Hoe maak je een AeroPress Cold Brew (eenvoudig recept)

Facebook
Twitter
LinkedIn

cold brew aeropress

Cold Brew koffie is een van onze favoriete soorten koffie. Het is zacht, krachtig en chocoladeachtig, en het is gemakkelijk om een grote partij te maken en er langzaam van te genieten gedurende een week of twee. Onlangs, tijdens een kopje fluweelzachte cold brew dat we maakten, begonnen we na te denken over het gebruik van een andere favoriet van ons – de AeroPress – om wat cold brew te maken. Op het eerste gezicht lijkt de AeroPress niet erg geschikt voor het maken van koude brouwsels. Gewoonlijk wordt cold brew gemaakt in grote batches, met grote containers en filters, en de AeroPress is vergelijkbaar klein.

Niet afgeschrikt door dit raadsel, zijn we op pad gegaan om een manier te ontwikkelen om koude brouwsels te maken met een AeroPress. Het is niet moeilijk om gewoon wat koffie in een AeroPress te gooien en het een nacht te laten staan, maar we wilden meer. In dit artikel lopen we met je door ons proces voor het maken van Aeropress cold brew. We leggen alle stappen uit zodat je het thuis kunt volgen en we leggen ook uit waarom je koude brouwsels zou willen maken met een Aeropress. Laten we beginnen!

Waarom Cold Brew AeroPress?

Voor we beginnen met de specifieke recepten, moeten we eerst de olifant in de kamer aanpakken: waarom zou je een Aeropress gebruiken om koude brouwsels te maken? Dit is een goede vraag, een waar we een tijdje mee geworsteld hebben. cold brew is niet zo moeilijk om normaal te maken, en de AeroPress heeft een zeer kleine capaciteit, wat een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van de koude brouwmethode wegneemt.

Een voordeel van de AeroPress is het ingebouwde filter. Als u ooit een grote partij koude brouwsels hebt gemaakt, weet u waarschijnlijk dat het filteren ervan een hele klus kan zijn. Zelfs met een Franse pers of een speciaal koud brouwsysteem is het maar al te gemakkelijk om overal koffie en koffiedrab te morsen. Het is niet ongebruikelijk dat we onze koude brouwsels meerdere keren filteren, en het hele proces is vermoeiend.

Als je een AeroPress gebruikt, maakt het filter deel uit van het apparaat, waardoor je gemakkelijk en gedachteloos de zuiger kunt indrukken en uiteindelijk schone, heldere koffie hebt. “Maar wacht!” Ik hoor u roepen: “Hoe zit het dan met het gebruik van een French press?” Dat is een goed punt, maar een belangrijk verschil is dat het filter van een French press meestal van metaal is, terwijl een AeroPress een papieren filter gebruikt. Wij filteren onze koude brouwsels altijd door een papieren filter, zelfs als we een Franse pers gebruiken om de eerste filtering te doen. Het gebruik van een AeroPress bespaart een stap.

Het andere grote voordeel van het gebruik van een AeroPress is dat je snel kunt experimenteren en minder verspilt. Als je een favoriet cold brew recept hebt en je bent niet geïnteresseerd in het veranderen van dingen, is het gebruik van een AeroPress waarschijnlijk niet je beste optie. Als je echter experimenteert met nieuwe recepten of nieuwe bonen, is het maken van cold brew in een AeroPress een geweldige manier om verschillende maalgroottes en inweekperiodes uit te proberen zonder tonnen koffie te verspillen als het resultaat tegenvalt. Koud brouwen gebruikt veel koffiedik in vergelijking met de hoeveelheid drinkbare koffie die je uiteindelijk overhoudt en een AeroPress gebruiken als proeftuin bespaart kostbare koffie.

Gemakkelijk AeroPress cold brew

Dit is een van onze favoriete recepten om te gebruiken wanneer we nieuwe bonen testen in een AeroPress. Het is heel gemakkelijk te volgen en er is niet veel apparatuur voor nodig. Plus, de AeroPress cold brew wordt heerlijk!

Uitrusting

 • AeroPress (met papieren filter)
 • Keukenweegschaal

Ingrediënten

 • 30 gram grof gemalen koffie
 • 210 gram water

Instructies

 1. Begin met het malen van uw koffie op een grove stand. Een goed uitgangspunt is om je molen iets grover in te stellen dan je zou gebruiken voor het zetten van French press koffie.
 2. Doe de zuiger van de AeroPress in de zetkamer en draai het geheel om. Dit is een koude brouwversie van de omgekeerde AeroPress-methode.
 3. Doe 20 g koffie in de AeroPress.
 4. Giet 210 g water over de gemalen koffie en roer tot de koffie gelijkmatig nat is.
 5. Doe het papieren filter in het filtermandje en dek de AeroPress af.
 6. Wacht 16 uur. Sommige recepten gebruiken andere wachttijden, maar wij vinden 16 uur de ideale tijd.
 7. Nadat 16 uur zijn verstreken, draai je de AeroPress om en giet je het koude brouwsel in een mason jar of een ander afsluitbaar bakje.

Opmerkingen

Dit recept maakt genoeg cold brew concentraat voor twee gemiddelde koppen koffie. Het duurt niet langer dan een typisch cold brew recept en maakt goed gebruik van het ingebouwde gemakkelijke filtersysteem van de Aeropress.

Voeding

Calorieën: 5kcal

Ultrasnelle Aeropress Koud Brouwen

Als 16 uur voor jou een eeuwigheid lijkt, dan is dit recept misschien meer iets voor jou. Het blijkt dat de Aeropress in staat is om een vergelijkbare stijl van koffie te maken in veel minder tijd, dankzij de druk die ontstaat wanneer je Aeropress koffie plonst. Wij vinden traditionele cold brew lekkerder, maar als je trek hebt in cold brew en niet tot morgen wilt wachten, is dit recept een prima optie.

Ingrediënten

 • 15 g fijngemalen koffie
 • 100 g water

Apparatuur

 • AeroPress
 • 5 minuten

Stappen

 • Begin met het malen van 15 g koffie op een fijne stand. Iets fijner dan drip maar grover dan espresso is het doel.
 • Doe het filter in het mandje en bevestig het mandje aan de Aeropress.
 • Zet de Aeropress bovenop uw mok.
 • Voeg 15 g koffie toe aan de Aeropress.
 • Vul de Aeropress met 100 g water op kamertemperatuur. Dit moet het waterniveau brengen tot ongeveer de “1” die op de Aeropress staat afgedrukt.
 • Roer onafgebroken gedurende 1 minuut.
 • Dompel de Aeropress onder met constante druk totdat je een sis hoort. Probeer het plunderen zo te timen dat het ongeveer 30 seconden duurt.
 • Voeg kraanwater of ijsblokjes toe totdat de koffie een 8-ounce glas vult.

Dit recept is niet perfect, en het is niet helemaal hetzelfde als traditionele koude brouwsels, maar het komt in de buurt. Het is een geweldige optie om een snelle en vieze cold brew-achtige koffie te maken zonder te hoeven wachten.

Conclusie

We hopen dat je genoten hebt van deze AeroPress cold brew gids. Als je de tijd hebt, raden we je aan om het eerste recept eens te proberen als je maar een kleine batch koude brouwsels wilt maken. Wij gebruiken het eerste recept om te experimenteren met nieuwe bonen en verschillende koffie/water verhoudingen omdat het efficiënter is, en we voelen ons niet slecht om iets geks te proberen omdat we niet veel koffie gebruiken.

Als de tijd dringt en je je koude brouwsel nu nodig hebt, is het tweede recept een goede optie. Het is niet zo zacht of zoet als echte koude koffie, maar het komt verrassend dicht in de buurt. In beide gevallen is de AeroPress tot meer in staat dan hij op het eerste gezicht lijkt. AeroPress cold brew is een van die dingen die tot voor kort nooit bij ons opkwamen, en nu kunnen we ons niet meer voorstellen dat we zonder zouden moeten leven.

Gerelateerd berichten:

 • Hoe AeroPress-koffie te brouwen (met foto’s)
 • AeroPress Thee Recept: Eenvoudige Stappen
 • Hoe maak je een AeroPress Latte: Eenvoudige Stappen


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen