_%E2%80%93_Reviews_Koopgids”>Beste koffiemolens voor AeroPress – Reviews & Koopgids

Facebook
Twitter
LinkedIn

koffiemolen voor aeropress

De AeroPress is de laatste tien jaar erg populair geworden, en met goede reden. Het is een draagbare, minimalistische brouwer die koffie met een geweldige smaak en uitstekende aroma’s maakt. Het maalproces kan uw AeroPress-ervaring echter maken of breken. Doe het goed en u zet heerlijke koffie. Als u echter de verkeerde maalgraad gebruikt, zult u eindigen met een middelmatig kopje koffie.

De AeroPress werkt het best met medium tot medium-fijn gemalen koffiebonen, dus zorg ervoor dat u een molen kiest die dat aankan.

Om u daarbij te helpen, hebben we deze lijst samengesteld met onze vier favoriete molens voor de AeroPress. Nadat we de beste modellen op de markt hebben onderzocht en getest, hebben we deze gedetailleerde reviews samengesteld, waarin het ontwerp, het gebruiksgemak, de prijs en de consistentie van elk model aan bod komen.

WIST U DAT? Veel handmatige braammalers passen in de body van uw AeroPress. Dit maakt ze ongelooflijk gemakkelijk samen te vervoeren! Twee daarvan vindt u in onze lijst hieronder.

De 4 beste koffiemolens voor de AeroPress

Baratza Encore Burr Koffiemolen – Beste Overall

Bonenmaler / koffiemolen 'Encore' BA485 - Baratza

Bekijk de dagprijs

Het bekroonde bedrijf Baratza maakt onze top keuze, de Encore. Dit apparaat is gemaakt voor amateurbarista’s die volledige controle willen over het koffiezetproces, met 40 instellingen waarmee u uw maling kunt optimaliseren tot uw precieze specificaties.

Ondanks de vele instellingen is het product ook gemakkelijk te gebruiken, met een eenvoudige interface met een instelknop, een pulse-knop en een eenvoudige aan/uit-schakelaar. De kwaliteitsconstructie maakt het geheel compleet. Baratza staat bekend om zijn high-end onderdelen, die worden geïmporteerd uit Europa volgens de hoogste industriële normen.

Dit is erg prijzig voor een koffiebonenmaler – aanzienlijk duurder dan zelfs sommige high-end brouwsystemen. Je moet wel heel serieus met koffie bezig zijn om deze optie serieus in overweging te nemen. Voor degenen die in die categorie passen, is de compromisloze kwaliteit van de Encore, gevat in een stevig, compact frame, een overtuigende optie.

Al met al is dit volgens ons de beste koffiemolen voor de AeroPress van dit jaar.

Voordelen

 • Kwaliteitsconstructiec
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • 40 instellingen
 • Pulsknop

Nadelen

 • Zeer prijzig

JavaPresse Handmatige Koffiemolen

JavaPresse Handmatige Koffiemolen

Bekijk de dagprijs

De JavaPresse Manual Coffee Grinder kan een geweldige optie zijn voor gebruikers die het grootste deel van hun brouwsels met de AeroPress maken. Dit komt grotendeels doordat de molen in de buis van de AeroPress past, waardoor hij superdraagbaar is en ideaal voor onderweg.

De molen heeft 18 verschillende standen voor een nauwkeurige controle over de maling en een fraai roestvrijstalen ontwerp dat in de meeste moderne keukens past.

Dit is ook een betaalbaar apparaat – een verademing voor kopers die verbaasd waren over het prijskaartje van het laatste apparaat dat we bekeken. Toegegeven, in ruil voor deze lage prijs, heeft de JavaPresse wel enkele nadelen. Het is een manueel toestel, wat betekent dat je zelf moet slijpen. Sommige barista’s geven de voorkeur aan handgereedschap, omdat ze zich dan meer betrokken voelen bij het proces. Het valt echter niet te ontkennen dat het ook meer inspanning vergt.

De JavaPresse is ook wat lastig schoon te maken, dankzij het zeer smalle ontwerp. Afgezien daarvan is het een geweldige optie voor kopers die een handmaler willen.

Voordelen

 • Past in de AeroPress-buis (ideaal voor op reis)
 • Betaalbaar
 • 18 instellingen
 • Aantrekkelijk ontwerp

Nadelen

 • Handmatig gereedschap
 • Moeilijk schoon te maken

Bellemain koffiemolen

Bellemain koffiemolen

Bekijk de dagprijs

Als u een elektrische koffiemolen wilt die niet duur is, zult u dol zijn op de Bellemain. Al het gemak van een elektrische koffiemolen voor de prijs van een handmatige molen.

Ondanks het feit dat de Bellemain een voordelige molen is, is hij niet beknibbeld op functies. Deze molen is bijzonder gebruiksvriendelijk, met 17 instellingen die het apparaat zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken. U kiest het aantal kopjes dat u wilt maken, de maalgraad en laat de Bellemain de rest doen. Het apparaat werkt met een timer en schakelt automatisch uit zodra de maling klaar is.

Deze functies zijn geweldig, maar je doet wel wat concessies als je met een budget koopt. Een van de grootste problemen met de Bellemain is dat hij een enorme puinhoop maakt, waarbij er regelmatig gemalen wordt.

Het is ook moeilijk om het daarna schoon te maken, met kleine spikkeltjes die in hoekjes en gaatjes blijven hangen. Sommige gebruikers melden zelfs dat ze het apparaat helemaal uit elkaar moeten halen om het grondig schoon te maken.

Voordelen

 • Beste waar voor uw geld
 • 17 instellingen
 • Schakelt automatisch uit als hij klaar is

Nadelen

 • Grote puinhoop
 • Moeilijk schoon te maken

Porlex Mini Koffiemolen – Ideaal voor op reis

Porlex Mini Koffiemolen

Bekijk de dagprijs

We eindigen met een andere molen die handig direct in de AeroPress past. De Porlex Mini Stainless Steel Koffiemolen is een handmatige koffiemolen die compact genoeg is om gemakkelijk op te bergen aan het eind van een brouwsessie, of zelfs mee te nemen op reis. De molen kan zowel grof als fijn malen en is dus veelzijdig genoeg om aan de behoeften van de meeste gebruikers te voldoen.

Ondanks de stevige constructie van de molen, is er toch een probleem met de duurzaamheid. De handgreep zelf is oversized, wat goed is voor het gebruiksgemak, maar het lijkt ook kwetsbaar te maken. De handgreep raakt gemakkelijk los, waardoor hij fragiel aanvoelt.

De molen is ook de kleinste die we tot nu toe hebben gezien. Aangezien hij is ontworpen met het oog op reizen, is dat niet helemaal een slechte zaak. Het geeft echter wel een gevoel van waarde. Hoewel de prestaties vrijwel identiek zijn aan die van de laatste handmaler die we hebben gezien, produceert dit apparaat minder volume voor een aanzienlijk hogere prijs.

Deze molen doet zijn werk behoorlijk met een reeks maalgroottes, maar hij is niet bijzonder goed in de medium tot medium fijne maling die het best werkt in een AeroPress. Hij is ook te klein en te fragiel voor dagelijks gebruik.

Voordelen

 • Roestvrij staal
 • Veelzijdig
 • Past in de AeroPress

Nadelen

 • Prijzig
 • Klein
 • Breekbaar

Koopwijzer

Zoals bij alle zetmethodes werkt de AeroPress het best met verse, consistent gemalen koffie. Om dit te doen, hebt u een goede molen nodig. Lees verder voor onze kooptips.

Consistentie

De beste molens zijn de meest consistente molens. Een goede koffiemolen produceert koffiedeeltjes met een gelijkmatige grootte. Hierdoor kunt u uw koffie gelijkmatig extraheren, waardoor de kans op bittere of slappe koffie minimaal is. Zoek naar goed gebouwde molens met stevige keramische of roestvrijstalen bramen.

Instellingen

Wanneer u koffie zet met een AeroPress, hebt u medium tot medium fijne gemalen koffie nodig. Daarom wilt u een molen die gemakkelijk in te stellen is en over die specifieke instellingen beschikt.

Maat

Bent u op zoek naar een reisvriendelijke molen of een model voor thuis? Als u uw AeroPress graag meeneemt op reis, wilt u misschien een handbediend model kiezen dat erin past. Als u zich niet wilt uitsloven en geen prioriteit wilt geven aan draagbaarheid, zult u de extra functies van een elektrisch model wellicht op prijs stellen.

Conclusie

Onze reviews en kopershandleiding zijn tot een einde gekomen, en we hopen dat u een duidelijk beeld hebt gekregen van wat u wilt. Zo niet, dan hebben twee van onze keuzes een brede aantrekkingskracht op de meeste kopers. Als je het beste product wilt dat je te pakken kunt krijgen, ongeacht wat het kost, zul je waarschijnlijk vooral letten op onze topkeuze, de Baratza Encore Conical Burr Koffiemolen. Als u echter ook rekening moet houden met uw budget, is onze beste prijs-kwaliteitverhouding, de Bellemain Burr Koffiemolen, een andere verleidelijke keuze. Door de combinatie van kwaliteit en waarde, geeft deze molen u premium functies tegen een betaalbare prijs.

Andere specialiteit koffie-grinder berichten die we hebben geschreven:

 • Welke koffiemolen werkt het beste voor gebruik met een French Press?
 • Welke koffiemolen is onze favoriet voor het malen van Espresso?


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen