Hoe kan ik zonder molen koffiebonen malen?

Facebook
Twitter
LinkedIn


koffiebonen malen zonder molen

Als je serieus bent over je koffie, heb je nu een betrouwbare molen op je aanrecht.

Maar een koffiemolen is mechanisch, en hoe geweldig hij ook is, hij gaat uiteindelijk kapot.

Heb je ooit in de duisternis staan wenen in de ochtend, omdat je molen het spook heeft opgegeven? Oké, misschien heb je niet echt gehuild, maar we zouden het je niet kwalijk nemen als je dat wel deed. Een kapotte koffiemolen is geen goede manier om je dag te beginnen. En je kunt ook niet vertrouwen op vette koffie om te voorkomen dat je in slaap valt tijdens het ochtendpendagtarief.

Zelfs als je geen probleem hebt met je molen, zou je gewoon ergens kunnen zijn waar je er geen hebt. Wat de reden ook is, je hebt koffiebonen, water en geen koffie. Maar toch.

Vrees niet! We laten je zien hoe je koffiebonen kunt malen met behulp van gereedschap dat je in de meeste keukens kunt vinden.

Reizen?

U zult in staat zijn om ten minste een paar van de tools die nodig zijn voor het malen van koffiebonen te vinden in een typische apotheek of een big-box winkel. Hé, als je heel hard op zoek bent naar gereedschap, kun je altijd voluit gaan en je koffiebonen verpletteren met een grote steen. Maar voordat je dat doet, overweeg dan wat meer beschaafde opties.


Gereedschap voor bonen te malen


Wanneer je werkt met minimale middelen voor het malen van koffiebonen, moet je creatief zijn. Kijk rond in je keuken of in de winkel op de hoek bij je camping en kijk of je gereedschap kunt vinden dat je kunt gebruiken om je koffiebonen te malen zonder een molen.


  • Blender
  • Mortel en tamper
  • Handmolen/molen
  • Ritsvrieszak en:
  • Vleeshamer,
  • Hamer,
  • Of de deegrol


Malen van uw koffiebonen


Uiteraard wilt u van uw koffiebonen malingen maken waarmee u een kopje koffie kunt zetten. U weet al hoe u uw koffiebonen op de gebruikelijke manier moet malen, het doel is hier om uw bonen zo dicht mogelijk bij de gebruikelijke consistentie te krijgen, zodat u een aangenaam kopje koffie kunt zetten. Anders kunt u gewoon naar de winkel op de hoek rennen en een kopje verbrande koffie kopen, in plaats van een deegroller te gebruiken om uw koffiebonen voorzichtig te pletten en te malen in de buurt van de gemiddelde maling en uw eigen koffie te zetten.

Met dat in het achterhoofd is de sleutel tot al deze methoden dat u ervoor zorgt dat uw bonen voldoende worden gemalen of geplet zonder overboord te gaan en ze tot stof te laten vergaan.


Blender


Dit alternatief ligt een beetje voor de hand. Je probeert uit te vinden hoe je koffiebonen kunt malen zonder molen, dus je draait een beetje naar links of naar rechts en pakt je blender. Heeft u uw blender wel eens gebruikt om bonen te malen? Het is een beetje lastiger dan het klinkt.

Een deel van de reden is dat blenders het beste werken als er vloeistof is om de vaste stoffen die je erin stopt te verplaatsen. Als je ooit een smoothie of milkshake hebt gemaakt zonder voldoende vloeistof, weet je hoe het je blenderbladen kan ophangen en de motor kan overbelasten. Doe dit te vaak en het kan zelfs je blender motor verbranden.

Om een fatsoenlijke medium slijpbeurt uit je blender te krijgen, controleer eerst of deze een slijpstand heeft. Als dat niet het geval is, of als u van plan bent om een persoonlijke blender met één snelheid te gebruiken, gebruik dan deze truc: Voeg een kleine hoeveelheid bonen toe en maal ze vervolgens met korte krachtpieken tot de juiste consistentie. Verwijder de malingen en maal nog een kleine portie.

Dit zal enige tijd duren als u van plan bent om een hele pot koffie te zetten, maar het kan helpen om te voorkomen dat uw messen worden opgesmolten en vast komen te zitten. Als je een halve zak koffie in een oude blender gooit, heb je inconsistente malingen met brokken bonen. Of erger nog, je zou de motor van je blender kunnen verbranden als je probeert een taak uit te voeren die gewoon niet aan de orde is.


Mortel en tamper


koffiebonen malen

Een veel beschaafdere optie dan een kleine rots en een grote rots, maar nog steeds vrij oude school, is de vijzel en de tamper. Deze methode van verpletteren gaat terug tot het oude Egypte. U kunt een van deze in uw keuken hebben voor het maken van pesto, aioli of chimichurri.

Of misschien ben je een hobbychemicus. Zo niet, dan kunt u een vijzel en tamper kopen in het keukengereigedeelte van de meeste winkels. U zult waarschijnlijk niet de perfecte maling bereiken, maar u krijgt wel malingen die u in een handomdraai kunt gebruiken.

Als u uw koffiebonen met een vijzel en tamper maalt, wilt u ervoor zorgen dat ze niet tot ongefilterd stof verbrijzeld worden. Je hebt ongeveer twee eetlepels malingen nodig per kopje dat je wilt zetten. Als je het in je vijzel kunt doen, voeg dan zoveel bonen toe als je nodig hebt.

Gebruik de tamper om ze tegen de bodem van de vijzel te pletten. Roer ze een beetje op als je gaat om ervoor te zorgen dat je alle bonen verbrijzeld krijgt. Vergeet niet om niet overboord te gaan of je zult eindigen met het brouwen van een kopje vol modder.


Hand gehaktmolen


Als je niet bekend bent met dit apparaat, functioneert het op dezelfde manier als de oude, metalen potloodslijpers die je basisschoolleraar waarschijnlijk op haar bureau had liggen. Handhakmolens (ook wel vleesmolens genoemd) zijn apparaten die gebruikt worden om allerlei soorten vlees en groenten fijn te snijden.

Het is gemakkelijk om te zien hoe je met een gehaktmolen koffiebonen kunt vermalen. Het is een roestvrijstalen of kunststof machine met een intern mes dat je met een handslinger bedient om alles wat je erin stopt te hakken – zelfs koffiebonen.

Om uw maling op gang te brengen met een handmolen, meet u de hoeveelheid bonen die u wilt vermalen. Zorg ervoor dat u een kom of maatbeker plaatst waar het de koffiedik kan opvangen als deze eruit komt. Draai aan de handslinger terwijl u de bonen langzaam in de gehaktmolen giet. U kunt uw malingen zeven en eventueel grote stukken terug door de molen steken, indien nodig.


Vleesmolen


Ook wel een vleeshamer genoemd door degenen onder ons die genieten van het lachen, dit keukenhulpmiddel is een kleine, metalen hamer die wordt gebruikt voor het verzachten en platdrukken van stukken vlees. De kop van de hamer heeft twee platte kanten die bedekt zijn met kleine stootjes of puntjes. U kunt waarschijnlijk wel raden hoe u verder moet gaan, maar laat ons u een beetje nuttig advies geven voordat u begint met het slaan van uw bonen.

Giet uw koffiebonen in een diepvrieszak met rits. Druk alle lucht eruit voordat je de zak dicht sluit om te voorkomen dat hij als een ballon ontploft. Wikkel het zakje in een vaatdoekje zodat je het niet doorprikt met de vleeshamer. Gebruik slechts een klein beetje kracht om de bonen zo gelijkmatig mogelijk te hameren. Controleer uw vooruitgang na elke paar wikkels, zodat u uw koffiebonen niet nutteloos maakt.


Hamer


zelf koffie malen

Zoals je kunt raden, is dit hetzelfde gereedschap dat je gebruikt om spijkers in dingen te slaan. Hoewel het niet bijna het oppervlak van een vleeshamer heeft, zal het hetzelfde werk doen op dezelfde manier. Je zult waarschijnlijk niet de beste maling krijgen van het gebruik van een hamer, maar je zult wel in staat zijn om wat koffie te zetten.

Het maakt niet veel uit welk type hamer u gebruikt, maar waarschijnlijk wilt u het gebruik van een sledehamer vermijden om voor de hand liggende redenen.

Om je koffiebonen zo netjes mogelijk te vermalen met een hamer, doe je ze in een diepvrieszak met rits. Knijp de lucht eruit en sluit de zak af. Leg een vaatdoekje om de zak. Hamer gelijkmatig, en probeer te voorkomen dat uw koffie wordt weggegooid.


Deegrol

Of u nu rolt met het standaard houten model, een zware knikker of een glanzende, roestvrijstalen deegroller, met dit keukennietje kunt u uw koffiebonen zonder molen vermalen. Met deze methode maal je iets gelijkmatiger dan met hamers, terwijl je toch alleen dingen gebruikt die de meeste mensen al in hun keuken hebben.

Eerst meet je je koffiebonen op en giet je ze vervolgens in een plastic diepvrieszakje. Duw zoveel mogelijk naar buiten en sluit het zakje dan dicht. Begin langzaam te rollen, van de ene kant van de zak naar de andere.

Als u van de onderkant van de zak naar de rits toe rolt, kan het zijn dat u uw koffiebonen uit de rits duwt en er een puinhoop van maakt. U kunt een beetje extra bescherming tegen rommel toevoegen door de zak in een handdoek te wikkelen, maar de extra vulling kan ook uw roltijd verlengen.

Als je geen echte deegroller hebt, kun je zelfs een stevige glazen of wijnfles gebruiken om je koffiebonen te rollen. Wees gewoon voorzichtig. Niemand wil gebroken glas in zijn koffie of in zijn handen.


Voor een kleine vergoeding…


Je hebt nog één optie als geen van deze voor jou werkbaar is. Als het idee om zonder molen koffiebonen te maken en te malen u niet bevalt, rijdt u met een molen naar de dichtstbijzijnde supermarkt of koffieshop en maalt u daar uw bonen. Vergeet niet om het eerst te vragen. Het kan zijn dat ze het niet leuk vinden dat je bonen maalt die je niet bij hen hebt gekocht.

Sommige coffeeshops kunnen uw bonen tegen een kleine vergoeding vermalen of vereisen dat u een aankoop doet. Natuurlijk, als je een vriend in de buurt hebt met een molen, zullen ze je waarschijnlijk geen kosten in rekening brengen.


Geen molen? Geen probleem!


bonen malen

Of uw koffiemolen nu de emmer heeft volgegooid of dat u er om een andere reden geen heeft, u kunt uw koffiebonen nog steeds tot een zetbare consistentie vermalen. Welke methode u ook gebruikt, het is belangrijk om geduld te hebben en zo gelijkmatig mogelijk druk uit te oefenen om de beste maling te krijgen.

Nu je je innerlijke MacGyver hebt ontdekt, vind je hier een paperclip en een stukje kauwgom. Kijk wat je ermee kunt maken – natuurlijk nadat je je koffie hebt opgedronken.

Gelukkige Caffeïnering!Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen