Philips LatteGo 2200 kopen, review en aanbiedingen

Facebook
Twitter
LinkedIn

We hebben de Philips Lattego koffiemachines nu een paar maanden getest.

En we kunnen zeggen dat we veroverd zijn! Om te beginnen is de Philips-serie espressomolens verkrijgbaar in 4 verschillende modellen: 2200-serie, 3200-serie, 4300-serie en 5400-serie. Allemaal met een intuïtief touchscreen en een keramische molen. In elk gamma vindt u een LatteGo-versie om dranken op basis van melk te kunnen verkrijgen, zoals Cappuccino of Latte Macchiato, wat eens wat anders is dan de klassieke koffie! In het model Philips LatteGo 5400 koffiezetapparaat hebt u de beschikking over 12 verschillende drankniveaus. Ontdek meer over al onze Philips koffiemachines.

Deze Philips LatteGo 2200 is een volautomatische koffiemachine die opvallend lekkere cappuccino’s maakt. Heb je budgettair niet zoveel speelruimte of drink je zo weinig koffie, dat je het onzin vindt, om veel geld aan een koffieapparaat uit te geven, is de Philips 2200 een hele goede optie. Het is de meest goedkope volautomatische koffiemachine van de LatteGo serie. Niet dat je dit proeft, aan de koffie. De smaak van de koffiedranken die hij maakt is hetzelfde, gewoon goed. Het enige verschil is dat er minder functies opzitten. Welke dit precies zijn en wat hij dan verder wel doet en kan, lees je hieronder.


Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 – Espressomachine – Zwart/RVS


Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40

 • LatteGo-melksysteem, die het mogelijk maakt om 3 koffievariaties te zetten
 • De melkkan is van kunststof en gaat daardoor minder snel stuk
 • My Coffee Choice, voor persoonlijke koffie instellingen

Bekijk de dagprijs


Philips LatteGo 2200 Serie EP2230/10 – Espressomachine – Zwart


Philips LatteGo 2200 Serie EP2230/10

 • Zet met één druk op de knop een espresso, koffie of cappuccino
 • De melkkan is van kunststof en gaat daardoor minder snel stuk
 • My Coffee Choice, voor persoonlijke koffie instellingen

Bekijk de dagprijs


Kenmerken

Het meest opvallende aan deze Philips LatteGo 2200 is het element, waarmee je de melk opschuimt. Niet dat die voor de 2200 anders is, dan bij de andere LatteGo modellen. Elke LatteGo van Philips heeft dezelfde melkopschuimer. De reden is dat het zonder enige twijfel een geniaal hulpstuk is, waar niets op aan te merken is.

De meeste melkopschuimers bestaan uit een melkslangetje of stoompijpje, al dan niet met beker. Omdat melk vettig is, is het vrijwel onmogelijk zo’n slangetje of pijpje, aan de binnenkant, goed schoon te krijgen. Zo nu en dan een nieuwe kopen, is dan de enige oplossing.


philips lattego 2200 koffiemachine

Het systeem van Philips is in zoverre anders dat het melksysteem uit twee delen bestaat die je open kunt klappen. Volgens Philips kan je hem vervolgens binnen 15 seconden reinigen. Vooruit dan maar, we geven het een Go, deze Latte 2200.

De 2200 is, als eenvoudigst uitgevoerde van deze serie, met recht een instapmodel. Je kan er ook maar 3 koffiespecialiteiten mee maken: gewone koffie, cappuccino en espresso. Voor de rest kun je hem vergelijken met de 3200. Onder de behuizing zitten dezelfde technologieën.


Bekijk de dagprijs


Design


philips lattego 2200 koffiemachine design

Qua design is de machine ietwat achter gebleven. Wat aanzicht van een koffiemachine en inrichting van het bedieningspaneel, haalt het toch niet bij een Italiaans ontwerp. Het knoppendisplay oogt, van een afstandje ietwat rommelig. Kom je dichterbij, dan blijkt wel dat Philips alles overzichtelijk naast elkaar heeft geplaatst. Dat maakt dat het koffieapparaat eenvoudig te bedienen is en je niet eerst een avondje hoeft te besteden, aan het lezen van de gebruiksaanwijzing. Die wijst zich eigenlijk vanzelf.

Het is een compacte machine. Dit heeft als voordeel dat hij ook al snel, op een klein aanrecht een plekje weet te vinden. Het waterreservoir zit aan de rechterkant, wat betekent dat je hem links op het keukenblok moet houden.


Bediening


philips lattego 2200 koffiemachine display

Zodra je bij de machine komt, wijst eigenlijk alles zich vanzelf. Alle knoppen zijn voorzien van een symbool, met hun onderliggende functie. Met de knoppen links, bepaal je de koffiedrank en met de knoppen rechts hoe je hem hebben wilt. Voor espresso heb je een 2-kops functie. 2 koppen cappuccino tegelijkertijd zetten kan niet. Waarom Philips dat gedaan heeft, is niet duidelijk. Je kunt niet alles hebben voor die prijs, zullen we maar denken.

Voor het maken van een cappuccino sluit je de melkkan aan met de afgemeten hoeveelheid melk en vervolgens druk je op de knop. Voor meerdere kopjes achtereen, zal je de kan tussentijds moeten bijvullen.


Bekijk de dagprijs


Koffiemolen en zetgroep

Alle Philips LatteGo volautomatische koffiemachines zijn uitgerust met een keramische schijfmolen. Dat is opvallend, want in de meeste koffiemachines, in deze prijsklasse, kom je die niet tegen. Negen van de tien keer is de koffiemolen van metaal. Op zich is er niets mis met metalen maalschijven. Metalen schijven, kunnen na lang achtereen malen warmer worden, wat voor sommigen, van invloed kan zijn op de smaak van de koffie. Dit is een heikel punt, want zelfs basista’s zijn hier niet eenduidig over. Over het algemeen echter geniet een keramische koffiemolen de voorkeur.

Een nadeel van keramische schijven is dat ze minder slijtvast zijn. Philips garandeert echter dat hun keramische maalschijven goed zijn voor minimaal 20.000 kopjes koffie. Tegen die tijd is de machine ook versleten, dus hoef je, je niet druk te maken dat je tussentijds een andere koffiemolen moet laten plaatsen.

De Philips 2200 beschikt over 12 maalniveaus en ook dat is uniek voor een machine in deze prijsklasse. De maalstand verstel je het best, wanneer de machine in draaiende toestand verkeerd. De knop hiervoor zit in de bonenhouder.

Over de zetgroep valt weinig te zeggen. Hij is uitneembaar. Iets wat niet bij alle volautomatische koffiemachines mogelijk is. Je kunt hem daardoor makkelijk schoonhouden. In verband met de, ietwat kwetsbare, siliconenlaag die erop zit, was je hem beter niet al te heet af en ook niet in de afwasmachine.


Koffieuitloop

Net zoals op de meeste volautomatische koffieapparaten van deze tijd, is de koffieuitloop in hoogte verstelbaar. Zo kun je er net zo makkelijk een latteglas onder zetten, als een espressokopje, zonder dat het spettert. Koffietip: zet bij het bereiden van een espresso de koffieuitloop zo laag mogelijk. Hoe groter de afstand, tussen kopje en uitloop, hoe minder compact je schuim is. Je krijgt wel meer belletjes in je schuim, maar deze verzwakken juist het koffiearoma.


Bekijk de dagprijs


Melkfunctie


philips lattego 2200 koffiemachine melkfunctie

De Philips LatteGo is een eenvoudig volautomatisch koffieapparaat. Hij kan dan ook niet meer dan 3 koffiespecialiteiten maken. Het bijzondere echter aan deze LatteGo serie is dat de melkbeker uit twee delen bestaat., waardoor hij eenvoudig te reinigen is.

Ook niet onverstandig bedacht van Philips is dat je de beker met melk kunt loshalen van de machine en in de koelkast zetten. Voor een perfect melkschuim heb je immers koude melk nodig.

De schuimkwaliteit die deze machine maakt, is goed. Zeker met de lage prijs in het achterhoofd, zijn er maar weinig koffieapparaten, in deze klasse, die een dergelijk stevig microschuim maken.


Bonenhouder


philips lattego 2200 koffiemachine bonenhouder

Je kunt 275 gram bonen in een keer kwijt in de houder. Dat is iets meer dan een half pak koffiebonen. Over het algemeen is dit voor de thuisgebruiker, meer dan voldoende, voor enkele dagen. Het is niet aan te raden, bonen langer dan twee dagen in de houder te laten zitten, omdat anders het aroma fors achteruit gaat. Ben je een matige koffiedrinker kun je ook telkens een klein beetje bonen in de houder doen. Je hoeft hem natuurlijk niet tot aan de rand af te vullen.

Koffiebonen uit de supermarkt zijn het makkelijkst in aanschaf, want je neemt ze meteen mee met de andere boodschappen. Toch raden we je aan, als je eenmaal zo’n bonenmachine hebt, toch eens bonen in een speciale koffiewinkel of bij de branderij te kopen. Je zult echt het verschil proeven.

Wil je een keer niet malen, of heb je per ongeluk gemalen koffie gekocht, in de bonenhouder zit tevens een vak voor poederkoffie. Het is maar klein en je kunt er net 1 kop koffie mee zetten.


Bekijk de dagprijs


Waterreservoir


philips lattego 2200 koffiemachine waterreservoir

Het waterreservoir van de Philips 2200 LatteGo heeft een inhoud van 1,8 liter. Ondanks dat het hier om een compacte machine gaat, is dat helemaal zo klein nog niet. Mocht je weinig koffiedrinken en het water niet elke dag opmaken, is het verstandig het elke dag te verversen of net genoeg water in het reservoir te doen, voor het aantal kopjes dat je ongeveer per dag drinkt.

Het reservoir zit aan de rechter zijkant van het apparaat. Je kunt hem dus alleen met de linkerzijde tegen een muur plaatsen. De rechterkant moet vrij blijven, om er met je arm langs te kunnen.

Om de frequentie dat je de machine moet ontkalken, naar beneden te brengen, kun j er een speciale AquaClean filter inhangen. Deze gaat ongeveer 5000 kopjes mee. Ze zijn niet goedkoop, maar je kunt het afwegen tegen de moeite en vaker de aanschaf van ontkalkingstabletten.


Ontkalken en onderhoud van de Philips 2200 koffiemachine

Stel, je vindt het geen moeite om tijd te steken in het ontkalken van de machine en je bespaart ook liever op de Aqua Clean filters, dan gaat dit als volgt: zodra de machine toe is aan een ontkalkingsbeurt geeft hij dat zelf aan. Hoe hij dat weet? Als je de machine nieuw koopt, zit er een teststrip bij ingesloten. Met die strip meet je de hardheid van het water, waarna je de waarde ingeeft in het systeem. Om te machine te ontkalken, hoef je alleen een ontkalkingstablet in het waterreservoir te doen en op de reinigingsknop te drukken. Daarna nog een keer doorspoelen met schoon water en that’s it.


philips lattego 2200 koffiemachine onderhoud

De Philips 2200 serie zijn zelfreinigende machines. Dat betekent dat ze na elk kopje koffie, het gehele systeem doorspoelen. Dit extra water wordt opgevangen door de lekbak. Wanneer de lekbak vol is, geeft hij ook dit aan. In de bak zit namelijk een vlottertje, dat een melder activeert, als het water op een bepaald punt komt. Zo’n melder vind je ook terug in het koffieresiduvak. Ook wanneer dit vol is, geeft de machine dit aan.

Een van de mooiste dingen aan deze volautomatisch ekoffiemachine, we noemden het al eerder, is het openklapbare melksysteem. Je haalt ze eenvoudig los van elkaar, waardoor je gemakkelijk alle melkdeeltjes kunt verwijderen.


Bekijk de dagprijs


Koffiespecialiteiten

De Philips 2200 LatteGo is in staat om slechts drie koffiespecialiteiten te bereiden. Wil je met het LatteGo systeem meerdere koffievariaties maken, moet je kijken voor een machine in een hogere klasse. Deze 2200 maakt espresso, cappuccino en gewone koffie. Ondanks dat de naam het wél doet vermoeden, géén latte. He apparaat is een volautomaat. Met een druk op een knop bereid hij uit verse bonen een heerlijke kop koffie voor je.

Waar hij wel over beschikt, is een warmwateruitloop. Zo kun je met dit apparaat ook thee of een oplosdrank maken.


Plus- en minmunten

Hoewel de plus- en minpunten voor iedereen weer anders zijn, zijn er toch wat opvallende puntjes aan deze goedkope Philips LatteGo, waarvan je, zo zo, of nou nou, kunt zeggen.


Pluspunten

 • Duidelijk bedieningspaneel
 • Keramische maalschijven
 • Compacte machine
 • Goed schuim


Minpunten

 • Weinig keuzes om in te stellen
 • Maar 3 koffiespecialiteiten
 • Machine maakt vrij veel lawaai
 • Lekbak snel vol
 • Koffiekwaliteit kan beter


Bekijk de dagprijs


Wat kost de Philips 2200 LatteGo?

We zeiden al dat het een goedkope koffiemachine was. Nu je leest dat je hem al hebt voor een bedrag van rond de € 400,- zal je dat ook met ons eens zijn. Dat is echt geen geld, voor een volautomatische koffiemachine.

De echte koffieliefhebber zal over deze machine te veel op- en aanmerkingen hebben, om er tevreden mee te zijn. Drink je echter, maar zo af en toe een kopje koffie of laat je budget een duurdere machine niet toe, is het een best apparaat.


Philips 2200 LatteGo Productspecificaties


 • Koffiespecialiteiten: Espresso, koffie en koffie met melk
 • Soort koffie: Bonen en gemalen koffie
 • Meerkopsfunctie: Ja, alleen bij zwart
 • Melkspecialiteit: Cappuccino
 • Koffiesterkte regelbaar: Ja
 • Koffievolume regelbaar: Nee
 • Watertemperatuur regelbaar: Nee
 • Heet waterfunctie: Ja
 • Waterreservoir inhoud: 1,8 liter
 • Bonenvak inhoud: 275 gram
 • Pompdruk: 15 bar


Gemakken voor de gebruiker

 • Display: Ja
 • Gebruikersprofiel instelbaar: Nee
 • App: Nee
 • Koffiemolen: Ja, keramische schijfmolen
 • Kopjes warmhouder: Nee
 • Waterreservoir uitneembaar: Ja
 • Standby functie: Nee
 • Automatisch uitschakelen: Ja


Schoonmaken

 • Onderhoud zetgroep: automatisch
 • Hardheid water instelbaar: Ja
 • Ingebouwde waterfilter: Optioneel Aqua Clean filter
 • Ontkalkingsprogramma: automatisch, met ontkalkingstablet
 • Lekbak uitneembaar: Ja
 • Reiniging automatisch: Ja
 • Schoonmaakindicatie: Ja


Fysieke eigenschappen

 • H x B x D: 37,1 x 24,6 x 43,3 cm
 • Gewicht: 8 kg
 • Behuizing: Kunststof
 • Kleur: Zwart
 • Vermogen: 1500 WattExtra informatie


Conclusie

De latteGo apparaten van Philips zijn leuke instapmachines voor mensen met een klein budget en/of die niet zoveel om koffie geven. De machine maakt een standaard kopje koffie dat verder niet te personaliseren is. Dat is jammer. Wat wél heel fijn aan de machine is, is het LatteGo systeem. Zonder enige moeite hou je de melkelementen schoon.philips lattego 2200 koffiemachine review

Bekijk de dagprijs

Vergelijkbare Philips LatteGo koffieapparaten

Philips zou Philips natuurlijk niet zijn, als ze ook niet nog enkele luxere uitgevoerde LatteGo machines hadden. In principe is er voor elke koffiedrinker een geschikte Philips LatteGo volautomatische koffiemachine te vinden. Dee gehele LatteGo serie bestaat uit:


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen