Wat is het Thermoblock systeem?

Facebook
Twitter
LinkedIn


Het Thermoblock-systeem is een waterverwarmingssysteem dat door sommige koffiemachines wordt gebruikt (vooral pod-koffiemachines zoals de Inissia of de Mini-Me, hoewel sommige espressomachines er ook gebruik van maken) om de hete drank in de kortst mogelijke tijd te bereiden.

Koffiemachines die gebruik maken van het Thermoblock-verwarmingssysteem zijn klaar in ongeveer 20-30 seconden, terwijl koffiemachines die gebruik maken van meer traditionele verwarmingselementen ongeveer twee minuten nodig hebben om op te warmen.

Dat komt omdat het Thermoblock-systeem alleen de hoeveelheid water verwarmt die strikt noodzakelijk is voor de volgende bereiding, en dat is logischerwijs het belangrijkste voordeel van deze verwarmingsmethode. Ze zijn iets efficiënter dan traditionele boilers omdat al het water zich altijd in de boiler bevindt en tegelijkertijd verwarmt en afkoelt. Het Thermoblock verwarmt alleen het water dat nodig zal zijn.

Op de volgende afbeelding kunnen we zien hoe een Thermoblock systeem er van binnen uitziet:


thermoblock systeem binnenin

Voor- en nadelen van het Thermoblock in koffiemachines

In het Thermoblock systeem wordt het water verwarmd in een metalen blok of buis met verschillende kanalen of buizen (u kunt dit goed zien op de foto). Dit compartiment waar het water wordt verwarmd is vrij klein, en om al het water te krijgen dat moet worden verwarmd, moet de machine de vloeistofstroom door de kanalen van het Thermoblock regelen.

Als het water te langzaam stroomt, zal het afkoelen en zal de temperatuur van onze koffie niet stabiel of constant zijn, dus moet de stroom intens en snel zijn.

Met andere woorden, het grote voordeel van het Thermoblock-systeem in koffiemachines voor huishoudelijk gebruik is dat de koffie sneller klaar is, en het nadeel is dat de watertemperatuur minder stabiel is dan in koffiemachines die gebruik maken van een verwarmingselement. Om deze reden wordt het Thermoblock vaak gemonteerd op specifieke typen koffiemachines, maar niet noodzakelijkerwijs op alle.


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen