Welke soort koffie te gebruiken in een Percolator

Facebook
Twitter
LinkedIn


Veel mensen vinden een percolator niet de beste manier om koffie te zetten, maar met de juiste techniek en een beetje kennis kan percolatorkoffie zelfs beter zijn dan koffie uit een conventioneel druppelzetapparaat. Percolators zijn ideaal voor op de camping of andere situaties waar alleen een elementair verwarmingselement zoals een fornuis of een kookplaat beschikbaar zijn.


wat voor koffie in percolator

Wat is een percolator?

Een percolator is een soort koffiezetapparaat waarin heet water, hetzij door koken of door een pomp, in een filtermandje wordt geperst dat koffiedik bevat. Ondeskundig gezette percolatorkoffie is vaak bitter, dus wees voorzichtig bij de bereiding.

Lees ook: de werking van een percolator


De branding

Koffiebonen zijn verkrijgbaar in een lichte branding, een donkere branding en verschillende gradaties daartussen. Voor percolatorkoffie is een medium branding het beste. Een donkere branding kan te bitter zijn of een verbrande smaak hebben, terwijl de subtiliteiten van een lichte branding verloren gaan tijdens het percolatieproces.


De maling

De filterkorf in een koffiepercolator is minder fijn dan die in een traditioneel koffiezetapparaat. Gebruik altijd een grove maling (waarbij grote stukken boon zichtbaar zijn) om te voorkomen dat er koffiedrab in uw koffie komt. Vers gemalen is altijd beter dan gemalen koffie uit de winkel of uit blik.


Waar te koop

De meeste supermarkten verkopen hele koffiebonen die u zelf kunt malen. Of u de bonen nu thuis of in de winkel maalt, gebruik de grofste instelling die beschikbaar is, of maal net zo lang tot ze grof zijn. Als iemand anders de bonen voor u maalt, bijvoorbeeld in een koffiehuis, zeg dan dat het voor een percolator is.


Hoeveel?

Gebruik één eetlepel gemalen koffie voor elk kopje koffie dat u zet. Onthoud dat een “kopje koffie” eigenlijk vier ons is, niet acht.

Gerelateerd: Hoe zet je koffie met een percolator ?


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen