De Saeco Picobaristo espressomachine review

Facebook
Twitter
LinkedIn


Superautomatische espressomachines zijn ongelooflijk handig. Met slechts een druk op de knop heb je binnen enkele minuten de perfecte macchiato in handen. Geen gemalen, geen getamponeer, geen risico op menselijke fouten, gewoon heerlijke koffie. Maar ze kunnen ook groot, duur en moeilijk te onderhouden zijn.

De SaecoPicobaristo is een espresso- en latte-machine van gemiddelde prijsklasse die ten minste één van deze potentiële valkuilen omzeilt, omdat hij veel minder onderhoud vergt dan andere machines in zijn klasse. Is het daarom de perfecte machine voor u? Lees onze Saeco espressomachine review om erachter te komen.


Saeco Picobaristo

Bekijk de dagprijs


De Saeco Picobaristo review

De gestroomlijnde en stijlvolle Saeco Picobaristo is een superautomatische espressomachine die niets aan het toeval overlaat. Met een ingebouwde keramische burrinder en melkopschuimer kunt u met één druk op de knop genieten van uw favoriete espresso.

Wat de Picobaristo onderscheidt van de concurrentie is het gepatenteerde Aquaclean-filtersysteem. Deze innovatie beperkt de opbouw van mineralen in de machine tot een minimum, wat betekent dat u minder vaak hoeft te ontkalken en zuiverder water krijgt voor heerlijk smakende espresso.

Als u op zoek bent naar een superautomatische espressomachine zonder de gebruikelijke onderhoudsproblemen, dan is de Picobaristo de juiste keuze.


Capaciteit

Saeco, een Italiaans bedrijf, was de allereerste die een superautomatische espressomachine op de markt bracht, en hun jarenlange expertise is hier duidelijk zichtbaar. De Picobaristo is een zeer capabele superautomatische espressomachine.

Hij kan acht verschillende soorten espresso maken, evenals een eenvoudig glas warme melk of heet water, en elk daarvan is volledig aanpasbaar.

Of uw drankje nu een cortado of een latte is, u kunt kiezen uit vijf brouwsterktes en drie temperaturen, en ook de grootte van het drankje aanpassen. Als dat overweldigend klinkt, hoeft u zich geen zorgen te maken: u kunt uw favoriete drankopties met slechts één aanraking opslaan.

Deze espressomachine, die ook een van de beste lattemachines is, is uitgerust met een ingebouwde keramische burr-molen, waarvan elke koffieliefhebber weet dat het de beste manier is om je bonen te malen voor een optimale smaak (1) De molen heeft tien verschillende maalgroottemogelijkheden, wat meer is dan veel duurdere modellen en nog een andere manier biedt om je brouwsel aan te passen.


Maak-het-leven-makkelijk’-functies

Automatische espressomachines zijn ontworpen om u het leven gemakkelijker te maken, en deze machine is daarop geen uitzondering. Dankzij de grote capaciteit van het waterreservoir en het bonenreservoir bent u minder tijd kwijt aan bijvullen, en het afvalbakje voor gemalen koffie heeft net zo’n grote capaciteit, zodat u minder vaak naar de prullenbak hoeft. En wanneer het te leeg of te vol wordt, waarschuwt het gemakkelijk af te lezen LCD-scherm van deze koffiemachine u. Nooit meer zal het waterreservoir drooglopen, met mogelijke schade tot gevolg. Het waterreservoir kan worden verwijderd, zodat u het gemakkelijk kunt vullen bij de gootsteen.

De Picobaristo is ook snel. Dankzij de snelle opwarmtechnologie hoeft u niet langer te wachten op dat kostbare eerste kopje of de kopjes die daarna komen. Het duurt slechts twee en een halve minuut van het aanzetten tot het proeven (of slurpen) van dat eerste kopje.

Er is ook een bypass doser waarmee u de gemalen koffie kunt doseren zonder de bonencontainer te gebruiken. Dit is een groot gemak als iemand in uw huishouden de voorkeur geeft aan voorgemalen bonen of bijvoorbeeld cafeïnevrije koffie drinkt.


Melkopschuimen

Net als de espressomachine is ook de melkopschuimer van de Picobaristo volautomatisch, dus gemakkelijk in het gebruik. Sluit gewoon het bijgeleverde melkkannetje aan, gevuld met melk of niet-zuivel naar keuze, en wacht op het lichte en schuimige resultaat. Wanneer u de karaf niet gebruikt, kunt u deze in de koelkast bewaren om de melk vers te houden.

Een nadeel van het karafsysteem, in tegenstelling tot een standaard stoomstaaf, is dat de karaf moet worden verwijderd en een aparte schenktuit moet worden geïnstalleerd om heet water uit deze machine te krijgen. De mate waarin dit onhandig is zal afhangen van de drinkgewoonten in uw huishouden.


Schoonmaken

Het reinigingsgemak is een van de grote verkoopargumenten van deze koffiemachine, en hij wordt geleverd met een boekje met een reinigingsschema.

Het gepatenteerde Aquaclean filter betekent dat u slechts ongeveer om de 5000 kopjes hoeft te ontkalken.

Als u in een regio met hard water woont (2), kan dit getal lager zijn, maar de Picobaristo hoeft nog steeds aanzienlijk minder vaak ontkalkt te worden dan vergelijkbare machines. Het Aquaclean filter zorgt ervoor dat het water uit het reservoir een langere weg aflegt voordat het in de machine komt. Dit vermindert niet alleen de hoeveelheid mineraalafzettingen en minimaliseert de noodzaak voor reiniging, maar zorgt ook voor zuiverder water voor beter smakende koffie.

Saeco maakt ook gebruik van een uniek hygiesteam systeem om de melkkaraf te reinigen. Na elk gebruik van de melkkaraf wordt het hele systeem, van tuit tot melkslang, automatisch gereinigd door een straal hygiënische stoom.

De kop kan eenvoudig worden verwijderd met een één-klik-systeem, zodat deze snel kan worden gespoeld als dat nodig is, en de lekbak is voorzien van een drijvende voorziening die u waarschuwt wanneer deze zijn capaciteit bereikt. Geen rommelige overloop meer.


Bouwkwaliteit

De Picobaristo is er in twee versies, een van plastic en een met roestvrijstalen oppervlakken. Hoewel het roestvrijstalen model een paar honderd dollar duurder is, is het nog steeds zeer matig geprijsd in vergelijking met andere modellen in deze klasse, en het is moeilijk om roestvrijstaal te verslaan als het op kwaliteit aankomt – om nog maar te zwijgen over het slanke en moderne uiterlijk. Beide modellen missen echter een kopjesverwarmer, wat een verrassende omissie is voor zo’n high-end machine.

Deze machine verliest een paar punten op het ontwerp en de constructie van de bonencontainer. Deze heeft een nogal ongebruikelijke vorm, waardoor het moeilijk is om er gemakkelijk bonen in te scheppen, en de deurmagneet kan onbetrouwbaar zijn.

De lekbak is ook niet ideaal ontworpen. Wanneer deze wordt verwijderd, komt een groot deel van de voorkant van de machine mee, een beetje een gedoe voor iets simpels en gewoons als het spoelen van een lekbak.


Koop de Saeco Picobaristo niet als…

U houdt van het ambacht van het zetten van de perfecte espresso – De Saeco is een superautomatische espressomachine. Voor veel mensen is dit een pluspunt; het neemt al het giswerk weg van het maken van geweldige koffie, om nog maar te zwijgen van al het harde werk. Maar voor anderen is het vallen en opstaan bij het maken van de perfecte koffie al de helft van het plezier (3). Als je in het laatste kamp zit, overweeg dan een halfautomatische machine zoals de Breville Barista Express, of als je echt ambitieus bent, een handmatige machine zoals de prachtige La Pavoni Professional.

Je vindt het niet erg om te ontkalken – Het grootste voordeel van de Picobaristo in vergelijking met de goedkopere modellen van Saeco is het unieke Aquaclean waterfilter, waardoor deze machine veel minder vaak ontkalkt hoeft te worden dan de concurrentie. Als je het niet erg vindt om te ontkalken, of als je in een regio met zacht water woont, zal een automatische machine zoals de Saeco Intelia Deluxe nog steeds geweldige espresso maken en je wat geld besparen.

Je hebt niet veel aanrechtruimte – Vergeleken met andere machines in zijn klasse heeft de Picobaristo een vrij grote voetafdruk, van 13″ x 9″ x 17″. Als je een kleine keuken hebt met weinig aanrechtruimte of bijzonder lage bovenkastjes, is iets compacters zoals de Mr. Coffee Cafe Barista of de Breville Cafe Roma misschien meer iets voor jou.


De conclussie

Met zijn ingebouwde burr-molen, afneembare melkkaraf en een scala aan zeer aanpasbare drankopties is de SaecoPicobaristo net een thuisbarista, en jij bent zijn vaste klant. Hij kent uw favoriete drankje en weet precies hoe u het wilt hebben. Latte macchiato, extra heet? Geen probleem. Cappuccino met amandelmelk? Komt eraan.

Als u op zoek bent naar een automatische espressomachine die even gemakkelijk te onderhouden als te gebruiken is, dan zou dit wel eens uw ideale kandidaat kunnen zijn.
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen