Gaggia Classic vs Brera

Facebook
Twitter
LinkedIn


Als je al een tijdje meedraait in de koffiewereld, heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van Gaggia espressomachines. Twee van de meest populaire modellen van het bedrijf zijn de Gaggia Classic vs Brera. Ze worden vaak geprezen omdat ze consistent kwaliteitsespresso kunnen zetten. Lees de onderstaande discussie om erachter te komen welke espressomachine het beste bij u past.Gaggia Classic vs Brera

Lees hieronder verder om meer te weten te komen over:


 • Het ontwerp en de bouwkwaliteit van elke Gaggia espressomachine hier
 • De capaciteit van het waterreservoir van elk model
 • De extra kenmerken van de Gaggia Classic en de Gaggia Brera
 • De prestatievergelijking van Gaggia Classic vs Brera
 • Welke Gaggia espressomachine over het algemeen beter voor u is


Gaggia Classic


Zilveren gaggia classic pro Espressomachine

Bekijk de dagprijs

Ontwerp & kenmerken


De Gaggia Classic is een espressomachine die u waarschijnlijk al eerder hebt ontmoet. Het is al een tijdje op de markt, en het is natuurlijk om goede redenen populair gebleven. Tegenwoordig is hij te zien in vele keukens over de hele wereld. Zie ook: Nespresso Vertuo Plus vs Evoluo.

De constructie is voornamelijk van metaal. De buitenkant is van roestvrij staal, wat het apparaat een premium uitstraling geeft. Maar de Gaggia Classic is eerder industrieel dan puur stijlvol; er zijn duidelijke naden aan de bovenkant en veel stijve metalen randen rondom het apparaat.

Alleen al qua design zijn de Gaggia Classic vs. de Brera erg verschillend. Als u geïnteresseerd bent in de Gaggia Classic, houd er dan rekening mee dat dit een espressomachine is in de puurste zin van het woord; de koffiearm biedt alleen plaats aan kleine espressokopjes. U zult er geen grote kop of mok voor latte of cappuccino onder kunnen zetten. U kunt echter de lekbak verwijderen om meer ruimte te creëren als u dat echt wilt.

De lekbak heeft een grote capaciteit. Het kan veel vloeistof opnemen voordat het geleegd moet worden. De lekbak is gemakkelijk te verwijderen, dus met een beetje voorzichtigheid kunt u morsen voorkomen. Aan de bovenkant bevindt zich een kopjeswarmer die passief warmte ontvangt van de ketel. De Gaggia Classic is ook uitgerust met een groot waterreservoir met een maximale capaciteit van 72 oz. U kunt dus vele kopjes koffie zetten zonder vaak bij te hoeven vullen.

Als archetypische espressomachine wordt de Gaggia Classic geleverd met een stoomuitloop die slechts één functie heeft: stomen. Hij kan geen heet water produceren, dus u moet niet verwachten dat de machine Americano kan maken. Stomen met de stoomtuit vereist enige vaardigheid om het beste resultaat te krijgen.


Gebruiksgemak


Eerlijk gezegd is de Gaggia Classic niet de gemakkelijkste espressomachine om te gebruiken. Deze machine vereist enige oefening en knowhow, dus is hij het best geschikt voor ervaren gebruikers.

Het bedieningspaneel lijkt op het eerste gezicht eenvoudig, maar het is misschien een beetje te eenvoudig. U vindt er de aan/uit-schakelaar, de espresso-schakelaar en de schakelaar voor de stoomstaaf. Aan de zijkant van de machine bevindt zich een draaiknop waarmee u het stoomdebiet van de stoomstaaf kunt verlagen of verhogen.

Maar de Gaggia Classic heeft geen drukmeter of een indicator die aangeeft wanneer het apparaat klaar is om te koken. Ervaren gebruikers zullen hier waarschijnlijk niet al te veel over klagen, maar beginners blijven gissen. Bovendien is de tamp die bij de machine wordt geleverd op de een of andere manier iets kleiner dan de portafilter, zodat het een uitdaging zal zijn om een goede, gelijkmatige tamp te krijgen.

Om eerlijk te zijn, niet alles aan de Gaggia Classic vs Brera is moeilijk in het gebruik. De eerste installatie is eenvoudig en snel, zodat je de machine in een mum van tijd aan de praat krijgt. Het waterreservoir is eenvoudig bij te vullen, en ook de lekbak is eenvoudig te verwijderen. Bovendien hebben de meeste halfautomatische espressomachines een zekere leercurve.


Prestaties


Alle moeite die nodig is om de Gaggia Classic te bedienen, wordt beloond door de uitstekende prestaties. Deze espressomachine is in staat om uitzonderlijke koffie te leveren die er geweldig uitziet en geweldig smaakt.

De koffie heeft een donker, rijk en toch glad crèmelaagje, wat echt indrukwekkend is. De crema blijft uitstekend met slechts een beetje tampen. Ondertussen heeft de koffie zelf een sterke smaak. Afhankelijk van de koffiesoort die u gebruikt, kan de Gaggia Classic de subtiele, complexe tonen versterken met slechts een lichte bitterheid.

De temperatuur is zeer stabiel en consistent, dankzij de dubbele verwarmingselementen die het koffiezetten en stomen apart regelen. Dit zorgt voor een optimaal brouwproces, zelfs als u net klaar bent met het stomen van melk. Het apparaat warmt zeer snel op; het heeft slechts vijf minuten nodig om op te warmen als het net aanstaat, en slechts dertig seconden om klaar te zijn voor het stomen.

Helaas is de stoomstaaf niet zo geweldig. Het is niet meer dan een eenvoudige stoomstaaf. Je moet een beetje handigheid hebben om melk goed te kunnen stomen of opschuimen met de stoomstaaf. De opgeschuimde melk zal dan ook niet veel textuur hebben.


Gaggia Brera


Gaggia Brera

Bekijk de dagprijs


Ontwerp en functies


Nu kijken we naar de Gaggia Brera. Dit is een ander type espressomachine. In tegenstelling tot de Gaggia Classic, heeft de Gaggia Brera een eigentijdse look met eenvoudige rechte lijnen. Het voorpaneel is van roestvrij staal, maar de zijkanten zijn zwart of zilverkleurig, afhankelijk van de variant die u kiest. De Gaggia Brera ziet er modern en professioneel uit.

Een van de belangrijkste verschillen tussen de Gaggia Classic en de Brera is de ingebouwde molen. De Gaggia Classic heeft deze functie niet. De Gaggia Brera heeft een ingebouwde molen waarmee u koffie kunt zetten van verse hele bonen. Bovendien is de bonencontainer lucht- en UV-bestendig, zodat u de koffiebonen erin kunt bewaren zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. U kunt nog steeds voorgemalen koffie gebruiken door de bypass doser te gebruiken.

Het bedrijf is zeer serieus met de bouwkwaliteit van de Gaggia Brera. De molen is gemaakt van keramiek, wat veel beter is dan roestvrij staal. De keramische molen wordt niet heet, waardoor de kwaliteit en consistentie van de koffie behouden blijft.

De Gaggia Brera beschikt ook over een slim systeem dat de maalgraad en tijdsduur kan aanpassen aan het type koffieboon. U hoeft alleen het type in te stellen en de machine doet de rest. De automaat is verstelbaar, zodat u verschillende formaten kopjes kunt gebruiken. Aan de voorkant van de machine bevindt zich ook een Panarello-stoompijpje, waarmee u melk kunt stomen en opschuimen.

De Gaggia Brera heeft een waterreservoir met een inhoud van 40 oz, wat behoorlijk goed is. Er kan een waterfilter in als u er een nodig heeft. De ketel is gemaakt van roestvrij staal voor de beste duurzaamheid, en is gekoppeld aan een krachtige 15-bar drukpomp.


Gebruiksgemak


Zoals hierboven vermeld, is de Gaggia Brera een heel andere espressomachine. Dit model heeft eenvoudige knoppen en een duidelijk, intuïtief LED-display. Het effect is dat het zeer eenvoudig te gebruiken is. Toch zijn er aanpassingsopties waarmee u uw koffie kunt verfijnen.

Het proces kan zo eenvoudig of zo uitgebreid zijn als u zelf wilt. U kunt uw instellingen in de voorinstellingen programmeren, zodat u uw koffie met slechts een paar drukken op de knop kunt krijgen. U kunt de instellingen echter ook elke keer voor het zetten aanpassen, en dat is handig als u verschillende bonen gebruikt.

De stoomstaaf is verstelbaar en zeer gemakkelijk te gebruiken. De aanzuigopening is ontworpen om lucht rechtstreeks in de melk te hevelen, zodat er rijkelijk schuim ontstaat. U kunt een melkreservoir van vrijwel elke grootte gebruiken.

Telkens wanneer de machine wordt in- of uitgeschakeld, wordt automatisch een zelfreinigingscyclus uitgevoerd om het systeem door te spoelen. Dit vergemakkelijkt het onderhoud. Het waterreservoir, de opvangbak, de lekbak en zelfs de zetgroep zijn uitneembaar voor een gemakkelijke reiniging.


Prestaties


Veel mensen denken vaak dat handmatige machines betere espresso maken. Als halfautomaat is de Gaggia Brera echter in staat om vergelijkbare resultaten te behalen. De prestaties zijn uitstekend. De machine warmt ook snel op.

Je kunt op de Gaggia Brera verschillende instellingen doen, net zoals mensen dat op handmatige machines doen. Toch is de Gaggia Brera veel eenvoudiger en schoner te bedienen. En er is de optie om uw perfecte instellingen toe te wijzen aan een preset, zodat u een zeer consistente koffiekwaliteit kunt krijgen.

De koffie komt eruit met een rijke en intense smaak. De Gaggia Brera heeft geen enkel probleem met het malen van verschillende soorten bonen. Als je vette bonen gebruikt, heeft de resulterende koffie altijd die subtiele, complexe smaaktonen. De crema is donker en smaakvol.

Ook de Panarello stoomstaaf verdient een pluim. Zowel beginners als ervaren gebruikers kunnen met deze stoomstaaf een uitstekende melktextuur verkrijgen. Hij is erg handig voor het maken van latte- en cappuccino-dranken.


Gaggia Classic vs Brera


Gaggia Classic

 • Robuuste behuizing van geborsteld roestvrij staal
 • Commercieel drie-weg magneetventiel
 • Verchroomd koperen draag- en zetgroep van 58 mm voor professioneel gebruik
 • Commerciële stoomstaaf


Bekijk de dagprijs


Gaggia Brera

 • SNELLE STOOMTECHNOLOGIE: Snelle opwarmtijden en robuust brouwen en stomen. Koffiebonencapaciteit : 250 gr
 • 1 JAAR GARANTIE: Probleemloze 1 jaar garantie rechtstreeks afgehandeld door Gaggia
 • Hoogte kopjes: 3,25″ tot 4,5″. Zorgt voor maximale extractie van smaak en aroma
 • Bekijk de instructievideo in de afbeeldingen hierboven.


Bekijk de dagprijs


Conclusie


Tussen deze twee modellen is de Gaggia Brera over het algemeen beter en meer aan te bevelen. Het heeft betere functies en is ook veel gemakkelijker te gebruiken. Met de ingebouwde molen kun je koffie zetten van verse bonen, en er zijn aanpassingsopties om je koffie te verfijnen. Er is ook een Panarello stoompijpje om melk te stomen en op te schuimen.


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen