Koffie op het werk

Facebook
Twitter
LinkedIn


Koffie op het werk

Koffie op het werk: het is iets waar veel mensen echt naar uitkijken. Het is een rustmomentje met je collega’s en zeker in de ochtend kan koffie soms echt zorgen voor een energieboost. Ga je voor koffie op het werk, dan wil je natuurlijk wel koffie van kwaliteit drinken. Je wilt dat de koffie net zo lekker smaakt als thuis, of misschien nog wel lekkerder. Maar waarom is koffie op het werk vaak minder lekker? En wat heeft een lekker kopje koffie tijdens je werk eigenlijk voor voordelen? In dit artikel lees je alles over koffie op het werk.


Waarom koffie op het werk?

Een bedrijf is niets zonder zijn medewerkers. Daarom is het belangrijk dat er goede voorzieningen zijn op de werkvloer. Daar horen niet alleen ergonomische kantoormeubelen bij en voldoende ramen, maar ook kleine zaken, zoals koffie zijn belangrijk. Koffie kan je een echte boost geven voor je werk. De cafeïne in koffie is een stofje dat ervoor zorgt dat je productiever wordt. Je kunt je makkelijker focussen en het werkt positief voor je concentratie. Maar koffie zorgt er ook voor dat je jezelf tevreden voelt en dat je motivatie omhoog gaat. Echt iets wat je nodig hebt op de werkvloer dus. Bovendien moet je even opstaan voor je kopje koffie, waardoor je toch weer even in beweging bent. Vandaag de dag bewegen we veel te weinig, maar voor dat ene kopje koffie komen we toch van onze bureaustoel af. Verder is het beslist een pre dat er een sociaal moment met je collega’s aan vastzit.


De voordelen van koffie op het werk

Wat zijn de voordelen van koffie op het werk? Eigenlijk heb je dat hierboven al een beetje kunnen lezen. Om het overzichtelijk te houden, volgen hier de voordelen van koffie op het werk:


 • Door het sociale momentje op de werkvloer werkt koffie als een verbindende factor. Het zorgt ervoor dat de sfeer onder collega’s bevorderd wordt en dat mensen eerder de tijd voor elkaar nemen om even te praten.
 • Koffie verhoogt je productiviteit. Doordat je je makkelijker kunt focussen en concentreren, komt er ook ineens veel meer werk uit je handen. Fijn, want zo gaat je productiviteit omhoog. Dat is niet alleen een prettig gevoel voor jezelf, maar natuurlijk ook goed voor het bedrijf.
 • Goede koffie zorgt voor een tevreden gevoel. Het maakt je blij en dat zorgt ervoor dat je motivatie weer omhoog gaat. Zowel thuis als in een cafè of restaurant is de koffie doorgaans van hoge kwaliteit. Dat zorgt ervoor dat je op de werkvloer hetzelfde verwacht.
 • Een lekker kopje koffie is ook het visitekaartje van jouw bedrijf. Ook gasten zullen immers regelmatig een kopje koffie nemen. En als jij een belangrijk zakelijk gesprek hebt, dan wil je natuurlijk wel goede koffie serveren.
 • Dat koffiezetapparaat staat meestal een deurtje verder en soms moet je er zelfs een trap voor op of af. Hoe verder, hoe beter eigenlijk, want zo kom je ook met een kantoorbaan regelmatig in beweging. En bewegen is heel belangrijk, zeker als je een zittend beroep hebt. Zo blijft je lichaam in vorm en kun je bijvoorbeeld rugklachten voorkomen.


Wat is goede koffie dan precies?

Hierboven heb je al een aantal keer kunnen lezen dat je alleen profiteert van de voordelen als het om goede koffie gaat. Met koffie van een mindere kwaliteit zullen er veel minder voordelen zijn, omdat je je bijvoorbeeld minder tevreden voelt bij het drinken van je kopje koffie. Maar wat is goede koffie dan precies? Goede koffie is een koffie die gezet wordt met een professionele koffiemachine. De koffiemachine bepaalt al voor een groot deel hoe de smaak van de koffie zal worden. Natuurlijk is het ook van belang om de juiste koffiebonen uit te zoeken. Kies bijvoorbeeld koffiebonen die gebrand zijn voor een volautomaat. Koffiebonen zijn er in allerlei soorten brandingen en smaken.


Hoe kies je de juiste koffie?

Kies een smaak die veel mensen bevalt, omdat je immers met meerdere werknemers en gasten te maken krijgt. Misschien vind jij die heel donkere koffie van dark roast koffiebonen wel heerlijk, maar niet iedereen zal het met je eens zijn. Ga voor een milde smaak die elke koffiedrinker bevalt en die vraagt om meer. Natuurlijk kun je de smaak van je werknemers ook in kaart brengen via een poll of enquête. Zo kun je erachter komen welke koffie hun voorkeur heeft. Als veel mensen voor espresso kiezen, dan kun je overwegen om te investeren in een goede espressomachine.


Hoe kies je de juiste koffiemachine?

Hoe kies je de juiste koffiemachine voor op het werk? Allereerst is het goed om te kijken naar de capaciteit van een koffiemachine. Kun je er 8 kopjes per uur mee zetten, lukt 20 kopjes per uur of misschien nog veel meer? Hoe vaak zal het apparaat gebruikt worden en hoeveel kopjes per uur zijn er ongeveer nodig? Bepaal dit eerst voor je verder gaat kijken. Kijk goed naar de zetsnelheid van het apparaat.

Hoeveel ruimte is er voor het koffiezetapparaat? Sommige modellen nemen heel veel ruimte in, terwijl andere machines maar een klein hoekje op het aanrecht nodig hebben. Kijk hoeveel ruimte er over is voor het koffiezetapparaat en neem dit mee in je keuze. Misschien is ruimte wel helemaal niet belangrijk. Dan kun je dit punt uiteraard van je lijstje schrappen.

Kijk naar de stroom- en wateraansluiting. Sommige apparaten dienen meteen op stromend water aangesloten te worden. Is dat een mogelijkheid op de plaats waar jij het koffiezetapparaat wilt plaatsen? En is er een stopcontact in de buurt waar de machine op aangesloten kan worden?

Controleer welke koffievariaties de voorkeur hebben. Zoals hierboven al als tip stond: probeer er via een enquête of poll eens achter te komen wat de voorkeur van je werknemers is. Zo kun je eerst kijken welke koffiesmaken er uit de bus komen voor je daadwerkelijk gaat kijken naar een koffiezetapparaat. De ene machine heeft ontelbaar veel mogelijkheden, terwijl de andere wellicht slechts een of twee mogelijkheden heeft. Ga na wat de wensen van je werknemers of collega’s zijn en breng dit eerst goed in kaart. Wanneer er weinig behoefte aan variatie is, dan hoef je daar uiteraard niet in te investeren. Is die behoefte er wel, dan zal het de investering meer dan waard zijn. Goede koffie op het werk heeft immers veel voordelen. Kies bij voorkeur wel voor een gerenommeerd merk als je een koffiemachine gaat aanschaffen. Deze gaan vaak veel langer mee en de kwaliteit van de koffie is over het algemeen beter.


Goede professionele koffiemachines


koffiemachine op het werk

Wanneer je op zoek bent naar een goede professionele koffiemachine, dan zal je al snel verdwalen in dit wereldje. Er is zoveel aanbod en vooral als je zelf niet echt een koffiedrinker bent, is de keuze vaak moeilijk. Daarom is het goed om voor een gerenommeerd merk te kiezen en wellicht eerst reviews op internet te lezen. Merken die je kunt overwegen zijn:


Goede koffiemachines worden in Nederland, Italië en Zwitserland gemaakt. Natuurlijk kun je met het bovenstaande lijstje niet meteen zeggen welke koffiemachine bij jouw bedrijf past. Dit hangt onder andere ook af van de hoeveelheid medewerkers die jij bij jouw bedrijf in dienst hebt.

Heb je een klein bedrijf met maximaal 15 medewerkers, dan kom je doorgaans bij een merk als Jura of La Pavoni uit. Voorbeelden van machines die je kunt kiezen zijn:Heb je meer dan 15 medewerkers, dan kun je het beste kiezen voor een van de volgende koffiemachines:


 • Jura X10
 • Jura Giga X3/X3c
 • Jura Giga X8/X8c
 • Animo OptiMe
 • Franke A400


Bij een bedrijf van circa 30 tot circa 50 medewerkers zijn de volgende koffiemachines absolute aanraders:


 • Animo OptiMe
 • Franke A400
 • Franke A600
 • Franke A800


Bedrijven met meer dan 50 medewerkers hebben een wat meer beperkte keuze, omdat de capaciteit van het apparaat heel groot moet zijn. Natuurlijk kun je er in dit geval ook voor kiezen om 2 kleinere apparaten bij elkaar te plaatsen. Ga je voor een groot koffieapparaat, dan kun je de volgende koffiezetapparaten in overweging nemen:


 • Franke A850
 • Franke A1000


Hoe groter de capaciteit moet zijn, hoe duurder het koffieapparaat wordt. Dit is de investering echter meer dan waard, omdat de machine dagelijks zeer veel gebruikt zal worden.


Een financiële bijdrage voor koffie op het werk


Betalen voor koffie op het werk, wordt dat gedaan? Kun je als bedrijf een financiële bijdrage vragen voor de koffie die geschonken wordt? En wil je als werknemer een klein bedrag neerleggen voor de koffie die jij maandelijks consumeert op de zaak? Het is wel degelijk zo dat er diverse bedrijven zijn die om een financiële bijdrage vragen voor koffie op de werkvloer. Koffie op het werk is geen vanzelfsprekendheid.


Wat kost een kopje koffie op het werk?


Het kost vaak rond de € 0,20 per kopje, dus dat kan per dag aardig op gaan lopen. Het is echter niet de bedoeling dat je als bedrijf een soort horecagelegenheid voor je personeel en/of gasten creëert om daar ook weer winst uit te maken. Wanneer je personeel wilt laten betalen voor koffie op het werk, dan is dit bedoeld om de kosten te drukken die het bedrijf niet kan dragen. In landen als Frankrijk, Italië en Duitsland is het heel normaal om voor koffie op het werk een kleine bijdrage te vragen aan de werknemers. Deze bijdrage drukt dan de kostprijs.


Gratis koffie op het werk


De meeste bedrijven in Nederland en België kiezen ervoor om de koffie op het werk gratis te schenken. Het is tenslotte niet iets waar alleen de medewerker van profiteert. Ook het bedrijf heeft baat bij een goed kopje koffie voor de medewerkers. Vandaag de dag is het echter ook mogelijk om voor een geavanceerd apparaat te kiezen wat gewone koffie gratis zet, maar waarbij voor een speciaal kopje koffie, zoals een latte macchiato, bijbetaald moet worden. Wist je dat meer dan de helft van de koffiedrinkers bereid is om wat extra’s te betalen als daar ook kwaliteit tegenover staat? Wanneer zij zouden moeten betalen voor hun favoriete smaak, zouden de meesten dat dan ook wel doen.


Waarom is de koffie op het werk soms van mindere kwaliteit?


Zoals voor alle producten is er ook voor koffie op het werk een investering nodig. Soms vindt men dit niet nodig of heeft men simpelweg het budget er niet voor. Er zijn 5 redenen waarom de koffie op het werk van mindere kwaliteit kan zijn:


 • Er is niet geïnvesteerd in een goede koffiemachine. Niet alle koffiemachines zijn hetzelfde. Voor kwaliteit moet er vaak wat geld op tafel komen.
 • De koffiemachine is niet door een professionele monteur gemonteerd en ingesteld. Een koffiemachine in elkaar zetten, is een eitje, toch? Maar de instellingen zijn helemaal niet zo simpel als je denkt. Alleen de watertemperatuur en de maalgraad hebben al invloed op de smaak van de koffie. Laat het dan toch maar aan een professional over.
 • De koffiemachine wordt niet vaak genoeg schoongemaakt. Geloof het of niet, schoonmaken is echt belangrijk voor de smaak van de koffie. Koffiebonen bevatten oliën. Doordat koffie een beetje vettig is, moet de machine ook regelmatig worden schoongemaakt. Zeker wanneer een koffiemachine heel vaak gebruikt wordt. De koffiemachine dient minimaal eens per maand schoongemaakt te worden, maar bij voorkeur nog wat frequenter.
 • Er wordt instant koffie gebruikt. Dit mag dan wel heel makkelijk zijn, maar de smaak is toch een stuk minder dan bijvoorbeeld van versgemalen koffiebonen.
 • Men heeft niet voor de juiste koffiebonen gekozen. Koffiebonen zijn er in allerlei soorten en maten. Je ziet met name de rassen Arabica en Robusta in de schappen liggen. In principe kunnen beide soorten gebruikt worden voor een goede koffie die gezet wordt met een volautomaat. Ga je voor een halfautomaat, zoals La Pavoni, dan kun je best voor de wat duurdere koffiebonen kiezen.


Waarom je beter geen koffie kunt halen voor je collega’s

Natuurlijk is het een mooie geste om koffie te halen voor je collega’s. Het is aardig om iets voor iemand anders te doen. Toch is het beter om geen koffie voor je collega’s te halen. Als jij altijd de koffie haalt, dan ben jij de enige die deze beweging krijgt. Ga de volgende keer gewoon samen met je collega. Zo krijgen jullie allebei de nodige beweging en heb je ook even je sociaal momentje. Vijf minuten is al genoeg om echt even het pauzegevoel te creëren. Je zal zien dat je het volgende uur weer veel geconcentreerder aan het werk bent.


Koffie op het werk: zo regel je dat


Hierboven heb je al een aantal tips kunnen lezen voor koffie op het werk. Je hebt gezien wat de valkuilen zijn en wat je dus beter kunt vermijden. Maar hoe moet je dan wel te werk gaan? Hieronder volgt nog een handig stappenplan om koffie op het werk op de juiste manier te organiseren.


 1. Een van de belangrijkste zaken is om te kijken voor hoeveel mensen het koffieapparaat gebruikt wordt. Hoeveel personeelsleden er in dienst zijn, is altijd duidelijk, maar hoeveel van hen drinken daadwerkelijk koffie? En zijn er ook gasten om rekening mee te houden?
 2. Met behulp van een enquête of poll onder het personeel kun je checken hoe groot de animo voor een kopje koffie tijdens het werk is. Dit is meteen een mooie manier om te checken naar welke koffie de voorkeur dan uit zou gaan.
 3. Wanneer duidelijk is hoeveel koffie er per uur ongeveer nodig zal zijn en naar welke koffiesmaken de voorkeur uitgaat, is het tijd om een aantal machines van bekende merken op een rij te zetten. Maak een keuze op basis van capaciteit, maar kijk ook naar de reviews van andere gebruikers. Houd verder rekening met de grootte en de aanwezigheid van een wateraansluiting en dergelijke, zoals eerder in dit artikel beschreven.
 4. Nu de koffiemachine besteld is, is het tijd om te kijken naar koffiebonen. Wat wil je als bedrijf uitstralen? Kies je voor fairtrade koffiebonen of ga je voor een goedkopere soort? Welke branding past bij jouw bedrijf?


Hoeveel koffie mag je drinken per dag?

Koffie heeft beslist voordelen, maar zoals bij alles waar te veel voor staat; te veel koffie is niet goed. Bij gewone koffie kun je maximaal 4 kopjes per dag drinken, maar ga je voor espresso, dan zijn 3 kopjes per dag echt voldoende. Elk lichaam reageert uiteraard anders en de ene mens kan meer koffie hebben dan de andere. Wil je altijd goed zitten, ga dan voor 2 tot 3 kopjes koffie per dag. Ben je in verwachting of geef je borstvoeding, houd het dan bij maximaal één kopje koffie per dag.


Wat zijn de gevolgen van te veel koffie?

Er zijn maar weinig mensen die echt te veel koffie drinken. Vanaf 6 kopjes per dag heb je meer kans op hartziekten dan gemiddeld, doordat de cafeïne er onder andere voor zorgt dat je bloeddruk omhoog gaat. Te veel koffie is ook niet goed voor je lever. Bovendien kan cafeïne een verslavende werking hebben. Heb je altijd erg veel koffie gedronken en wil je minderen, bouw dan liever langzaam af. Ineens stoppen kan zorgen voor ontwenningsverschijnselen. Helemaal stoppen is overigens ook helemaal niet nodig. Koffie heeft diverse gezondheidsvoordelen, mits je niet te veel kopjes per dag drinkt.


Wat is er dan zo gezond aan koffie?

Een paar kopjes koffie per dag zou juist voor gezondheidsvoordelen zorgen. Diverse onderzoeken hebben laten zien dat mensen die nooit koffie drinken ongeveer 10% meer kans hebben op hart- en vaatziekten. Wat dat betreft zitten mensen die 1 of 2 kopjes koffie per dag drinken een stuk beter. Verder verlaagt het drinken van 2 tot 4 koppen koffie per dag het risico op een beroerte met hetzelfde percentage. Welk stofje in koffie is er dan zo gezond? Is het de cafeïne? Nee, in koffie zit een bepaald antioxidant dat een positieve werking heeft in het lichaam. Dit stofje wordt ook wel chlorogeenzuur genoemd. Dit zorgt ervoor dat vet zich minder makkelijk gaat hechten aan de binnenzijde van de aderen, waardoor deze minder snel dicht kunnen slibben. Een paar kopjes koffie per dag is dus beslist een goed idee!


Hoe is koffie eigenlijk ontstaan?

Helemaal duidelijk is het niet, waar en hoe het eerste kopje koffie op tafel kwam. Er zijn verschillende verhalen over, maar een van de mooiste legendes is die over een geitenhoeder. De geiten liepen altijd op de hellingen rond het klooster, maar het viel de geitenhoeder op dat de beestjes veel energieker waren als ze een bepaald soort bes gegeten hadden. Je raadt het al: dit waren de bessen van de koffieplant. De geitenhoeder was echter niet erg gecharmeerd van de smaak van deze bessen. Pure koffiebessen die net van de struik komen zijn namelijk nogal bitter. Hij gooide ze op het vuur, om te verbranden. Op een gegeven moment rook hij echter een heerlijke kruidige geur en zag hij dat er in de koffiebessen donkerbruine zaden zaten die ook wel op bonen leken. Via experimenteren is uiteindelijk de koffie ontstaan die wij vandaag de dag zo goed kennen.


Hoe lang duurt het voor koffie geoogst kan worden?

Misschien heb jij zelf wel een koffieplant in je bezit. In de huidige tijd kun je deze plant ook gewoon als kamerplant houden, mits deze op een mooi, licht plaatsje staat. Misschien heeft jouw plant zelfs wel koffiebessen. Maar besef wel dat het op een plantage helemaal niet zo makkelijk is om koffie te telen. Voor een plant een gemiddelde oogst geeft, dient deze al ongeveer 5 jaar oud te zijn. Dat is voor veel koffieboeren dus een hele investering. Het is wel zo dat een koffieplant ongeveer gedurende 25 jaar een mooie oogst geeft, dus een koffieplant is de investering meer dan waard. Het kost echter wel veel tijd en geduld om een koffieplantage op te bouwen.


Denk duurzaam en eerlijk

Duurzaamheid en eerlijke handel worden steeds belangrijker. Denk daar ook aan wanneer je koffie voor op het werk aan wilt schaffen. Er zijn inmiddels talloze fairtrade koffiebonen beschikbaar, waarbij je ervan verzekerd bent dat de lokale koffieboer een eerlijk deel van de opbrengst krijgt. Bovendien is duurzaamheid en milieuvriendelijkheid vandaag de dag ook echt een issue. Ga voor een product dat zo min mogelijk belastend is. Sommige koffiebonen zwerven de halve wereld af voor ze uiteindelijk in het pakje terechtkomen dat jij in je handen hebt. Andere koffiebonen worden bijvoorbeeld op dezelfde plaats gebrand als dat ze geplukt worden. Dat is een manier van duurzaam en eerlijk handel doen.


Het onderhoud van een koffiemachine op het werk

Een koffiemachine moet echt regelmatig onderhouden worden. Dit is wel zo hygiënisch en het komt bovendien de smaak van de koffie ten goede. Het is dan ook belangrijk dat er iemand is die dit klusje regelmatig op zich neemt. Heb je geen schoonmaakploeg in je bedrijf, dan zal een van de andere medewerkers dit op zich moeten nemen. Maar je kunt er natuurlijk ook een taak van maken die bij toerbeurt wordt gedaan. Zorg er in ieder geval voor dat het klusje niet vergeten wordt en dat hier trouw op wordt toegezien.


De buitenkant van de koffiemachine schoonmaken

Het schoonmaken van een koffiemachine begint al bij de buitenkant. Deze zal regelmatig afgenomen moeten worden. Zo haal je spetters eenvoudig weg en voorkom je kalkvlekken die moeilijk te verwijderen zijn. Maar ook de toetsen en knoppen van een apparaat dienen regelmatig ontsmet te worden. Dat is niet alleen belangrijk wanneer er een virus over de wereld raast, maar altijd.


De koffiemachine ontkalken

Dan wordt het tijd voor het ontkalken van de koffiemachine. Dit dient minstens eens per maand te gebeuren en bij voorkeur bijvoorbeeld eens in de veertien dagen. Uiteraard is dit afhankelijk van hoe frequent de koffiemachine gebruikt wordt. Het ontkalken is in principe heel eenvoudig. Wil je dit op een milieuvriendelijke manier doen, dan kies je voor natuurazijn of voor citroensap. Vul de boiler voor een derde met azijn of met citroensap en leng het aan met water. Laat het koffiezetapparaat doorlopen met dit mengsel en laat het bij voorkeur even intrekken. Na ongeveer een uur kun je het koffiezetapparaat schoonmaken. Je zal zien dat de kalk eenvoudig loslaat. Spoel het koffiezetapparaat en de boiler goed om. Laat de koffiemachine vervolgens nog twee of drie keer doorlopen met schoon water. Dit is nodig om de smaak van de azijn of het citroensap weg te krijgen. Tenslotte wil je geen koffie schenken met een bijsmaakje. Gebruik altijd een zachte doek bij het schoonmaken van het koffiezetapparaat, ook als je bijvoorbeeld het verwarmingselement apart schoonmaakt. Zo voorkom je krassen en beschadigingen en gaat je koffiemachine ook langer mee.


Een espressomachine ontkalken

Heb je een speciale espressomachine, dan zal deze op een gegeven moment aangeven dat het tijd is om te ontkalken. Handel hier ook naar en zorg ervoor dat de machine daadwerkelijk ontkalkt wordt. Sommige machines werken niet eens wanneer deze melding wordt weergegeven, dus het is echt noodzakelijk. Bij espressomachines is er vaak een handleiding die je precies vertelt hoe het ontkalken dient te gebeuren. Vaak heeft het bedrijf van de espressomachine zelf ontkalkingstabletten in het aanbod die gebruikt dienen te worden. Volg de handleiding en gebruik deze ontkalkingstabletten om de espressomachine te ontkalken.


Zorg voor een oplossing bij storingen

Zoals bij alle apparaten kunnen er bij koffiemachines storingen voorkomen. Zorg ervoor dat je hier van tevoren een oplossing voor hebt liggen. Wellicht is er in de buurt een handige monteur die alles van koffiemachines weet of heb je voor een aanbieder gekozen die ook service biedt. Een storing is altijd vervelend, ook als het ‘slechts’ om de koffiemachine gaat. Zorg ervoor dat je altijd een kopje koffie aan kunt bieden, of dat nu aan werknemers of aan gasten is. Een monteur die dan binnen 24 uur langs kan komen om je zakelijke koffiemachine te repareren, is beslist een pre.


Een zakelijke koffiemachine huren of kopen

Wat past het beste bij jouw bedrijf, een lease koffiemachine of toch een eigen koffiemachine? Ga je een zakelijke koffiemachine huren of kopen? Een zakelijke koffiemachine leasen is heel aantrekkelijk als je nog niet helemaal zeker bent over de machine die jij wilt nemen op je bedrijf. Het is een manier om eerst even uit te zoeken wat de wensen van de werknemers zijn en wat het beste bij je bedrijf past. Daarbij is het uiteraard wel zaak om ook even te kijken wat de doelen van het leasebedrijf in kwestie zijn. Als jij milieubewust wilt leasen, dan moeten zij dat uiteraard ook aan kunnen bieden.

Heb je een koffiemachine gezien die het helemaal is voor jouw bedrijf, dan zal je waarschijnlijk eerder overgaan op koop. Een koffiemachine kopen is uiteraard een hele aanschaf, maar de koffieautomaat kan wel op jaarbasis afgeschreven worden. Bovendien mag de btw voor de koffie die je aanschaft ook verrekend worden bij de omzetbelasting. Kijk dus even goed wat voor voordelen er voor jou aan zitten om een koffiemachine zakelijk aan te schaffen. Let wel op dat de btw voor koffieproducten lager ligt dan bij andere zaken. Veel ondernemers gaan uit van 21% btw, maar bij voedsel en dranken ligt dit momenteel op 9%.


Een koffiemachine in je eigen huisstijl

Wil je echt investeren in een koffiemachine die naadloos bij je bedrijf past? Dan kun je ook voor een koffiemachine in je eigen huisstijl kiezen. Bij een koffieapparaat kunnen vaak zijpanelen geleverd worden die helemaal passen bij je bedrijf. Die kun je dus aan laten passen in kleur en uitvoering. Ook kan er bijvoorbeeld een logo van het bedrijf op komen. Natuurlijk horen daar dan ook bijpassende mokken of espressokopjes bij met het logo van je bedrijf. Reclame maken kan overal en de hele dag door. Dat is niet alleen ideaal voor op kantoor, maar ook in een showroom zal dit zeker niet misstaan. Schenk koffie in stijl en pas het helemaal aan jouw bedrijf aan. Zo snijdt het mes meteen van twee kanten. Maar welke keuze je ook maakt, zorg vooral dat er genoten wordt van de koffie!Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen