Philips L’or Barista

Facebook
Twitter
LinkedIn


 • Naam: L’OR Barista
 • Merk: Philips
 • Type: Pods
 • Werking: Automatisch
 • Inhoud: 1 liter
 • Prijs: 87€
 • Product hoogte: 28 cm
 • Product lengte: 40 cm
 • Product breedte: 18 cm
 • Vermogen: 1450 W


Bekijk de dagprijs


Een van de merken van pods die compatibel zijn met Nespresso is al vele jaren l’or capsules. In de loop der tijd hebben veel consumenten zich dit merk eigen gemaakt, niet alleen om geld te besparen, maar ook vanwege de kwaliteit en het aroma. En gezien dit succes was het slechts een kwestie van tijd voordat zij besloten hun eigen koffiezetapparaat te lanceren.

Dat gebeurde begin 2019, de fabrikant was Philips (een echte garantie), en de naam van de machine is Philips L’OR Barista. Of de LOR koffiemachine, zoals hij in de volksmond wordt genoemd. De ontwerper ervan was de Iraanse Khodi Feiz.

Het Philips L’OR Barista-model is ook bekend als de Philips LM8012 en is een 19-bar cup koffiezetapparaat dat zowel L’OR-pods accepteert (inclusief de L’OR Barista dubbele espresso, exclusief voor dit systeem) als Nespresso-capsules met enkele dosering (en alle compatibele capsules). Het plastic omhulsel is beschikbaar in talrijke kleuren waaruit u kunt kiezen.

Het waterreservoir heeft een inhoud van 1 liter en bevindt zich aan de achterzijde van de machine. Zoals gewoonlijk is hij doorzichtig, gegradueerd en kan hij worden verwijderd om binnenin te wassen of schoon te maken.


Verschillende modellen van het L’Or koffiezetapparaat

Dit LOr koffiezetapparaat wordt verkocht in drie versies met licht verschillende afwerkingen en functies:


 • De basisversie, met een glanzende afwerking, is de Philips L’OR Barista LM8012/90.
 • De versie met een matte afwerking en gouden randjes is de Philips L’OR Barista LM 8016/90.
 • De premium versie, inclusief melkschuim, is de LM 8018/90.


Zoals u ziet, is elk model een beetje duurder dan het vorige:Philips L’OR BARISTA LM9012/60
Philips L'OR BARISTA LM9012/60

Bekijk de dagprijsPhilips L’OR BARISTA LM8012/60
Philips L'OR BARISTA LM8012/60

Bekijk de dagprijsDe L’Or Barista koffiemachine in cijfers:


 • 19 drukstaven
 • 4 modellen en afwerkingen
 • 1000 Verschillende Tankinhoud (cl.)


Systeem en bediening

Deze Philips L’OR Barista heeft een aantal bijzondere kenmerken ten opzichte van de machines van andere merken die we kennen. Het eerste punt om op te merken is de aanwezigheid van drie keuzeknoppen (u ziet ze op de foto hieronder) om de grootte van de koffie te kiezen die we gaan bereiden: espresso, ristretto, of lungo.

Deze bedieningsknoppen bevinden zich bovenaan het koffiezetapparaat, naast de algemene schakelaar om het apparaat te starten.

We moeten het ook hebben over de intelligente podherkenning, een functie die nodig is om onze Philips L’OR Barista compatibel te maken met Nespresso (of L’OR merk) single servings en ook met L’OR Barista Double Espresso formaten, die een veel grotere koffiedosis hebben en een ander formaat.

Hierdoor kunnen we met onze machine dubbele espresso’s maken in één kopje (of twee gelijktijdige espresso’s in twee kopjes), wat het belangrijkste onderscheidende kenmerk van deze machine is ten opzichte van andere concurrenten op de markt.

De derde kwaliteit die we willen benadrukken is de aanwezigheid van een melkopschuimer (niet geïntegreerd in het koffiezetapparaat, maar een afzonderlijk accessoire), waarmee we recepten voor lattes of cappuccino’s kunnen maken. Voor degenen die thuis al een elektrische melkopschuimer hebben, zal dit geen grote vooruitgang zijn. Maar voor de rest is het een geweldige kans om een alles-in-één pakket te krijgen dat ook nog eens perfect integreert met het Philips L’OR Barista koffiezetapparaat.

Natuurlijk heeft deze set een hogere startprijs dan het koffiezetapparaat voor eenmalig gebruik. Het bedrijf heeft besloten om het de Philips L’OR Barista Latte Edition te noemen. U zult ook zien dat dit model (het model in de verpakking) een modelnaamgeving heeft die het eenpersoonskoffiezetapparaat zonder opschuimer omvat.

Tot slot moeten we het hebben over het altijd handige automatische ontkalkingsprogramma, dat helpt om de machine in perfecte staat te houden. Uw Philips L’OR Barista waarschuwt u voor het juiste moment om een ontkalkingscyclus te starten door middel van de knipperende ristretto- en lungo-knoppen.Philips L’OR BARISTA LM9012/10
Philips L'OR BARISTA LM9012/10

Bekijk de dagprijs
Algemene kenmerken


 • Kunststof behuizing met chromen afwerking, verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Drukpomp van 19 bar (zoals alle Nespresso single-dose pompen).
 • Waterreservoir met een capaciteit van één liter, transparant en verwijderbaar van de hoofdbehuizing.
 • Compatibel met L’OR pods, met Nespresso formaat single-dose pods, en ook met L’OR Barista Double Espresso formaat XXL pods.
 • Hiermee kunt u één of twee kopjes tegelijk zetten, in de stijl van fauteuil espressomachines.
 • U kunt kiezen uit 3 vooraf ingestelde koffieformaten: ristretto (25 ml), espresso (40 ml) en lungo (110 ml).
 • De anti-lekbak kan op verschillende hoogtes worden versteld en geplaatst om ruimte te bieden aan grote kopjes en glazen (essentieel voor L’OR Barista XXL pods).
 • Inclusief 9 gratis pods in de doos: 4 L’O Espresso pods, en 5 L’OR Barista Double Espresso pods.


Voordelen


 • Met dit apparaat kunt u twee koffies tegelijk zetten, of dubbele espresso’s, een ongebruikelijke optie in de wereld van pod-koffiezetapparaten.
 • Het apparaat is compatibel met L’OR Barista Double Espresso pods en met het hele assortiment L’OR en Nespresso single-serve pods.
 • De druk van 19 bar.
 • Maakt het mogelijk te kiezen uit verschillende koffieformaten of volumes.
 • Interessante prijs-kwaliteitverhouding (als u ervoor kiest om alleen het koffiezetapparaat te kopen, zonder het pijpje).
 • Alle onderdelen en componenten kunnen worden verwijderd en apart in de vaatwasser worden gewassen.
 • Met deze machine kunt u koffiemolens wel vergeten.


Nadelen

 • De Philips melkopschuimer, afzonderlijk, is vrij duur. Als je het pakket samen koopt, bespaar je ook geen fortuin… maar er is wel iets aan te zien.
 • De machine ziet er degelijk uit, maar het is toch een lichtgewicht machine met veel plastic in de fabricage.Philips L’OR BARISTA LM9012/50
Philips L'OR BARISTA LM9012/50

Bekijk de dagprijsVaak gestelde vragen

Is de L’Or Barista koffiemachine compatibel met Nespresso of Dolce Gusto pods?

Nee, dat is niet het geval. De L’Or Barista pods zijn een uniek en exclusief formaat. Er zijn geen andere pods beschikbaar.


Wat is het verschil tussen L’Or Barista pods en andere pods?

Afgezien van de vorm en het materiaal, is het verschil de productie van XXL formaat koffies. Daarom worden ze ook XXL-capsules genoemd.

Waar kan ik de pods voor de Philips L’Or-koffiemachine kopen?Philips L’OR BARISTA LM9012/80
Philips L'OR BARISTA LM9012/80

Bekijk de dagprijs


Gelukkig zijn ze niet moeilijk te verkrijgen. Afgezien van Amazon is dit formaat te vinden in de distributiekanalen van de meest gangbare supermarkten. Het moet niet verward worden met Nespresso.

Zijn L’Or pods en L’Or Barista pods hetzelfde?

Neen. Enerzijds zijn er de L’Or Nespresso pods, die compatibel zijn met Nespresso, en anderzijds zijn er de L’Or Barista capsules, die een exclusief formaat zijn voor de koffiemachine waar we het vandaag over hebben.


Cups voor de L’OR Barista koffiemachine

Wij hebben reeds vermeld dat deze machine niet werkt met de ééndoseermachines van Nespresso, Dolce Gusto of andere merken die compatibel zijn met deze formaten.

De capsules voor de L’Or Barista dubbele koffiemachine hebben hun eigen formaat, vorm en materialen. Ze hebben een XXL formaat – u weet wel, om extra lange koffies te maken – en de verpakking is anders dan die van de L’Or capsules die compatibel zijn met Nespresso – vergist u zich niet! Daarom wordt het een dubbele L’Or Barista koffiemachine genoemd.

Om verwarring te voorkomen, zoek altijd naar “L’Or Barista pods” in zowel de supermarkt als op Amazon. Op die manier grijpt u niet mis.Philips L’OR BARISTA LM9012/00
Philips L'OR BARISTA LM9012/00

Bekijk de dagprijsHoe de Philips L’OR Barista-koffiemachine werkt

Als u wilt weten hoe u de Philips L’OR Barista Double gebruikt, vindt u hier een commerciële presentatie die u zal helpen enkele twijfels weg te nemen. In ieder geval is de werking vergelijkbaar met die van elk pod koffiezetapparaat.

U voert de eendosis in, kiest het formaat (als u een Double Espresso pod gebruikt, detecteert de machine deze automatisch) en drukt op de startknop.

Het is ook interessant om te weten hoe de Philips L’OR Barista-melkopschuimer werkt, want zoals we al zeiden, is een van de interessantste kenmerken van deze machine de mogelijkheid om koffie met melkschuim, lattes en andere specialiteiten te bereiden. U kunt deze video bekijken:


Waarom een Philips L’OR Barista kopen?

Naar onze mening is het bijvoeglijk naamwoord dat dit Lor-koffiezetapparaat het beste omschrijft, compleet. Het is een concept dat een beetje verder gaat dan de traditionele cup-koffiemachines die tot nu toe op de markt waren.

Het bevat elementen die typisch zijn voor gepantserde espresso’s, zoals de productie van dubbele espresso’s (of twee espresso’s tegelijk) of de mogelijkheid om melk automatisch op te schuimen en verschillende specialiteiten met de hand te maken.

Deze nuance lijkt ons belangrijk, want hoewel andere merken cappuccino’s of lattes in hun pod-catalogus opnemen (het geval van Dolce Gusto of Tassimo, om enkele voorbeelden te noemen), biedt deze Philips L’OR Barista ons de mogelijkheid om dat met verse melk te doen, net zoals we dat met een espressomachine zouden doen. De Nespresso Lattissima is misschien een van de weinige dingen die we op de markt konden vinden die ook maar een beetje vergelijkbaar is.

Natuurlijk moeten we het ook hebben over compatibiliteit met alle L’OR pods, alle Nespresso formaat capsules (inclusief de officiële) en natuurlijk met L’OR’s XXL Double Espresso pods, die een grotere dosering koffie bevatten dan gebruikelijk. In totaal zijn er tientallen koffievariëteiten om uit te kiezen.Philips L’OR BARISTA LM9012/90
Philips L'OR BARISTA LM9012/90

Bekijk de dagprijsGerelateerde koffiemachines:
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen