevoelig maar wel zeer flexibel
 Aanzienlijk goedkoper bij aankoop
 er ontstaan hardere knarsgeluiden
 beïnvloed door sterke slijtageTip: Intussen is de ene of de andere DeLonghi volautomatische koffiemachine compatibel met een app. In dit geval kunt u uw koffie beginnen te bereiden via uw smartphone.


koop een DeLonghi volautomatisch koffiezetapparaat: Waar moet ik speciaal op letten?

Om uw persoonlijke DeLonghi volautomatisch koffiezetapparaat testwinnaar te vinden, moet u zeker de tijd nemen om een vergelijking te doen. Kijk goed hoe u de machines kunt schoonmaken en of de machine van roestvrij staal is. Een DeLonghi volautomatisch koffiezetapparaat test kan altijd een goede eerste oriëntatie zijn. Het is echter niet bindend voor de aankoopbeslissing.


Grootte: Denk na over de ruimte die u in uw keuken nodig hebt.delonghi volautomatisch koffiezetapparaat met heetwaterfunctie

Een nadeel van het DeLonghi volautomatisch koffiezetapparaat met kegelmolen is zijn nogal lompe formaat.

Hij neemt aanzienlijk meer plaats in dan een filterkoffiezetapparaat. Dit geldt vooral als hij bijzonder goed is uitgerust en bijvoorbeeld twee maalmachines heeft. De meeste machines zijn ten minste 44 centimeter hoog en meer dan 35 centimeter diep.

Een klein DeLonghi volautomatisch koffiezetapparaat heeft een hoogte van 37 centimeter, maar is toch bijna 29 centimeter breed en 36 centimeter diep. Vergeet niet dat u altijd ruimte nodig hebt om koffiebonen bij te vullen of de lekbak te verwijderen.

Het gewicht is ook interessant. Hij varieert tussen 10 en 13 kilogram.


Uiterlijk: roestvrij staal voor een hoogwaardige uitstraling

De functionaliteit van een model uit een DeLonghi volautomatisch koffiezetapparaat test is de ene kant, het ontwerp is de andere. Veel consumenten willen een hoogwaardige uitstraling. Dit wordt voornamelijk bereikt met roestvrij staal. Roestvrij staal ziet er aantrekkelijk uit en is bovendien gemakkelijk schoon te maken. Ook de DeLonghi volautomatische koffiemachine met TFT-kleurendisplay ziet er bijzonder hoogwaardig en modern uit.


Aantal directe keuzetoetsen beïnvloedt gebruiksgemak

Inmiddels is elke DeLonghi volautomatische koffiemachine voorzien van directe keuzeknoppen. Het aantal van deze knoppen is van cruciaal belang voor het gebruiksgemak. Hoe meer directe keuzeknoppen er zijn, hoe meer dranken u met één druk op de knop kunt selecteren. Sommige knoppen hebben dubbele of meervoudige functies, zodat u ze kunt gebruiken om diep in het menu te gaan.


Inhoud waterreservoir: naar keuze 1.8 tot 2.2 liter

Het DeLonghi volautomatisch koffiezetapparaat is verkrijgbaar met verschillende formaten waterreservoirs. Voordat u tot aanschaf overgaat, moet u bedenken hoeveel mensen koffie drinken en hoeveel kopjes u zet. Voor de meeste modellen ligt dit tussen 1,8 en 2,2 liter.

Hoe groter het waterreservoir, hoe minder vaak u het hoeft bij te vullen. Als u een DeLonghi volautomatisch koffiezetapparaat met een waterfilter gebruikt, wordt het watervolume nog verder verminderd.


Kopjes per keer: twee kopjes tegelijk zetten

De meeste DeLonghi volautomaten bieden u de mogelijkheid om twee kopjes tegelijk te zetten. Om dit te doen, kunt u twee kopjes onder de tuit plaatsen. Eventueel kunt u er ook slechts één kopje onder zetten.

Tip: Het DeLonghi volautomatisch koffiezetapparaat werkt met 1450 watt. Dit resulteert in een berekende jaarlijkse kostprijs van ongeveer 154 euro, afhankelijk van de elektriciteitsprijs en de gebruikskenmerken.


Intuïtieve bediening van de DeLonghi volautomatische koffiemachine met touchscreen

Wanneer u kiest voor een moderne DeLonghi volautomatische koffiemachine, wilt u natuurlijk dat deze eenvoudig en snel te bedienen is. Om ervoor te zorgen dat de DeLonghi volautomatische koffiemachine intuïtief te bedienen is, zijn de meeste modellen tegenwoordig uitgerust met een touchscreen en kleurendisplay.delonghi kaffeeautomatentest

DeLonghi volautomatische koffiemachine test of vergelijk: De belangrijkste gebruikersvragen en antwoorden over DeLonghi volautomatische koffiemachines.

Wij besluiten ons koopadvies in deze categorie met belangrijke vragen die bij de aankoop naar voren komen.


Welke alternatieve fabrikanten zijn er voor volautomatische koffiemachines?

Als een model uit een DeLonghi volautomatische koffiemachine test u niet overtuigt, kunt u ook kiezen voor de volgende merken:


 • Jura
 • Nivona
 • Tchibo
 • Philips
 • Saeco


Alvorens tot aankoop over te gaan, kunt u zich ook wenden tot organisaties als Stiftung Warentest voor officiële aanbevelingen.


Hoe ontkalkt u een DeLonghi volautomatische koffiemachine?

Heerlijke koffie bij het ontbijt is één ding, goed schoonmaken is iets anders. Om het u gemakkelijk te maken, beschikt het DeLonghi koffiezetapparaat over een automatische reinigings- en ontkalkingsfunctie. Dit zorgt voor ontkalking met één druk op de knop. De machine leidt u door het programma via het menu.

Let erop dat de lekbak van het DeLonghi volautomatische koffiezetapparaat uitneembaar is, zodat u het apparaat gemakkelijk kunt schoonmaken. Een zeer praktisch kenmerk van het DeLonghi volautomatisch koffiezetapparaat is het verwijderbare melkreservoir, dat koel kan worden gehouden en indien nodig gemakkelijker kan worden gereinigd. Controleer voor de aankoop of het DeLonghi volautomatisch koffiezetapparaat vaatwasmachinebestendige elementen heeft, zodat u tijd kunt besparen bij het schoonmaken van bijvoorbeeld de lekbak.


Welke soorten koffie kunnen met een DeLonghi koffiezetapparaat worden gezet?


Met een DeLonghi volautomatische koffiemachine kunt u koffie, koffie-melkspecialiteiten zoals


 • cappuccino,
 • warme chocolademelk en
 • thee


en thee. Alle drankjes kunnen met een druk op de knop worden geselecteerd.


Waar kan ik een goedkoop DeLonghi volautomatisch koffiezetapparaat krijgen?

Af en toe hebben winkeliers zoals Lidl de DeLonghi volautomatische koffiemachine als speciale aanbieding. De beschikbaarheid is dan echter beperkt en u moet zich beperken tot enkele modellen, zoals de zilveren DeLonghi volautomaat. De keuze is veel groter in elektronicawinkels, zoals Media Markt en Saturn. De online handel biedt overigens goede vergelijkingsmogelijkheden en gunstige prijzen.

Wordt elke DeLonghi volautomatische koffiemachine geleverd met een melkopschuimer?

De melkopschuimer is eigenlijk altijd beschikbaar. Hier worden echter verschillende technologieën gebruikt. Zo is er bijvoorbeeld de DeLonghi volautomatische koffiemachine met opschuimmondstuk en geïntegreerd melkreservoir.
Inhoudsopgave