Grundig MF 5260 melkopschuimer

Facebook
Twitter
LinkedIn


 • Naam: MF 5260
 • Merk: Grundig
 • Werking: Elektrisch
 • Inhoud: 250 mlGrundig MF 5260 melkopschuimer

Bekijk de dagprijsVandaag gaan we de Grundig MF 5260 melkopschuimer ontleden. De serie Grundig melkopschuimers wordt aangeduid met het acroniem MF (Milk Frother). Zijn meest populaire vertegenwoordiger is dit model 5260, dat geoptimaliseerd is om een reeks interessante functies te herbergen zonder zijn prijs te overdrijven.

De Grundig MF 5260 past in het middensegment van de melkopkloppers voor thuisgebruik. Hij haalt niet het niveau en de capaciteit van de grote schuimspanen, maar hij is veel beter dan de traditionele elektrische stangafschuimers die we manueel moeten hanteren en waarmee de melk niet kan worden verwarmd.

Bij de Grundig MF 5260 gieten we, zoals bij elke andere afschuimer met een reservoir, de melk erin en drukken op de startknop. Het apparaat heeft drie verschillende functies of diensten: melk verwarmen (geen schuim), room verwerken (koud) en schuim verwerken (warm). En het heeft een variabele maximumcapaciteit, afhankelijk van de service die we willen toepassen.

Als we binnenin het reservoir van de Grundig MF 5260 opschuimer kijken (u kunt het in meer detail zien op de bijgevoegde foto’s), zien we dat er twee Max merktekens gegraveerd zijn met twee verschillende symbolen ernaast.

De eerste markering, die zich dichter bij de rand van het reservoir bevindt, geeft de maximale capaciteit van de melk aan die we kunnen vullen als we alleen de verwarmingsfunctie willen gebruiken. Het tweede merkteken geeft de limiet aan die we moeten aanhouden als we de opschuimfunctie gaan gebruiken – u weet dat bij het maken van schuim het volume van de melk aanzienlijk toeneemt door de luchtbellen.

In ieder geval is het schuim voldoende om twee goede kopjes cappuccino te serveren.


Grundig MF 5260

Bekijk de dagprijs


Grundig MF 5260: Melkverwarmer of melkopschuimer

De Grundig MF 5260 melkopschuimer is uitgevoerd in zwart en roestvrij staal. Binnenin heeft hij een dubbele antikleeflaag die voorkomt dat de melk aanbrandt of aan de wanden blijft kleven.

Hij is verbonden met een elektrische basis (waarop de stekker voor de stroom zit) die de warmte toepast door inductie en die apart wordt gehanteerd. Het reservoir past 360º op dit voetstuk – het heeft dus geen vaste positie – en dit detail zorgt voor het comfort dat de melk niet behoeft te worden verwarmd alvorens te worden opgeschuimd.

We kunnen melk in de schuimspaan gieten en in enkele seconden warm schuim verkrijgen, en tegelijkertijd maakt dit van deze Grundig MF 5260 schuimspaan een veelzijdig apparaat waarmee we niet alleen melkschuim kunnen bereiden, maar bijvoorbeeld ook een cacaoshake of een warme chocolademelk.

Daartoe beschikt het bedieningspaneel over twee rode en blauwe controlelampjes, die ons te allen tijde waarschuwen of we warm of koud werken en of we de melk opschuimen of alleen verwarmen.

Overigens: bijzonder handig vinden wij de vorm die de ontwerpers op de mond van de container hebben gedrukt (zie volgende foto), waardoor de melk of het schuim direct van binnenuit kan worden opgediend zonder te druppelen of te morsen.Grundig MF 5260 review

Bekijk de dagprijsGrundig MF 5260: Belangrijkste kenmerken


 • Melkopschuimer met drie functies: melkopwarmer, koud opschuimen of warm opschuimen.
 • Externe behuizing in zwart en roestvrij staal.
 • Roestvrijstalen reservoir met dubbele antiaanbaklaag.
 • Het reservoir heeft een speciaal gevormde mond waardoor de melk comfortabeler kan worden geserveerd.
 • Zeer discrete en stille schuimspaan.
 • Bedieningspaneel met controlelampjes (rood of blauw, afhankelijk van de toegepaste temperatuur).
 • Inclusief doorzichtig deksel dat morsen van spatten naar buiten voorkomt.
 • Elektrische bas die, op 360º, aansluit op de container.
 • Bereidt in één keer genoeg schuim voor twee kopjes cappuccino.
 • De schuimspaan schakelt automatisch uit als hij niet meer gebruikt wordt.
 • Vermogen 435 watt.
 • Afmetingen: 10 x 10 x 20 cm.
 • Gewicht: 700 gr.


Voordelen van de Grundig MF 5260 melkopschuimer


MF 5260

Bekijk de dagprijs


 • Het ontwerp van de opschuimer, het gevoel en de gebruikte materialen zijn van een uitstekend niveau.
 • Omdat de opschuimer inductieverwarmd is, is het niet nodig de melk van tevoren te verwarmen.
 • Het uiteindelijke formaat van het toestel is vrij compact en handelbaar. Het neemt niet veel plaats in in kasten of keukenlades.


Nadelen van de Grundig MF 5260 melkopschuimer


 • Het is niet een heel grote capaciteit schuimspaan. Het is genoeg om schuim te maken voor een paar kopjes, maar niet voor meer. Als u het nodig heeft voor bezoeken of grote vergaderingen, zult u waarschijnlijk meerdere diensten moeten doen.
 • Het bedrijf Grundig heeft het moeilijk om naam te maken op de markt, omdat wij gebruikers het meer associëren met grote apparaten.


Grundig MF 5260 aanbieding

Bekijk de dagprijsWaarom een Grundig MF 5260 melkopschuimer kopen?

Gebruikers die op zoek zijn naar een elektrische melkopschuimer die het product niet alleen opschuimt maar ook verwarmt, hebben hem al gevonden. Deze Grundig MF 5260 is een van de populairste aanbiedingen binnen het middensegment van melkopschuimers.

Het meest herkenbare kenmerk van dit type apparaat is, zoals u weet, dat u warm melkschuim kunt bereiden zonder dat u de melk eerst hoeft te verwarmen. Het wordt aangesloten op een elektrische bas, die apart werkt, en in een paar seconden hebt u het schuim klaar op de temperatuur die u verkiest.

Wij raden het aan als u vaak melkschuim gaat bereiden (en u er niet te veel tijd in hoeft te investeren), en u het niet voor meer dan één of twee kopjes tegelijk hoeft te doen. En als u op zoek bent naar een vergelijkbaar alternatief – zowel qua prestaties als prijs – kunt u kijken naar de Severin SM 9495, de Clatronic MS 3326 of de Caso Fomini Crema.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen