Inventum MK350 review van deze melkopschuimer

Facebook
Twitter
LinkedIn


Inventum MK350 - Melkopschuimer - Zwart

Er is niets wat zo lekker is als een smeuïge kraag heerlijk melkschuim bovenop je koffie. Maar voordat je daarvan kan gaan genieten moet je er wel voor zorgen dat je dat melkschuim eerst even maakt. Dit doe je natuurlijk met de beste melkopschuimer.

Volgens de fabrikant van deze Inventum MK350 is dat met dit apparaat een eitje. Daarbovenop is dit apparaat ook nog eens heel aantrekkelijk geprijsd. Je koopt het al voor minder dan 40 euro. Zo kan je op een hele voordelige manier zelf melkschuim maken.

In dit artikel gaan we eens kijken of het waar is dat je met deze Inventum MK350 budget melkopschuimer zelf de heerlijkste laag melkschuim voor in je koffie kan maken.

Bekijk de dagprijs

Het ontwerp


Veel mensen willen graag keukenapparatuur die niet alleen functioneel is maar er ook nog mooi uitziet. Wat dat aangaat zou je wel wat aanmerkingen kunnen hebben op het ontwerp van deze melkopschuimer.

Het is nou niet zo dat je zegt dat het echt de blikvanger van de keuken zal zijn. Aan de andere kant is het ook weer niet zo dat je zegt dat dit een heel lelijk apparaat is. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat er heerlijke opgeschuimde melk uitkomt!

Deze kan is van metaal gemaakt. Er zijn ook enkele kunststof onderdelen aan toegevoegd. Kunststof mag dan wel de eigenschap hebben dat het veel minder snel heet wordt dan metaal, toch is het niet helemaal ongevoelig voor temperatuur.

Daarom bestaat de mogelijkheid dat het handvat heet zou kunnen worden tijdens het gebruik. Dit is namelijk van kunststof gemaakt. Let er dus goed op als je melk aan het opschuimen bent. Je handen verbranden voorkomen is beter dan genezen!

Aan de binnenkant van het apparaat zit een antiaanbaklaag. Deze zorgt ervoor dat er geen melkresten aan blijven kleven. Dit is een groot pluspunt. Ten eerste zit je niet met een rommel na het opschuimen, omdat de antiaanbaklaag glad is is de melkopschuimer ook zo weer schoongemaakt.


De bediening


De bediening van deze Inventum MK350 spreekt voor zich. Het apparaat is voorzien van 3 knoppen. Ten eerste heb je de aan/uit knop. Verder heb je nog een knop voor koud melkschuim en een voor warm melkschuim.

Wat de werking betreft, deze is heel simpel. Een kind kan het doen. Je vult om te beginnen de kan met melk. Daarna zet je het apparaat aan en druk je op de knop voor warm of voor koud melkschuim. Net wat je wilt.

Om duidelijk te kunnen zien welke soort melkschuim je kiest heeft de fabrikant symbooltjes op de knoppen geplaats. Op die voor koude melk zit een figuurtje met twee sneeuwvlokken. Op die voor warme melk zit een afbeelding die damp voorstelt.

Je ziet dus heel eenvoudig welke soort melkschuim je gaat maken. Het apparaat werkt heel erg simpel. En hij schuimt prima melk op.


Bekijk de dagprijs


De kwaliteit van het schuim


Volgens gebruikers en experts is het schuim wat deze Inventum MK350 maakt van een uitzonderlijk goede kwaliteit. Het is zelfs zo dat de kwaliteit hiervan je stoutste dromen overtreft. En dat voor zo’n lage prijs.

Het is zelfs zo dat het melkschuim wat uit dit apparaat komt zelfs net zo goed is als dat uit luxe melkopschuimers die ook nog eens een heel stuk duurder in aanschaf zijn. Hiermee komt het apparaat dus heel goed voor de dag.


De gebruiksvriendelijkheid


Omdat dit apparaat heel makkelijk te bedienen is, kan je zeker stellen dat het heel erg gebruiksvriendelijk is. Het is alleen jammer dat de fabrikant er niet voor heeft gekozen om strepen aan de binnenkant te plaatsen. Nu weet je niet hoeveel melk erin gaat. Je zal dus een maatbeker moeten gebruiken.

Wat wel een voordeel is, het apparaat maakt in een hele korte tijd melkschuim. Binnen 80 tot 100 seconden heb je het melkschuim al klaar. Dit is echt heel erg snel en dan toch zeker voor een apparaat wat in deze lage prijsklasse valt.

Wat dan wel jammer is, de onderdelen van de melkopschuimer zijn niet geïsoleerd. Er zit ook geen isolatie in het handvat. Daarom kan je het beste voor de zekerheid een ovenwant of pannenlap gebruiken tijdens het melk opschuimen.

Heb je kleine kinderen dan is het raadzaam om deze uit de buurt van het apparaat te houden terwijl het warm is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je wilt natuurlijk niet dat kinderen zich branden aan een hete melkopschuimer.

Het apparaat is dus heel eenvoudig in gebruik. Maar wat de veiligheid betreft laat het redelijk wat te wensen over. Dit is dus zeker wel een punt om goed rekening mee te houden.


Onderhoud en reiniging


Zoals je hebt gelezen is de melkopschuimer aan de binnenkant voorzien van een anti-aanbaklaag. Dit maakt het schoonmaken een heel stuk makkelijker. De laag vermindert het aankoeken van resten melk maar dat wil niet zeggen dat dit nooit voor zal komen.

Mochten er toch kleine restjes aan de binnenkant blijven plakken dan is alleen de kan uitspoelen niet voldoende om deze goed schoon te maken. Omdat deze melkopschuimer niet waterbestendig is kan je deze niet schoonmaken in de vaatwasser. Je zal dit dus met de hand moeten doen.

Het beste maak je na ieder gebruik het apparaat goed schoon. Zo weet je zeker dat er geen restjes in zijn blijven zitten. Dat is wel zo hygiënisch. Let er wel op dat de buitenkant geen antiaanbaklaag heeft. Hierop kunnen restjes melk zich dus wel goed vastzetten.

Om de kan schoon te maken spoel je deze eerste goed uit met warm water. Zijn er nog melkresten achtergebleven dan kan je deze verwijderen met een zachte doek of de achterkant van een schuurpons en een klein beetje afwasmiddel.

Mochten de melkresten niet makkelijk te verwijderen zijn, dan kan je deze weg krijgen met de ruwe kant van de spons. Doe dit wel voorzichtig. Door hard te schuren zou je de antiaanbaklaag kunnen beschadigen.


Bekijk de dagprijs


Garantie en levensduur


Op dit model zit een standaard garantie van twee jaar. Dit lijkt mooi maar er is klein dingetje waar je toch even op moet letten. Het is namelijk het geval dat niet ieder onderdeel van deze Inventum MK350 even duurzaam in elkaar zit.


Alternatieven voor de Inventum MK350


Mocht je toch vinden dat dit apparaat niet is wat je zoekt dan hebben we in dit artikel ook nog een paar alternatieven om onder de aandacht te brengen. Het zou goed kunnen dat je liever een van deze opties in huis haalt.


Krups XL2000


krups xl2000 melkopschuimer

Dit apparaat is dan wel duurder maar daarvoor krijg je ook meer opties. Hij heeft namelijk 3 verschillende standen om melk mee op te schuimen. Alleen heeft dit model geen optie om koude melk mee op te kunnen schuimen. Vind je dit belangrijk dan zal je toch nog even verder moeten zoeken.

Wat wel een voordeel is, deze Krups XL2000 stopt uit zichzelf wanneer de melk is opgeschuimd. Hier hoef je dus zelf niet bij te blijven. Je hoeft ook niet bang te zijn dat het apparaat oververhit raakt omdat het aan blijft staan.


Philips Senseo melkopschuimer


senseo melkopschuimer review

Deze senseo melkopschuimer ligt een stuk hoger in prijs dan die van Inventum. Het maakt ook zowel koud als warm melkschuim. Wat wel een groot verschil is, deze opschuimer van Philips is wel voorzien van geïsoleerde onderdelen.

Ook wat het design betreft ziet deze er een stuk mooier uit dan die van Inventum. Omdat de klopper uitneembaar is ben je ook een stuk sneller klaar met schoonmaken.


Waar moet je op letten bij de aankoop van een melkopschuimer?


Wie een groot liefhebber is van melkschuim in de koffie wil natuurlijk graag een melkopschuimer hebben. Zo maak je zelf thuis de lekkerste koppen koffie met een dikke laag melkschuim. Daarom kan het lastig zijn om een goede keuze te maken.

Bij de aankoop van een melkopschuimer wil je natuurlijk een apparaat wat zijn werk goed doet en wat makkelijk in gebruik is. Het zou zonde zijn als je de melkopschuimer tegen vindt vallen en dat deze alleen maar stof staat te vangen.

Daarom is het heel verstandig om jezelf voor de aankoop van een melkopschuimer eerst af te vragen of je deze wel echt gaat gebruiken en dan vooral hoe vaak je dat denkt te gaan doen. Het apparaat neemt ruimte in wat een nadeel is als je een kleine keuken hebt. Plus het is nog extra werk bij het koffiezetten.

Wie het liefst de koffie zwart drinkt of met een klein beetje melk erin kan beter geen melkopschuimer kopen. Drink je juist graag luxe koffie zoals cappuccino of latte macchiato dan is zo’n apparaat geen overbodige luxe.


Conclusie


Het is gewoon een feit dat de kwaliteit van het melkschuim uit dit apparaat alle verwachtingen ver overtreft. Dit is zeker het geval als je kijkt naar de prijs van de Inventum MK350. Nu lijkt het misschien alsof je de beste aankoop doet maar daar zitten toch nog enkele nadelen aan vast.

Denk hierbij aan de onderdelen die mogelijk heet kunnen worden. Dat is toch wel iets om even bij stil te staan. Vind je dat geen probleem? Dan kan dit heel goed de ideale opschuimer voor jou zijn.

Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen