Ninja coffee bar vs nespresso – 11 Belangrijke verschillen die je moet weten

Facebook
Twitter
LinkedIn


Ninja coffee bar vs nespresso

Een goede koffiemachine is een belangrijke factor bij het verkrijgen van een kopje kwaliteitskoffie. Met een goed koffiezetapparaat kunt u elke dag met gemak genieten van een heerlijk kopje koffie. Er zijn veel koffiezetapparaten op de markt. Twee bekende merken zijn de Nespresso en Ninja koffiemachines. Maar wat zijn hun verschillen? Wat is beter? Dit zijn enkele vragen waar kopers zich voor gesteld zien bij de afweging welke te kopen. Dus laten we ze eens bekijken in deze Ninja-koffiebar vs Nespresso review.

Verschillen tussen de Nespresso-espressomachines en Ninja-koffiemachines


Geproduceerde koffie & Brouwmethode


Het eerste belangrijke verschil is de koffie die wordt gezet. De Nespresso zet espresso terwijl de Ninja de gewone druppelkoffie zet.

Met de Nespresso-koffiemachines geniet u van de smakelijke rijke koffiemelk bovenop de espresso. Deze espresso’s worden gemaakt met behulp van hoge druk en temperatuur. Als u van cappuccino en latte geniet, kunt u wat melk opschuimen en aan de espresso toevoegen.

Naast espresso zijn er enkele Nespresso-modellen die zowel espresso als koffie kunnen maken. Deze modellen behoren tot de tweede productlijn van Nespresso, de Nespresso Vertuoline modellen. Deze modellen maken gebruik van de nieuwe spinningtechnologie van Nespresso om de hoge druk voor het afzuigen van koffie te produceren.

Voor meer details over de verschillen tussen de twee productlijnen van Nespresso, zie de Nespresso Vertuoline vs Originalline review.

Hoewel je niet kunt genieten van de rijke koffiecrème, kun je bij Ninja wel ijskoude koffiedrankjes maken. De zetmethode is de traditionele zet- en druppelmethode om je koffie te krijgen. Met andere woorden, je krijgt geen rijke koffiemelk. De koffie is ook minder geconcentreerd.


Koffie serveren

Nespressomachines zijn espressomachines op basis van pod’s. Ze kunnen dus maar één kopje koffie per keer serveren.

Ninja daarentegen hebben een verscheidenheid aan kopjes porties. Ze kunnen een enkel kopje, een grote beker, een reisbeker en zelfs een karaf serveren. Als je een grote familie van diepe L-liefhebbers hebt, zal de karaf u inspanningen besparen door het maken van een pot koffie in een keer.Gebruiksgemak

Nespressomachines zijn volautomatische machines. Met hun gepatenteerde Nespresso-capsulesysteem hoeft u alleen maar de koffiecapsule in te vullen. Plaats uw kopje onder de koffiekiem. Maak een keuze. En de machine neemt het vanaf daar over. De bediening door de gebruiker is zeer intuïtief. Bij de meeste modellen hoeft u alleen maar een selectie te maken.

In tegenstelling tot de Ninja-koffiemachines zijn er meer stappen in de installatie nodig. Je moet op verschillende plaatsen aan knoppen draaien en knoppen indrukken om te beginnen. Ook heb je te maken met rommelig koffiepoeder. Giet het koffiepoeder in het koffiefilter. Plaats het koffiefilter in de koffiehouder en druk de houder op zijn plaats. Vervolgens zet u het kopje onder de spruit en maakt u een keuze met de knoppen.Prijs

De prijzen zijn ook iets dat de twee onderscheidt.

Voor Nespresso-machines kan het budget overal tussen de 100 en 500 euro gaan, afhankelijk van de functies. Ninja-koffiemachines daarentegen hebben een meer betaalbaar bereik van 80 tot 200 euro. Ninja Coffee Bar, bijvoorbeeld, bevindt zich in de hogere prijsklasse.


Ninja coffee bar CF097

Bekijk de dagprijs

Opslagruimte

De benodigde ruimte om deze machines op te slaan varieert.

De typische Nespresso machines zijn zeer compact. Ze nemen dus een beperkte ruimte in beslag. Zo is de Nespresso Essenza Mini slechts 4,33 inch breed x 8,07 inch diep x 12,8 inch hoog.

De Ninja machines zijn echter groot in omvang en nemen meer van uw toonbank in beslag. De kleinste, Ninja Coffee Brewer, is al 8,7 inch diep x 9,9 inch breed x 14,6 inch hoog.


Energiebesparing

De Nespresso machines gaan na gebruik in 9 minuten uit. De Ninja-koffiemachines hebben echter 2 uur nodig om automatisch af te gaan. Als u het huis haastig verlaat zonder het koffiezetapparaat uit te schakelen, krijgt u met de twee machines verschillende extra energiekosten.Lawaai

Nespressomachines zijn doorgaans behoorlijk luidruchtig omdat ze gebruik maken van hoge druk op basis van pompen om lekkere espresso te produceren. Het geluidsniveau is lager voor de Nespresso Vertuoline modellen die gebruik maken van de draaitechniek.

Ninja-machines maken geen gebruik van hoge druk. Ze zijn dus stil en bieden een rustige omgeving.Ontwerp

Nespressomachines zijn er meestal in vele vrolijke en leuke kleuren. Elk Nespresso-model is prachtig ontworpen. Als u uw keuken wilt inrichten, zijn ze de beste. De strakke ontwerpen zijn opvallend en mooi. Sommige hebben zelfs prijzen gewonnen. Zo zijn de Essenza mini en Pixie Red Dot Award Winners.

Ninja-machines daarentegen zijn alleen verkrijgbaar in zwart/roestvrij staal. De enige onderscheidende kenmerken zijn de accessoires en de verpakkingen waarmee ze worden geleverd.Ontkalkingsmethode

Bij het gebruik van azijn is de Nespressomachine buiten werking. Het is niet toegestaan in het koffiezetapparaat te ontkalken. U moet het Nespresso ontkalkingsmiddel gebruiken dat duurder is dan het gebruik van azijn.

U kunt daarentegen wel azijn gebruiken voor het ontkalken van Ninja-koffiemachines en heeft geen enkel probleem.

Maar gezien het feit dat de ontkalking slechts om de 3 tot 6 maanden wordt uitgevoerd, betekenen de kosten niet echt veel.Melkopschuimer

In de meeste Nespresso machines is een aparte Nespresso Aeroccino 4 melkopschuimer nodig om de melk op te schuimen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de mechanische spinner om het schuim in de melk te maken. Alleen de melkopschuimers in de Lattissma en Creatista modellen gebruiken hete stoom om melk op te schuimen. En deze melkschuimers zijn geïntegreerd in de espressomachines.


Nespresso Creatista Plus Espresso en Koffiezetapparaat met melkopschuimer van Breville

Bekijk de dagprijs

De melkopschuimers van de Ninja-koffiemachines gebruiken alleen de mechanische spinner om het schuim in de melk te maken. Behalve de Ninja-koffiezetapparaten zijn de melkopschuimers aan de koffiezetapparaten bevestigd.


Gebruikte koffie

De Nespresso-apparaten kunnen alleen Nespresso koffiecapsules accepteren, hoewel sommige modellen mogelijk compatibel zijn met capsules van derden. Deze worden echter meestal op eigen risico gebruikt, omdat hierdoor de garantie vervalt.

De nespresso-capsules gebruiken hoogwaardige koffie die door Nespresso is geselecteerd. De koffie wordt verzegeld in aluminium capsules, waardoor de versheid van de koffie lang bewaard blijft. Er is hoge druk nodig om water door deze pods te persen, die bij het begin van het koffiezetten met gaten zijn doorboord.

Op deze manier kunt u bij elke afzonderlijke peul een lekkere, aromatische espresso krijgen. Hoewel u alleen capsules voor de Nespressomachines kunt gebruiken, zijn er bij Nespresso een grote verscheidenheid aan smaken verkrijgbaar. Als u de capsules die geschikt zijn voor derden in overweging neemt, hebt u nog meer keuzemogelijkheden.

Aan de andere kant zetten Ninja-koffiemachines elke soort koffie. U kunt kiezen voor het branden, de herkomst en de versheid van de koffiebonen. Omdat het druipkoffie is, zal de koffie niet de lekkere rijke crème hebben die alleen in espresso verkrijgbaar is.

Nespresso geeft u het gemak om niet met rommelig koffiepoeder om te gaan. Met Ninja-koffiemachines heeft u echter volledige controle over de koffie. Maar u moet meer moeite doen om met koffiepoeder om te gaan. Als u ervoor kiest om koffiebonen te kopen in plaats van poeder, dan moet u ook het malen doen, wat meer werk oplevert.Voordelen van het kopen van Nespresso-espressoapparaten

 • Ze produceren echte espresso die zoet en aangenaam is tijdens het drinken. De koffie is zeer smaakvol.
 • Nespressomachines zijn elegant vormgegeven. Sommige Nespressomachines hebben een LED-touchscreen, wat de machine nog aantrekkelijker maakt.
 • Wanneer u een kleine ruimte heeft, past de machine perfect. Ze zijn er in kleine maten, vandaar het gemak.
 • Nespressomachines zijn volautomatisch in het maken van espresso. U hoeft alleen maar het type te kiezen dat u wilt drinken. Bij de Lattissima modellen worden zelfs latte en cappuccino automatisch gemaakt met de automatische melkopschuimer.
 • De machine is eenvoudig schoon te maken, terwijl andere onderdelen vaatwasmachinebestendig zijn.
 • U kunt kiezen uit de verschillende uitvoeringen en kleuren die ze hebben. Mensen met verschillende smaken en voorkeuren komen aan bod.
 • Ze hebben een snellere opwarmtijd. U kunt uw koffie binnen zeer korte tijd halen.


Voordelen van het kopen van Ninja Koffiezetapparaten

 • Er zijn geen beperkingen voor de gebruikte koffiebonen of koffiepoeder.
 • Als het gaat om het ontkalken, bent u vrij om het te doen met azijn, wat de machine beter zal maken.
 • De melkopschuimer die aan de machine is bevestigd is eenvoudig te verwijderen. U kunt het ook schoonmaken zonder het risico te lopen het te beschadigen.
 • Ninja koffiezetapparaten kunnen een klein kopje op een grote karaf serveren. Als er vrienden langskomen, kunt u met de Ninja-koffiezetapparaten gemakkelijk een hele pot serveren.
 • U moet de machine altijd kunnen gebruiken zonder dat u mensen in huis wakker maakt. Omdat het apparaat geen hoge druk gebruikt, is het niet luidruchtig.


Nespresso of Ninja-koffiezetapparaten?

Met zoveel woorden over Nespresso en Ninja-koffiemachines zal het uw beslissing zijn. De verschillen zullen u helpen bij het kiezen van de koffie die bij u past. De maten helpen ook bij het bepalen of het op het aanrecht past. De verscheidenheid aan koffie die u nodig heeft zal ook een bepalende factor zijn. Tot nu toe zijn ze allebei betaalbaar. De prijzen kunnen afwijken van de ontwerpen. De smaak zal u ook duwen om de beste te krijgen. Als je doel om een koffiezetapparaat te krijgen, krijgen een die zal uw leven aangenaam en gemakkelijk te maken.
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen