Krups Nescafé Dolce Gusto Infinissima kopen en review

Facebook
Twitter
LinkedIn


Voor deze nieuwe iteratie van het capsule en pod koffiezetapparaat, hebben Krups en Dolce Gusto het oneindigheidsteken bedacht. En niet voor niets, dit apparaat wordt verondersteld “oneindig veel koffiemogelijkheden te bieden”, maar doet het dat ook echt?Dolce Gusto Infinissima

Bekijk de dagprijs


Presentatie

De nieuwste Krups Dolce Gusto capsule en pod koffiezetapparaat is alles over eenvoud tot het uiterste. De volledig manuele bediening kan echter verwarrend zijn, aangezien de machine de drankjes niet automatisch stopt. Het is daarom noodzakelijk om tijdens het extractieproces dicht bij de machine te blijven. Dit koffiezetapparaat kost €89 en heeft een slank design, een groot waterreservoir en een grote verscheidenheid aan dranken.


Ontwerp

Geïnspireerd door het oneindigheidssymbool ziet de Infinissima er op het eerste gezicht… op zijn zachtst gezegd vreemd uit met een bolvormige peulenhouder en een driehoekige transparante watertank, waardoor het meer lijkt op een moderne kunstsculptuur dan op een traditionele koffiemachine.

Maar als we het eenmaal op een aanrecht zetten, ziet het er minder vreemd uit, en heel esthetisch gezien, met minimalistische lijnen en een strakke vormgeving. Hoewel de Infinissima relatief slank is, neemt hij toch een behoorlijke hoeveelheid aanrechtruimte in beslag, zodat mensen met kleinere keukens wellicht de voorkeur geven aan een compactere machine zoals het Dolce Gusto Piccolo Handboek.

We hebben het zwarte model met grijze accenten uitgeprobeerd, wat bij de meeste decoratieve stijlen past, maar als u op zoek bent naar een modernere uitstraling kunt u de voorkeur geven aan het witte model – als alternatief zal het rode model uw ochtenden verlevendigen met een heldere pop van kleur.

Met een verstelbare bekerhouder kunt u met de Infinissima alles maken, van een hoge latte macchiato tot een kleine espresso, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over morsen of spatten op uw aanrecht.


Gebruiksgemak

Het ontwerp van de Dolce Gusto machines is een belangrijk punt waarop het niet goed is te beknibbelen. En ook dit jaar staat Krups weer aan het roer, want Nescafé Dolce Gusto heeft het ontwerp van een opvallend design aan Krups toevertrouwd. We herinneren ons de Drop in joystickstijl, maar ook de Movenza en zijn “koffieboon”-inspiratie. Zoals de naam doet vermoeden, moet de Infinissima de lijnen van het oneindigheidsteken volgen.


Infinissima is een lang koffiezetapparaat

De Infinissima is gebouwd in dezelfde vorm als de kleine Lumio, maar is hoekiger. Aan de andere kant is het iets hoger. De afwerking van deze nieuwe versie is van betere kwaliteit dan die van bijvoorbeeld de Mini Me, die een wat “dinky” effect had. Het plastic is nog steeds alomtegenwoordig, maar lijkt vrij robuust te zijn en bestand tegen de tand des tijds en honderden manipulaties.

Dolce Gusto koffiezetapparaten zijn gewend zeer gebruiksvriendelijk te zijn, en de Infinissima is daarop geen uitzondering. Bij deze volledig handbediende machine hoeft u alleen maar een capsule in het apparaat te doen en het schuifje (op de kop van het koffiezetapparaat) naar links (voor een koude drank) of naar rechts (voor een warme drank) te kantelen. Het is belangrijk te weten dat deze versie de koffie niet automatisch stopt. Zolang de gebruiker de cursor niet naar het midden terugplaatst, blijft de Inifinissima water in het kopje gieten. De capsule moet bij elke bereiding worden verwijderd, want hij valt niet terug in een opvangbak, in tegenstelling tot de Nespresso-koffiemachines.


De capsule moet voor elke bereiding worden verwijderd.

Hoewel Dolce Gusto er prat op gaat een vereenvoudigde gebruikerservaring te bieden, moet worden opgemerkt dat de volledig handmatige bediening van deze machine in het dagelijks leven een echte pijn in de kont kan zijn, vooral wanneer het gaat om het bereiden van recepten. Het is bijzonder moeilijk om met het blote oog te zien wat 40 ml of 110 ml is. Hoe kunt u de recepten van Dolce Gusto, die voor elk van zijn capsules de hoeveelheid te gebruiken water specificeert, echt waarderen? Daarom geven wij de voorkeur aan een automatische machine, zoals de Movenza, die het juiste waterpeil aangeeft. Wat wij hier betreuren kan echter degenen tevreden stellen die de hoeveelheden melk en koffie willen variëren naar gelang van hun smaak of hun wensen.


De bekerhouder kan op drie niveaus worden verhoogd

De bekerhouder kan in drie trappen in hoogte worden versteld, afhankelijk van de grootte van de beker. Schuif hem omhoog en vergrendel hem door hem een kwartslag te draaien. Wij raden u aan het hoogste niveau te kiezen als u een espressokopje gebruikt, omdat het doseerpijpje niet erg nauwkeurig is en tijdens de extractie druppels kan doen opspatten. De kophouder fungeert ook als lekbak.


Test Dolce Gusto Infinissima

En over druppelen gesproken, de Infinissima blijft druppelen, zelfs als de bereiding klaar is. Deze slechte gewoonte, die bij veel Dolce Gusto koffiezetapparaten voorkomt, is gecorrigeerd bij de kleine Lumio, die een bekerhouder heeft om dit verschijnsel te voorkomen.

Het waterreservoir, dat zich achteraan bevindt, heeft een comfortabele inhoud van 1,2 liter. Hij is gemakkelijk te verwijderen, ook al hadden we liever een klein handvat gehad om hem gemakkelijker te kunnen installeren. Er is echter een klein probleem met het gedrag van deze machine wanneer het reservoir bijna leeg is: hij blokkeert de bereiding niet, zelfs niet wanneer het waterniveau onvoldoende is om een half kopje espresso te bereiden.


Als het waterreservoir vol is, is het moeilijker te vervangen

Gemak van onderhoud

Dolce Gusto machines – met uitzondering van de Lumio – blijven onvermoeibaar druppelen, vooral wanneer de doorboorde capsule na gebruik in de machine achterblijft. Verwijder altijd de dop na elke bereiding om grote hoeveelheden water in de lekbak te voorkomen.

De meeste onderdelen zijn uitneembaar en vaatwasmachinebestendig. Wij betreuren het dat er geen sensor is die de gebruiker waarschuwt wanneer het nodig is te ontkalken. In zijn gebruiksaanwijzing raadt Dolce Gusto aan om ten minste om de 3 à 4 maanden te ontkalken. Het belangrijkste is dat de gebruiker een kleine hoeveelheid ontkalkingsoplossing klaarmaakt (0,5 liter in het waterreservoir en een zakje ontkalkingsoplossing).


Snelheid

Hoewel alle Dolce Gusto koffiemachines zeer snel zijn, is de Infinissima waarschijnlijk de snelste van de serie. Het duurt 25 seconden om het water voor te verwarmen; voorheen was de Piccolo recordhouder met het opwarmen van het water in 27 seconden.

De tijd die nodig is om een espresso te bereiden varieert naar gelang van de gebruiker, en uiteraard heeft deze machine geen automatische uitschakeling. Om een klein kopje te vullen, had de Infinissima slechts 16 seconden nodig. Het duurt nog eens 16 seconden om de tweede koffie van de ochtend te zetten; de machine verwarmt het water niet tussen twee koffiebeurten.

Het maken van een melkdrank duurt noodzakelijkerwijs langer, aangezien de gebruiker twee opeenvolgende capsules aan elkaar moet koppelen. Het duurt minder dan een minuut om dit drankje te maken.


Stroomverbruik

In uitgeschakelde toestand verbruikt de Infinissima 0,3 W. Dit cijfer is iets hoger dan de cijfers in onze vergelijking.

Tijdens het voorverwarmen – de fase die het meeste energie verbruikt – stijgt het stroomverbruik tot 1.555 W. Dit is hoger dan het gemiddelde. Met uitzondering van de Philips Senseo en Dolce Gusto hebben de meeste koffiemachines een stroomverbruik van 1.000 W tijdens het voorverwarmen.


Geluid

Tijdens het afzuigen heeft de Infinissima hetzelfde geluidsniveau als de Mini Me en de Lumio: 57 dB(A). Dit is echter minder dan wat we gewoonlijk waarnemen bij Dolce Gusto machines, die gewoonlijk 60 dB(A) bereiken (de Movenza bereikt 61 dB(A) bij het zetten van koffie).


Beschikbaarheid van capsules

Dolce Gusto-capsules zijn gemakkelijk verkrijgbaar in supermarkten en de receptencatalogus van Nescafé is zeer uitgebreid. Bovendien worden er sinds de lancering van de Drop compatibele capsules op de markt gebracht door het Zwitserse bedrijf Café Royal, dat reeds was begonnen met het ontwerpen van voor Nespresso geschikte capsules.

De variëteit van de dranken is zeer aanzienlijk: Classico, Intenso, cafeïnevrij, chocoladedranken, thee, enz. Het stelt u in staat de genoegens en smaken te vermenigvuldigen.


De smaak van de lezers

Omdat smaak een zeer subjectieve factor is, laat Coffee Labs de beoordeling over aan het oordeel van de lezers door middel van een stemming over de smaak van de beste koffies per type koffiezetapparaat.

De koffie die met de Dolce Gusto-machine wordt gemaakt, blijft vrij onbekend: 54% van de stemmers zegt niet te weten hoe ze de koffie moeten beoordelen. Van degenen die hun stem uitbrachten, gaf de meerderheid (15%) het een 3-sterrenwaardering.Kenmerken en prestaties

Bij het instellen van de Infinissima instrueert de handleiding u om de automaat door te spoelen met behulp van zowel warm als koud water functies, waarna de automaat klaar is voor gebruik – om de automaat aan te zetten drukt u simpelweg op de aan/uit-knop aan de zijkant van het apparaat.

Zodra de knop groen brandt en u de watertank heeft gevuld, is de Infinissima klaar voor gebruik. Hij werkt net als elke andere handmatige capsule-machine – schuif gewoon de door u gekozen pod in de magnetische houder en u bent klaar om te gaan, en met meer dan veertig Nescafé Dolce Gusto drankjes om uit te kiezen, bent u verwend voor de keuze.

Vervolgens hoeft u alleen maar de hendel aan de bovenzijde van de machine te bedienen om de koffie uit de pomp te halen, waarbij afhankelijk van de drank die u bereidt, warme of koude opties beschikbaar zijn. Aangezien de Infinissima geen automatisch model is, moet u de pomp zelf uitschakelen, wat een beetje lastig kan zijn als u een drankje maakt waarvoor meer dan één capsule nodig is, omdat u bijvoorbeeld de juiste hoeveelheden melk en koffie moet inschatten.

Dat gezegd hebbende, Dolce Gusto capsule dozen tonen een illustratie om u te helpen de juiste hoeveelheden voor elk drankje te krijgen. U kunt ook de hoogte van de plint aanpassen voor verschillende koffiesoorten, wat geweldig is voor het maken van kleinere dranken zoals espresso’s, omdat het verhogen van de plint voorkomt dat de koffie uit het kopje spat.

We hebben de latte macchiato pods van Dolce Gusto uitgeprobeerd en vonden het proces van begin tot eind heel eenvoudig, waarbij de hogedrukpomp de koffie heel snel aflevert. Deze specifieke drank vereist het gebruik van twee pods – een voor de melk en een voor de koffie – en het raden van de juiste volumes voor elk van hen kan soms lastig zijn, maar de resulterende koffie was heet, schuimig en heerlijk.

Bekijk ook: Latte Macchiato machine kopen

Met de grootste pods die ontworpen zijn om 200 ml koffie te maken, kunnen mensen die ‘s ochtends een grotere pick-me-up nodig hebben teleurgesteld zijn door de grootte van de dranken, maar we vonden dat de capsules de perfecte hoeveelheid koffie voor ons maakten – het is gewoon een kwestie van persoonlijke smaak.

Hoewel het zetten van de koffie vrij naadloos verliep, vonden we wel dat de pomp nog vrij lang druipt nadat hij is uitgeschakeld – als je haast hebt wordt dit opgevangen door de lekbak, maar dat betekent wel dat de Infinissima vrij regelmatig moet worden schoongemaakt. Toch is het eenvoudig om de lekbak naar buiten te schuiven en onder de kraan te laten lopen voor een snelle reiniging.

Een leuke eigenschap van de Infinissima is dat hij na vijf minuten inactiviteit automatisch uitschakelt, waardoor hij een hoog energieverbruik heeft. De Infinissima heeft ook een handige ontkalkingswaarschuwing, wat betekent dat u niet zult vergeten uw machine in goede conditie te houden – u weet dat u dit moet doen als uw aan/uit-knop oranje brandt.


Koffiesoorten en prijzen

Net als Tassimo breidt Nescafé het aanbod aan smaken uit. In de winkels vindt u de traditionele capsule-dozen voor het maken van verschillende soorten espresso, lungo-koffie, cappuccino, latte macchiato, chococino, café crème, mokka en zelfs Nesquik chocolade of citroenthee. Er is een grote verscheidenheid aan dranken, vooral voor melkdrinkers. Nescafé biedt zelfs koude dranken aan. Een doosje kost 4,59 euro en kan worden gebruikt om 8 of 16 drankjes te maken (8 voor melkdrankjes, waarvoor twee capsules nodig zijn). Een eenvoudige koffie (of thee) kost 28 cent, terwijl een melkdrank 57 cent kost. Voor een basiskoffie is dit nog altijd goedkoper dan Nespresso (0,36 euro) en duurder dan Senseo (vanaf 0,15 euro) of Malongo (vanaf 0,26 euro).


De Infinissima is momenteel verkrijgbaar voor €100 bij Debenhams, of Nescafé Dolce Gusto’s bol.com-winkel als u dat liever heeft, en zit in het midden van het assortiment wat betreft de prijs in vergelijking met concurrenten.

Hoewel de machine zelf niet duur is, kan het duur zijn om te draaien met 48 pods die ongeveer €10 kosten – en als je een koffie maakt die het gebruik van twee pods vereist, kijk je naar 24 porties voor deze prijs. Vergeleken met de ongeveer vijftig porties die je krijgt van 100 gram oploskoffie (die tussen de €1,50 en €5 kan kosten), is het niet bepaald een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Echter, Nescafe Dolce Gusto pods concurreren niet met oploskoffie – ze bieden een veel toegeeflijker ervaring, meer verwant aan het kopen van een koffie te gaan van een café of winkelketen, en in vergelijking met die prijzen, is het eigenlijk zeer redelijk om € 10 te besteden aan 24 drankjes.


Voordelen

 • Gemakkelijk te gebruiken.
 • Snel voorverwarmen en doseren.
 • Rustig.
 • Ruime keuze aan drankjes.
 • Verkrijgbaarheid van capsules.


Nadelen

 • Handmodel niet ideaal om de in de recepten aanbevolen verhoudingen in acht te nemen.
 • Capsules druppelen te veel na extractie.
 • Geen indicator om te waarschuwen dat het waterreservoir bijna leeg is.
 • Geen handvat op de watertank.
 • Geen ontkalkingsindicator.


Productspecificaties

 • Soort koffie: Espresso
 • Druk: 15 bar(s)
 • Afmetingen (B x H x D): 1,5 x 3,7 x 2,8 cm
 • Automatische uitschakeling: Ja
 • Automatische koffiestop: Nee
 • Twee koffie’s tegelijk: Nee
 • Waterreservoir: 1,2 L
 • Type capsule: Dolce Gusto
 • Categorieën: KoffiemachinesDolce Gusto apparaten
 • Merk: Krups


Verschillende soortenDolce Gusto Infinissima


Krups Nescafé Dolce Gusto® Infinissima KP173B – Koffiecupmachine – Donkergrijs


Krups Nescafé Dolce Gusto® Infinissima KP173B

Bekijk de dagprijs

De Krups NESCAFÉ® Dolce Gusto® Infinissima koffiemachine laat je genieten van eindeloze koffiemogelijkheden. Het compacte formaat (maar 15 cm breed) en verrassende design voegen stijl toe aan de meest compacte keukens – zelfs met het extra grote, eenvoudig uitneembare waterreservoir van 1,2 liter. Daarnaast kan het eenvoudig aanpasbare opvangbakje naar drie verschillende hoogtes worden gedraaid, waardoor je koffiekopje in een perfecte positie staat; of je nu een Ristretto of een grote koffie zoals een Grande of Lungo aan het maken bent.

Pluspunten van de NESCAFÉ Dolce Gusto Infinissima KP1708:

 • Het apparaat is binnen 40 seconden op gebruikstemperatuur.
 • Je kunt van meer dan 25 hoogwaardige koffiecreaties genieten.
 • Dankzij het hogedruksysteem (tot 15 bar) van de machine, geniet je van proffesionele kwaliteitskoffie.
 • Geschikt voor zowel warme als koude dranken

Goed om te weten:

 • Deze koffiecupmachine heeft een rood snoer.
 • Deze machines is niet geschikt voor gebruik van Nespresso cups. Voor een optimale werking van deze machine wordt geadviseerd om orginele Nescafé Dolce Gusto cups te gebruiken, deze zijn wat groter van formaat.
 • Dit is een handmatige machine, de uitloop van koffie stopt niet automatisch. Je kunt de uitloop handmatig stop zetten op elk gewenst moment.

Productkenmerken:

 • Handmatige koffiecupmachine
 • Inhoud van 1,2 liter
 • Binnen 40 seconden op temperatuur
 • Uitneembaar waterreservoir
 • Compact formaat
 • Aanpasbaar opvangbakje voor 3 verschillende hoogtes
 • Schakelt automatisch uit na 5 minuten
 • Geschikt voor meer dan 25 koffiecreaties

Lees ook: Beste Dolce Gusto Machines

KRUPS NESCAFÉ Dolce Gusto INFINISSIMA KP170810 – Koffiecupmachine – Zwart


KRUPS NESCAFÉ Dolce Gusto INFINISSIMA KP170810

Bekijk de dagprijsKRUPS NESCAFÉ Dolce Gusto INFINISSIMA KP170110 – Koffiecupmachine – Wit


KRUPS NESCAFÉ Dolce Gusto INFINISSIMA KP170110

Bekijk de dagprijsKRUPS NESCAFÉ Dolce Gusto INFINISSIMA KP170510 – Koffiecupmachine – Rood


KRUPS NESCAFÉ Dolce Gusto INFINISSIMA KP170510

Bekijk de dagprijs

Gerelateerd: beste Krups koffiezetapparaten


De’Longhi Dolce Gusto Infinissima EDG260.G – Koffiecupmachine – Grijs


De'Longhi Dolce Gusto Infinissima EDG260.G

Bekijk de dagprijs

Het ontwerp van de De’Longhi Dolce Gusto Infinissima EDG260.G is geïnspireerd op de eindeloze mogelijkheden. Door het smalle design en plaastingsoppervlak vind dit apparaat overal een plekje. Met een eenvoudig klik systeem kan het opzet systeem in hoogte variëren . Zo passen er verschillende maten kopjes en glazen tot 15 centimeter onder. Met de Nescafe Dolce Gusto kunnen 30 verschillende zowel warme als koude dranken worden bereidt. Elk van deze drankjes behoudt zijn aroma dankzij het hermetisch verzegelde capsulesysteem. Met 15 bar druk geniet je van oneindig en gemakkelijk koffiegenot.

Pluspunten van de de De’Longhi Dolce Gusto Infinissima EDG260.G:

 • Het opzetplateau voor kopjes is in 3 hoogtes verstelbaar.
 • Zeer smal apparaat waardoor deze bijna overal te plaatsen is.
 • Aluminium thermoblock: geen voorverwarmen en geen wachttijden.

Goed om te weten:

 • Serveert geen heet water.
 • Geen melkopschuimer.


De’Longhi Dolce Gusto Infinissima EDG260.R Koffiecupmachine Rood


De'Longhi Dolce Gusto Infinissima EDG260.R

Bekijk de dagprijs


De’Longhi Dolce Gusto Infinissima EDG260.W – Koffiecupmachine Wit


De'Longhi Dolce Gusto Infinissima EDG260.W

Bekijk de dagprijsDe Dolce Gusto Infinissima van Nescafé, gemaakt met de Duitse apparatenfabrikant Krups, is een handmatige koffiepadmachine die alles kan maken van een flat white tot een mokka-latte. Met een opvallend modernistisch design en eco-vriendelijke functies is het een geweldige optie voor iedereen die een beetje verwennerij aan zijn ochtendritueel wil toevoegen.

Gerelateerd: beste koffiemachines kopen en review


Conclusie

De Dolce Gusto Infinissima heeft evenveel voordelen als nadelen. De eenvoud van het gebruik wordt gewaardeerd, maar de bereiding van dranken wordt bemoeilijkt door het ontbreken van een automatische stand. De snelheid waarmee dit koffiezetapparaat het water verwarmt en de eerste koffie zet, is formidabel, maar dwingt de gebruiker dicht bij het apparaat te blijven, aangezien het niet over een automatische koffiestop beschikt. Maar het grootste nadeel van dit koffiezetapparaat is de vervelende neiging tot lekken na elke kop koffie, waardoor het erg moeilijk te onderhouden is. En voor sommigen, zal dit de laatste druppel zijn.
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen