Bestron DSB3088 melkopschuimer

Facebook
Twitter
LinkedIn


 • Naam: DSB3088
 • Merk: Bestron
 • Werking: Elektrisch
 • Inhoud: 425 mlBestron DSB3088 melkopschuimer

Bekijk de dagprijsHet Italiaanse bedrijf Bestron draagt zijn steentje bij in het dichtbevolkte assortiment van elektrische opschuimmachines met deze Bestron DSB3088. Het is een roestvrijstalen melkopschuimer met een elektrische basis, waaraan hij door middel van een multidirectionele connector (360º) wordt aangesloten. Het reservoir heeft een inhoud van ongeveer 425 ml, hoewel u weet dat als u schuim gaat maken, u het niet meer dan de helft kunt vullen. Anders loopt het schuim over als het stijgt.

Het interessante van een elektrische melkopschuimer is dat hij niet alleen schuim maakt, maar dat hij ook de melk kan verwarmen. Zo kan de Bestron DSB3088 tot 3 verschillende functies of diensten integreren: emulgeren van de melk op 65º C, opschuimen op natuurlijke temperatuur (zonder warmte toe te passen) of verwarmen van de melk (zonder op te schuimen).

Alles wordt bediend met een eenvoudige startschakelaar waarmee u kunt kiezen of u de temperatuur op de elektrische bas al dan niet wilt activeren. In deze schakelaar is een lichtindicator ingebouwd, zodat men steeds de toestand van de emulgator kan kennen.

Om te kiezen tussen de opschuimgeneratie of de eenvoudige melkverwarmer, hoeft u op geen enkele knop te drukken. Het volstaat het verwisselbare accessoire te verwisselen (een klein wiel of kroonvormig stuk) dat zich aan de basis van het reservoir bevindt en dat gekoppeld is aan een draaiende motor. Er zijn twee enigszins verschillende accessoires: een dat kan opschuimen wanneer het ronddraait, en een ander dat de melk gewoon schudt, maar zonder te schuimen.Bestron DSB3088

Bekijk de dagprijsBestron DSB3088 melkopschuimer: Goed formaat opschuimer

De Bestron DSB3088 melkopschuimer wordt gecompleteerd door twee secundaire elementen die essentieel zijn voor de goede werking van deze apparaten. Ten eerste, een transparant deksel dat de mond van de karaf bedekt tijdens het opschuimen en morsen voorkomt, en ten tweede, een praktisch zwart handvat dat als warmte-isolator fungeert en ons in staat stelt de karaf comfortabel te hanteren zonder het risico van brandwonden.

Wat de reiniging en het onderhoud van de Bestron DSB3088 betreft, moeten we zeggen dat de binnenkant van de stalen karaf volledig is bekleed met een antikleeflaag. Hierdoor kunnen er geen melkresten aan blijven kleven en kan de kan perfect gereinigd worden door gewoon af te spoelen en te drogen.

Bovendien gedraagt de Bestron DSB3088 zich vrij doeltreffend, en zijn vermogen zorgt ervoor dat we in slechts 110-120 seconden een melkschuim met optimale eigenschappen hebben (referentietijd, opgegeven door de fabrikant zelf).

Mocht u nog vragen hebben over het gebruik of de werking van de Bestron DSB3088, dan kunt u de gebruiksaanwijzing raadplegen door op deze link te klikken: Bestron Frother gebruiksaanwijzing (PDF).


Bestron DSB3088 rvs

Bekijk de dagprijs


Bestron DSB3088 melkopschuimer: Belangrijkste kenmerken

 • Elektrische mixer met drie functies: warm opschuimen, koud opschuimen, melkverwarming.
 • Zwarte elektrische basis. Deze wordt via een stekker aangesloten op het elektriciteitsnet en zorgt voor de inductiewarmte die naar de binnenkant van de kan wordt geleid.
 • Roestvrij stalen kannetje met een inhoud van maximaal 425 ml (slechts 300 ml als we schuim gaan maken).
 • Doorzichtig plastic deksel om spatten te voorkomen.
 • Automatische uitschakelfunctie.
 • Een thermostaat regelt het genezingsproces en zorgt ervoor dat de melk nooit warmer wordt dan 65º C, wat als optimaal wordt beschouwd.
 • De kan is verbonden met de elektrische basis door middel van een 360º connector.
 • De binnenwanden van de kan hebben een antiaanbaklaag die het reinigen en het onderhoud vergemakkelijkt.
 • Vermogen: 650 watt.
 • Afmetingen: 18 x 16 x 13 cm.
 • Gewicht: ongeveer 780 gram.


Bestron DSB3088 review

Bekijk de dagprijs


Voordelen van de Bestron DSB3088 melkopschuimer

 • De elektrische basis geeft ons de mogelijkheid om hem alleen als inductiemelkopschuimer te gebruiken (als we niet willen opschuimen).
 • Het reservoir is 100% roestvrij staal.
 • Het heeft een royale inhoud, meer dan 400 ml totaal volume, meer dan het gemiddelde van andere opschuimers in deze prijsklasse.


Nadelen van de Bestron DSB3088 melkopschuimer

 • We kunnen de uitgangstemperatuur niet kiezen; de thermostaat stopt het proces automatisch wanneer het 65º bereikt.
 • De elektrische bas is gemaakt van plastic; het zou een betere aanwezigheid en een hogere kwaliteit materiaal kunnen hebben.
 • Bestron is een weinig bekend bedrijf, ondanks dat het veel internationale ervaring heeft op het gebied van koffiemachines en aanverwante accessoires.


Bestron DSB3088 Viva Italia

Bekijk de dagprijs


Waarom een Bestron DSB3088 melkopschuimer kopen?


De Bestron DSB3088 is een elektrische melkopschuimer die aan een opmars bezig is in de drukke middenklasse markt van opschuimers. Als u op zoek bent naar een elektrische opschuimer tussen 40 en 50 pond, vindt u een breed scala aan mogelijkheden. Daaronder valt deze Bestron DSB3088 op door zijn grote capaciteit (425 ml voor het opwarmen van melk, of 300 ml voor het opschuimen), bijna het dubbele van die van sommige concurrenten.

De grootte is dus de belangrijkste reden waarom we aanraden de Bestron DSB3088 te kopen vóór andere opschuimers in dit segment. In alle andere eigenschappen en mogelijkheden staat deze Bestron op een vergelijkbaar niveau als de Caso Fomini of Grundig MF 5260.


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen