Gaggia vs Saeco: de Philips krachtmeting

Facebook
Twitter
LinkedIn


Als u op zoek bent naar een nieuwe espressomachine, is het u misschien opgevallen dat twee van de grootste namen op het gebied van espresso onder een van de grootste namen op elektronicagebied vallen: Koninklijke Philips (meestal gewoon “Philips” genoemd).

Dus hoe kiest u tussen twee prominente takken van hetzelfde moederbedrijf: Gaggia en Saeco?

Nou, daar zijn wij voor. Lees verder voor een volledig overzicht van waar u op moet letten en de ultieme interne krachtmeting.Gaggia vs Saeco

…Zijn ze niet hetzelfde?


Ja… en nee, laat ons het voor je uitsplitsen.


Gaggia Overzicht


Gaggia is opgericht door Achille Gaggia, die een van de eerste moderne espressomachines patenteerde. Gaggia is een gerespecteerde Italiaanse fabrikant van espressomachines. Als grondlegger van de crema-rage bestaat dit bedrijf bovendien al tientallen jaren en is het een van de topproducenten van espressomachines.

In 1999 werd Gaggia gekocht door Saeco, het andere bedrijf dat we hier behandelen. 10 jaar later werd Saeco gekocht door Philips, een Nederlandse fabrikant.


Saeco Overzicht


Saeco is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de eerste superautomatische espressomachine voor thuisgebruik en is al sinds 1981 een grootmacht op het gebied van kleine huishoudelijke apparaten. Om zich nog steviger in de koffiemarkt te vestigen, kocht Saeco het historische bedrijf Gaggia.

Sinds juli 2009 zijn ze een succesvolle tak van Philips, een multinationale elektronicaproducent.


Gemeenschappelijke kenmerken


Vanwege de overname van Seaco-Gaggia en het gedeelde moederbedrijf hebben deze merken espressomachines een aantal overeenkomsten.

Dit zijn er een paar:


  • Geïntegreerde keramische bramenmalers*
  • Bypass doser (of een voorgemalen optie)*
  • Verwijderbare groepenkop/brouwunit
  • Gebruikersgerichte bedieningsstijl en interface


De Philips krachtmeting


Gaggia Classic


Zilveren gaggia classic pro Espressomachine

Bekijk de dagprijs


Deze halfautomatische espressomachine is een van de beste op de markt voor beginnende kopers.

Dit Gaggia-model, dat met uw favoriete gemalen koffie of ESE-pod kan zetten, is een van de meest gebruiksvriendelijke machines die u kunt kopen. Omdat het een semi-auto is, heeft het echter geen ingebouwde molen.

Wat de programmeerbaarheid betreft, is deze kleine machine vrij eenvoudig. Hij kan met minimale inspanning een enkel of dubbel shot maken. Verder kunt u de druk op het Pannarello stoompijpje aanpassen voor optimaal schuim.

Tenslotte heeft dit model een relatief groot waterreservoir van 72 oz. Dus als u al een molen heeft of uitsluitend voorgemalen bonen gebruikt, is deze optie perfect voor u.


Saeco Poemia


Saeco Poemia

Bekijk de dagprijs


De simplistische schoonheid van deze machine is, nou ja, poëtisch.

De Poemia is een van Saeco’s meer budgetvriendelijke, halfautomatische opties. Over het geheel genomen paart hij degelijke programmeerbaarheid aan eenvoud om tot een slanke, gebruiksvriendelijke machine te komen.

Net als het Gaggia-model heeft de Poemia geen ingebouwde molen. U kunt er echter voor kiezen om uw favoriete gemalen koffie of een ESE (easy serve espresso) pod te gebruiken.

Dankzij de 15 bar-drukpomp kan deze machine behoorlijk heet worden; er zijn echter enkele klachten dat hij niet heet genoeg is. Maar met een roestvrijstalen kopjeswarmer zou je een behoorlijk kopje espresso moeten kunnen krijgen.

Het enige andere minpunt dat we zijn tegengekomen is de duurzaamheid. Omdat deze machine aan de onderkant van Saeco’s assortiment staat, zijn de onderdelen die gebruikt zijn om hem te maken niet volledig van roestvrij staal, wat resulteert in een over het algemeen minder duurzame machine.

Als je echter een beginner bent die op zoek is naar een eerste machine om de wereld van het thuis espresso zetten te doorbreken, zou dit model moeten voldoen.


Gaggia Accademia


Gaggia Accademia

Bekijk de dagprijs


Eenvoudig, programmeerbaar en duurzaam, wat wilt u nog meer voor uw thuis espresso metgezel.

Om te beginnen ziet u het grotere bereik van de mogelijkheden van deze machine. De voorinstellingen met speciale knoppen zijn: espresso, caffe, caffe lungo, cappuccino, latte macchiato, en heet water. En niet te vergeten, u kunt uw eigen voorkeuren opslaan.

Deze machine heeft zowel een ingebouwde keramische burr molen (zoals we al eerder zeiden) als een melkopschuimsysteem. Deze functies stellen u in staat om respectievelijk verse en speciale dranken te bereiden.

Andere kenmerken die u moet opmerken over dit model zijn de:


  • 15-bar pomp en twee krachtige roestvrijstalen boilers voor snel brouwen en opschuimen
  • Voorbrouwcyclus die de gemalen koffie nat maakt voor een betere extractie
  • Bypass doser voor een voorgemalen instelling
  • 1,7 liter waterreservoir met Mavea waterfilter
  • Waarschuwingen voor ontkalken, hervullen en reinigen


Saeco Intelia


Saeco Intelia

Bekijk de dagprijs


Ben je op zoek naar een machine die je de komende jaren echt zal helpen? Overweeg dan de Intelia.

Dit unieke model is uitgerust met 5 verschillende sterkte-instellingen, een eenvoudige gebruikersinterface en een cappuccinatore-opzetstuk. De cappuccinatore is een automatische melkopschuimer die kan worden omgewisseld voor een panerello-stoompijpje als u dat liever hebt.

Daarnaast heeft de Intelia Deluxe 10 maalinstellingen, een bonenreservoir van 10,5 liter en een waterreservoir van 53 liter, zodat u genoeg van uw perfecte kopjes kunt zetten voordat u ze bijvult. De duurzame keramische molen komt overeen met die van het Gaggia-model.

De Intelia is ook voorzien van duurzame, keramische molens, die zorgen voor een consistente waterstroom voor de perfecte maling. De bijgeleverde karaf kan automatisch melk voor u opschuimen, zodat u net zo gemakkelijk van complexe drankjes kunt genieten als in een café. Bovendien heeft deze indrukwekkende machine een uitneembare zetgroep die schoonmaken en onderhoud eenvoudig maakt.

Omdat deze machine superautomatisch is, kan hij 6 verschillende dranken maken terwijl u achterover leunt en uw routine doorloopt. Hoewel deze functie opwindend is voor wie een machine wil die alles kan, is het misschien niet de beste keuze voor iemand die wat meer controle wil over het eigenlijke brouwproces.

Er is zelfs een auto-spoelfunctie voor de brouwkoppen om alles schoon en fris te houden.


Drankjes om over na te denken


Temperatuur


Automatische machines worden vaak bekritiseerd omdat ze niet zo heet worden als handmatige machines. De Gaggia-tak heeft, net als De’longhi, geprobeerd hier iets aan te doen, met als resultaat dat consumenten over het algemeen meer tevreden zijn over hun machines.

Zo is er op sommige modellen zelfs een instelbare temperatuuroptie. Hierdoor kunnen gebruikers hun machines op de minimale (117,5 F), gemiddelde (182,9 F) of maximale (184,5 F) brouwtemperatuur zetten.


Vertrouwdheid


De belangrijkste reden waarom mensen voor Saeco machines kiezen is vanwege de bekendheid met het merk. Omdat Saeco al heel lang bestaat, was het voor veel espressoliefhebbers de beginnersmachine.

Maar omdat Gaggia is opgegaan in Saeco en vervolgens in Philips, lijkt de interface van de Gaggia-machines eigenlijk heel erg op die van de Saeco-machines. Dus als je overstapt, zou dat een vrij soepele overgang moeten zijn.


Esthetiek


Een van de opvallende verschillen tussen deze merken is het ontwerpaspect. Gaggia-machines hebben, zelfs in de laagste prijsklasse, een slanke, vaak roestvrijstalen uitstraling. Dus zelfs als uw budget krap is, kunt u een professioneel uitziende machine krijgen.

De Saeco-machines uit de midden- en hogere prijsklasse hebben daarentegen een fraai uiterlijk, maar als je voor een van de goedkopere kiest, lever je daar meestal op in.


Conclussie


Over het algemeen bieden Gaggia-machines u alles wat Saeco-machines bieden plus een paar extra’s, waardoor ze aan de top staan. Dus zelfs als u aarzelt om over te stappen, heeft Gaggia u waarschijnlijk gedekt.
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen