Jura S8 Review: Compacte automatische koffiemachine

Facebook
Twitter
LinkedIn


Het Zwitserse merk Jura is nooit iemand die op zijn lauweren rust. Elk jaar voegt Jura nieuwe technologie toe en breidt het zijn productlijnen in nieuwe richtingen uit.

Een recente toevoeging aan het assortiment is de Jura S8, een volautomatische espressomachine uit het middensegment. De machine is compact en heeft een geavanceerd kleuren touchscreen. Hij is ontworpen om de kloof te dichten tussen de grote en dure topmachines en de kleinere, meer betaalbare middenklasse modellen.

Kan hij deze taak aan? Is het het beste van twee werelden of is het minder dan de som der delen? Hoe verhoudt hij zich tot de best verkochte Jura E8? We beantwoorden deze vragen en meer in deze gedetailleerde Jura S8 review.Samenvatting : De Jura S8 automatische koffiemachinejura s8 koffiemachine review

 • Volautomatische koffie- en espressomachine van Zwitserse makelij met melkopschuimsysteem
 • 15 voorgeprogrammeerde speciale dranken plus eindeloze aanpassingsmogelijkheden
 • 4,3 inch full colour touchscreen display maakt het intuïtief te gebruiken


Ik hou van de beschikbare aanpassingsmogelijkheden en het gebruiksgemak van het touchscreen…al met al zeer tevreden over deze machine en ik zou hem zonder aarzelen aanbevelen.


Bekijk de dagprijs


De volledige Jura S8 Review


De Jura S8 is een relatief nieuwe toevoeging aan de lijn van het merk van volautomatische koffiemachines. Het is ontworpen om de ruimte (zowel in termen van prijs als prestaties) tussen de zeer populaire mid-level Jura E8 en de upper-end Jura Giga en Z lijnen op te vullen. Jura noemt dit nieuwe marktsegment “middenklasse” en de S8 is het vlaggenschip van deze koffiemachine.

Dus zonder verder oponthoud, laten we aan de slag gaan met deze Jura S8 review en zien of het een plaats verdient tussen de beste Jura koffiemachine modellen.jura s8

Ontwerp


Jura machines van Zwitserse makelij worden beschouwd als een van de beste automatische espressomachines. Ze staan bekend om hun design, zowel om hun kwaliteit als om hun esthetiek. De S8 maakt deze reputatie waar. Het is een prachtige machine, met de strakke lijnen en moderne uitstraling waar het merk bekend om staat. De Jura S8 is verkrijgbaar in drie verschillende afwerkingen, met een prijsverschil van ongeveer €100: pianozwart (de goedkoopste), middernachtzilver, en chroom (de duurste).

De Jura S8 koffiemachine heeft een paar hoogwaardige accenten die je op foto’s misschien over het hoofd ziet, maar die je opvallen als je deze machine eenmaal in gebruik hebt genomen. Het verchroomde kopjesrooster op de lekbak en de subtiele gegroefde lijnen op het waterreservoir zijn stijlvolle toevoegingen. Maar het zijn de details die bijdragen aan de kwaliteit die we meer waarderen.

Het handvat van het waterreservoir is van metaal, niet van plastic – een veel voorkomend breekpunt bij goedkopere machines. Het deksel van de bonencontainer is gemaakt van zwaar gegoten zink. Dit maakt het duurzaam, maar het extra gewicht betekent dat je een uitstekende afdichting krijgt om je bonen vers te houden, en het volume van de maler wordt gedempt.

Deze koffiemachine heeft een compact ontwerp, een deel van zijn aantrekkingskracht. Het concept van de S-lijn is om de belangrijkste functies van de grotere modellen aan te bieden, maar in de kleinere voetafdruk van de E-lijn. Hij meet 28 cm breed bij 34,8 cm hoog bij 43,9 cm diep, waardoor hij gemakkelijk onder de bovenste kasten kan worden opgeborgen. Het waterreservoir van 1,9 liter is verwijderbaar via de voor- of zijkant, wat bijzonder handig is. Dus zelfs als u deze machine onder de bovenkastjes bewaart, hoeft u hem er niet uit te schuiven om het waterreservoir aan de bovenkant te verwijderen, zoals bij de meeste andere espressomachines.Jura S8 Display


Laten we naar het beste deel gaan: het display! Het 4.3″ full-color touchscreen display is het “premium” deel van deze mid-premium koffiemachine, waardoor dit model een genot is om te gebruiken. Er is gewoon geen vergelijking met het kleinere en meer eenvoudige T.F.T. display op de E8.

Als u gewend bent om een smartphone te gebruiken, zal de bediening van de Jura S8 volledig intuïtief zijn.

Veeg er doorheen om kleurenafbeeldingen van alle beschikbare drankjes te zien, en pas ze aan met schuifregelaars. Leuke afbeeldingen en animaties leiden u door de brouw- en onderhoudstaken. Optioneel kunt u ook via Bluetooth verbinding maken met deze machine en hem bedienen via Jura’s J.O.E. app op uw telefoon. Het bereiden van een heerlijke koffie of melkdrank kan zo eenvoudig zijn als het zeggen van: “Siri, maak me een flat white.”

Al deze ontwerpkenmerken maken de Jura S8 een Red Dot Design Award-winnaar in 2018, waarbij de jury stelde dat het “verdienstelijk is met een contrasterend, hoogwaardig ontwerp en een zeer zelfverklarende gebruikersinterface.Brouwsysteem


Elke drank die door de Jura S8 wordt bereid, maakt gebruik van versgemalen koffiebonen, dankzij de geïntegreerde burr-molen. Deze prominente functie onderscheidt volautomatische espressomachines van capsulebrouwers zoals Nespresso, wat een enorm verschil maakt. Tegen de koffiesmaak van versgemalen bonen valt niet op te boksen.

“Het verschil in beleving dat je zult vinden [bij gebruik van voorgemalen koffie] is tweeledig. Het aroma en de zuurgraad worden sterk geminimaliseerd in vergelijking met vers gemalen koffie.

De Jura S8 maakt gebruik van de AromaG3-molen. Dit is de nieuwste generatie koffiemolens van het merk, en het is een verbetering ten opzichte van eerdere versies doordat hij stiller en twee keer zo snel is. De bonencontainer kan tot 11 ounce bevatten, en zoals ik al zei betekent het stevige deksel en de kwaliteitspakking dat je de container vol kunt houden zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je bonen bederven.

Er is ook een omloopgoot die de molen overslaat als je voorgemalen koffiebonen wilt gebruiken. Dit is handig als u af en toe een kopje decaf wilt zetten, een andere branding wilt proberen of van een koffie met een smaakje wilt genieten.

De Jura S8 is ook uitgerust met het gepatenteerde Pulse Extraction Process koffiezetsysteem, gevolgd door het slimme acroniem P.E.P. De P.E.P. maakt gebruik van pulsen heet water, in plaats van een gestage stroom, om de extractie in de kortere dranken (espresso, ristretto) te optimaliseren en koffie van barista-kwaliteit te creëren (4). Toen Jura het pulsextractieproces voor het eerst introduceerde, was het alleen te vinden op de topmodellen, maar het bleek zo populair dat Jura een manier heeft gevonden om het in al hun koffiemachines te gebruiken.

De Jura S8 heeft een aantal uitstekende milieuvriendelijke functies, waaronder een automatische uitschakelfunctie en een energieneutrale schakelaar. De eerste is programmeerbaar van 30 minuten tot 9 uur, en de tweede betekent dat de machine geen stroom verbruikt als hij niet wordt gebruikt. En natuurlijk houdt de keuze voor versgemalen koffie in plaats van koffiepads de gebruikte capsules buiten de vuilnisbelt.Koffiekwaliteit en veelzijdigheid


Volautomatische koffiemachines staan over het algemeen niet bekend om hun koffiekwaliteit. Koffiefanaten zullen er snel op wijzen dat ze niet kunnen tippen aan de vaardigheden van een getrainde professionele barista, en dat is ontegenzeggelijk waar. Maar met technologie zoals automatische pre-infusie en het pulsextractieproces slaagt Jura er beter dan de meesten in om drankjes van baristakwaliteit te maken, zonder dat daarvoor training nodig is (5).

Een andere reden waarom de koffiekwaliteit van Jura vaak beter is dan die van de andere merken, is dat Jura een hogere dosering mogelijk maakt. U kunt zetten met maximaal 16 gram koffie per keer, een verschil in het kopje. Dit is vooral waardevol als u van melkachtige dranken houdt, omdat espresso shots met een lagere dosering verloren kunnen gaan in al dat zuivel.

De Jura S8 heeft 15 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten van het type dat u in koffiehuizen vindt, allemaal beschikbaar met één druk op de knop.

Er zijn de zwarte dranken, die elk in tweevoud kunnen worden bereid: Ristretto, Espresso, Koffie. Dan zijn er de melkdranken: Cappuccino, Caffè Latte, Espresso Macchiato, Latte Macchiato, en Flat White. En tenslotte, de niet-koffiedranken: Melkschuim, Warme Melk, Heet Water, en Heet Water voor Groene Thee.

Wat echter nog spannender is dan de voorgeprogrammeerde opties, is de mate waarin elke optie aan te passen is. U kunt het koffievolume voor elke drank wijzigen, kiezen uit tien koffiesterkte-instellingen en kiezen uit drie brouwtemperaturen. U kunt ook het melkvolume en de melktextuur regelen. Met deze opties kunt u tot 15 aangepaste koffierecepten maken, benoemen en opslaan.

Wilt u een sterke, extra hete caffe latte met een beetje extra melkschuim? Met het gebruiksvriendelijke touchscreen bent u er maar een paar veegbewegingen van verwijderd!

Het Jura S8 koffiezetapparaat maakt gebruik van de HP3 professionele melkopschuimer voor het structureren van de melk, die alleen te vinden is op de duurdere modellen van het merk. Dit melksysteem maakt gebruik van de Fine Foam Technology om zijdezachte, opgeschuimde melk te produceren, maar bevat ook een hendel voor handmatige instelling waarmee u de textuur van warme melk kunt regelen van romig melkschuim tot luchtig schuim (6).

Afhankelijk van de drank die u maakt, heeft de Jura S8 twee verschillende koffie-uitloopsystemen. In het midden van de machine bevindt zich een dubbele uitloop voor de bereiding van espresso, ristretto en koffie. Voor deze drie dranken kunt u er dus één of twee tegelijk bereiden. Melkdranken worden aan de rechterkant van de machine bereid met een enkele uitloop, dus u kunt er maar één tegelijk bereiden. Maar dezelfde uitloop produceert zowel koffie als opgeschuimde melk, dus u hoeft uw kopje niet te verplaatsen.

U kunt de melkuitloop snel op en neer bewegen om in beide gevallen rekening te houden met verschillende mokafmetingen. De melkuitloop kan tot 6 inch hoger worden geplaatst, wat handig is voor grotere latteglazen.Reiniging en onderhoud


Er zijn voor- en nadelen aan het bezit en onderhoud van een Jura koffiemachine. Aan de positieve kant zijn deze koffiezetapparaten vrijwel waterdicht. Zoals u mag verwachten van zo’n hightech, volautomatische koffiemachine, waarschuwt het kleurendisplay u voor alle noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden. Het geeft aan wanneer het waterreservoir leeg is, wanneer de koffieresidubak vol is, wanneer de bonencontainer leeg is en wanneer reinigingscycli nodig zijn.

Het Jura S8 koffiezetapparaat maakt ook gebruik van de Jura CLEARYL slimme filters, uitgerust met RFID-tags. Dit intelligente watersysteem stelt de machine in staat de status van zowel de filters als het water zelf te controleren. Het laat u weten wanneer het waterfilter aan vervanging toe is, en als u dit onderhoud uitvoert zoals vereist, hoeft u nooit meer te ontkalken – een grote winst.

En wat is het nadeel? De kosten. Jura koffiemachines kunnen niet uit elkaar gehaald worden om ze gemakkelijk schoon te maken.

Bij veel meer betaalbare merken is de zetgroep uitneembaar, zodat u deze na het koffiezetten even kunt afspoelen met water. Niet bij de Jura. Om de zetgroep te reinigen, moet u Jura-reinigingstabletten kopen en een reinigingscyclus uitvoeren. Evenzo laten veel espressomachines na het opschuimen een automatische straal hete stoom door het melksysteem lopen om het te steriliseren. De Jura niet. U moet een nachtelijke spoeling uitvoeren met een Jura reinigingsoplossing. Deze taken zijn niet ingewikkeld omdat ze allemaal geautomatiseerd zijn, maar ze kunnen wel vermoeiend worden en extra productkosten met zich meebrengen.Waar voor uw geld


Wat u vindt van de waarde van de Jura S8 volautomatische koffiemachine, zal afhangen van wat u vindt van een touchscreen. Als we kijken naar de Jura E8 versus S8, dan is de S8 in wezen de E8 met de toevoeging van het 4,3″ touchscreen display. En enkele kleine functies zoals het controleren van de status van de bonencontainer.

Deze twee koffiezetapparaten zijn even groot, gebruiken beide de H3 melkopschuimer, P.E.P. extractie en AromaG3 molen, en de E8 heeft nog twee voorgeprogrammeerde speciale drankjes. Maar de Jura S8 is ongeveer €500 duurder. Is dat het waard? Het zit ‘m allemaal in het scherm.

Als een touchscreen je niet opwindt, bekijk dan deze Jura E8 review.

Misschien wilt u ook wat extra’s in uw budget opnemen. De Jura S8 maakt gebruik van een melkhevel systeem, dat opschuimen uit een apart reservoir haalt. In veel opzichten is dit een praktisch ontwerp in vergelijking met een ingebouwde melkkaraf. Het maakt het bijvoorbeeld veel gemakkelijker om van melk te wisselen in een tijdperk waarin melk afkomstig kan zijn van een koe, amandel, haver, enz. Jura verkoopt een populaire gekoelde melkkaraf bij dit systeem, die u buiten op het aanrecht kunt bewaren zonder dat de melk bederft, maar hij is wel prijzig. Ze bieden ook een meer eenvoudige melkcontainer die ontworpen is om tussen gebruik in de koelkast te worden bewaard.

Een leuke eigenschap van Jura koffiemachines, waarvan ik zou zeggen dat het geldt voor zeer weinig andere automatische koffiemachines, is dat ze zo goed gemaakt zijn dat je vaak gereviseerde modellen kunt vinden tegen gereduceerde prijzen. Dit is een uitstekende optie als u zich zorgen maakt over uw budget. De opgeknapte machines hebben misschien wat slijtplekken of krassen, maar ze zijn allemaal gecertificeerd als perfect werkend, en Juras kunnen gemakkelijk meer dan tien jaar meegaan als ze goed worden onderhouden.


Koop de Jura S8 niet als…


 • U een krap budget heeft: Jura is een van de duurdere merken op de markt van volautomatische espressomachines. U betaalt voor de Zwitserse productie, de gepatenteerde technologie binnenin en de slanke buitenkant.


  Als u liever minder uitgeeft aan een meer eenvoudige machine die toch heerlijke koffie maakt, kunt u het Italiaanse merk Gaggia overwegen. Zij zijn al een tijdje actief en hebben een aantal geweldige modellen gemaakt. Lees onze Gaggia Brera review voor een instapmodel, of bekijk de Gaggia Anima Prestige review voor iets meer high-end. Beide zijn minder dan een derde van de prijs van de Jura S8. Of als uw budget rond de €1500 ligt, is de Jura E6 de moeite van het bekijken waard.
 • U hebt een grotere capaciteit nodig: Of u nu op zoek bent naar een koffiezetapparaat voor op kantoor of gewoon een grote familie van liefhebbers van koffie met een grote L hebt, als de compacte afmetingen van de S8 u niet aanspreken, zult u willen upgraden naar een van de duurdere modellen van Jura.


  Kijk maar eens naar onze Jura Giga W3 review. Hij is niet goedkoop, maar dit monster van een espressomachine heeft 43 voorgeprogrammeerde dranken en een waterreservoir van 169 liter. Gegarandeerd goed voor het moreel op kantoor!
 • U wilt geen volautomatische espressomachine: Als u na het lezen van deze recensie een automatische of halfautomatische espressomachine overweegt waarmee u uw barista-vaardigheden kunt laten zien, zijn er veel goede opties voor ongeveer dezelfde prijs als de Jura S8.


  Kijk eens naar de altijd populaire Profitec Pro 600 voor een high-end dubbele boiler optie. Of overweeg een meer eenvoudige dubbele boiler zoals de Lelit Elizabeth, die genoeg geld in uw zak laat om te investeren in een kwaliteitsmolen.


Conclusie

De Jura S8 is een uitstekende volautomatische espressomachine. Zijn prestaties en koffiekwaliteit zijn vergelijkbaar met de top Jura espressomachines. En dankzij de aanwezigheid van een kleuren touchscreen display, is het de makkelijkst te bedienen van alle compacte Jura koffiemachines.

Als gebruiksgemak een prioriteit is, zult u veel waar voor uw geld vinden in deze machine. Als u echter afziet van het touchscreen, biedt de Jura E8 dezelfde espresso en koffiedranken op basis van melk voor een lagere prijs.rechter zijaanzicht van de Jura s8 automatische koffiemachine

Bekijk de dagprijs


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen