Nespresso Expert Koffiemachines

Facebook
Twitter
LinkedIn


De Expert, een van de duurdere Nespresso modellen, biedt 4 koffiebereidingsformaten van 25 ml ristretto tot 150 ml Americanos, een modus voor alleen heet water, WiFi-connectiviteit en een uniek design dat u bij geen enkel ander model zult aantreffen.Nespresso Expert

Bekijk de dagprijsBelangrijkste kenmerken van de Nespresso Expert


 • Gewicht: 4.4 kilogram
 • Option to program cup sizes
 • Verwijderbaar waterreservoir: 1.1 liter
 • Ontkalkalarm
 • Afmetingen (BxDxH): 38.1cm x 22.3cm x 28.7cm
 • Detectie leeg waterreservoir
 • Druk: 19 bars
 • Automatisch uitschakelen na 9 min.
 • Automatisch uitwerpen van gebruikte capsules
 • Snelle opwarming
 • Melding via display als het reservoir met gebruikte capsules vol is
 • Capaciteit gebruikte capsules: 10-12
 • Energiebesparingsmodus


Bekijk de dagprijs


Nespresso Expert Overzicht

Nespresso heeft twee lijnen van op capsules gebaseerde espressomachines:


 • OriginalLine: Hun originele lijn (duh) die gebruik maakt van een 19 bar pomp om shots uit capsules te halen
 • VertuoLine: Hun nieuwe lijn die gebruik maakt van Centrifusion (snel ronddraaien van capsules) om shots te maken uit capsules met streepjescode, maar die ook standaardkoffie zet tot 500 ml


Wat ons betreft zijn OriginalLine-machines beter dan VertuoLine-machines omdat hun pomp meer authentieke espresso produceert, de koffie doorgaans heter is en er geen scansysteem voor streepjescodes is, wat betekent dat u goedkopere capsules van derden kunt vinden.

In navolging van de Prodigio biedt de Nespresso Expert ook draadloze connectiviteit, waardoor u over 3 moderne functies beschikt:


 • Geplande starttijd
 • Status van de machine controleren (zoals waterpeil)
 • Capsules bijbestellen met één druk op de knop


Maar de Expert voegt nog een paar extra functies toe:


 • Temperatuur regelknop (warm, heet, extra heet)
 • Bereidingen van 150 ml Americano en 200 ml alleen heet water


De Americano-instelling zet een shot ristretto van 25 ml, gevolgd door 125 ml heet water. Dit komt heel dicht in de buurt van een standaard “koffie”, die anders alleen beschikbaar is op VertuoLine machines zoals de Evoluo.

De Expert wordt niet geleverd met een geïntegreerde melkopschuimer. Als dat belangrijk voor je is, heb je twee opties:


 • Voeg de Aeroccino4-opschuimer toe of kies voor de CitiZ & Milk uit het middensegment.
 • Upgrade naar een van de Lattissima modellen


Bekijk de dagprijs


Voordelen


 • De werkelijke pompdruk is beter dan die van de VertuoLine Centrifusion
 • Draadloze connectiviteit
 • Met het one-touch sizing-systeem kunt u de grootte van de koffie aanpassen door de brew-knop ingedrukt te houden
 • Stevige interne constructie betekent dat hij niet snel kapot zal gaan
 • Kan capsules van derden gebruiken


Nadelen


 • De aangegeven 19 bar is inconsistent
 • ABS plastic slijt snel

 • Is de Nespresso Expert iets voor u?

  Wij zijn grote fans van de Nespresso Expert, omdat de extra formaten voor americano en heet water en het waterreservoir van 1.1 l het tot een veelzijdige machine maken die aan vrijwel al onze behoeften op het gebied van koffie in capsules voldoet. Bovendien biedt de WiFi-connectiviteit u een aantal moderne gemakken, zoals geplande starttijden en het eenvoudig opnieuw bestellen van capsules met één druk op de knop.

  Als u op zoek bent naar een model met een geïntegreerde melkopschuimer, kijk dan eens naar de Lattissima Plus. Deze heeft hetzelfde topgevoel als de Expert, maar dan met één druk op de knop voor speciale dranken. Handmatig opschuimen is niet nodig.

  Als u op zoek bent naar een VertuoLine machine die standaardkoffie kan zetten tot 500 ml, kijk dan eens naar de Evoluo.


  Bekijk de dagprijs  Na de oorspronkelijke release van de Nespresso Prodigio als eerste Bluetooth-compatibele koffiemachine, is Nespresso nu een stap verder gegaan – bekijk onze Nespresso Expert koffiemachine review!


  Beste Nespresso Expert aanbiedingen


  Krups Nespresso Expert & Milk XN6018 – Koffiecupmachine – Zwart


  Krups Nespresso Expert & Milk XN6018 - Koffiecupmachine - Zwart

  Bekijk de dagprijs

  Meer informatie over de beste krups koffiemachines

  Gerelateerd: Krups Nespresso Expert & Milk XN6018 review

  Krups Nespresso Prodigio XN410T – Koffiecupmachine


  Krups Nespresso Prodigio XN410T - Koffiecupmachine

  Bekijk de dagprijs


  Nespresso De’Longhi Expert EN350.G – Antraciet


  Nespresso De'Longhi Expert EN350.G - Antraciet

  Bekijk de dagprijs

  Bekijk alle soorten nespresso D’Longhi machines

  Nespresso De’Longhi Expert & Milk EN 355 GAE – Koffiecupmachine – Antraciet


  Nespresso De'Longhi Expert & Milk EN 355 GAE - Koffiecupmachine - Antraciet

  Bekijk de dagprijs


  Nespresso Krups Expert & Milk Black XN6018


  Nespresso Krups Expert & Milk Black XN6018

  Bekijk de dagprijs  Nespresso Expert koffiemachine review

  Merk op dat het er ten tijde van de beoordeling op lijkt dat het Nespresso Expert-assortiment alleen in Europa beschikbaar is en niet in de VS, wat wij jammer vinden – maar als u er een wilt, is het nog steeds mogelijk om internationaal te bestellen!


  Nespresso Expert koffiemachine

  De Nespresso Expert koffiemachine heeft een aantal nieuwe grote innovaties in petto, maar het eerste wat u opvalt aan deze koffiemachine is het uiterlijk. De slanke, minimalistische stijl is ontworpen om een tafelblad te sieren, terwijl hij toch kan worden weggestopt en er nog steeds ongelooflijk elegant uitziet. Simpel gezegd, het is prachtig!


  Mooi minimalistisch ontwerp


  EXPERT MILK zwart

  Wij stellen dat de Nespresso Expert de plaats inneemt in hun opstelling die de Nespresso CitiZ-koffiemachine oorspronkelijk was ontworpen om in de Nespresso-lijn op te nemen. Toen hij werd uitgebracht, werd de CitiZ ontworpen om een functioneel en mooi ontwerp te zijn dat op elk tafelblad thuis of op kantoor kon staan.

  De Expert is in onze ogen de natuurlijke evolutie hiervan – maar met meer functies zoals meer koffie-instellingen en Bluetooth-functionaliteit (meer hierover later)!


  De Smart Coffee Machine: De volgende Bluetooth-koffiemachine van Nespresso

  Aangezien de Nespresso Prodigio werd uitgebracht als de eerste Bluetooth koffiemachine van Nespresso, vroegen we ons af waar de volgende keer Bluetooth zou verschijnen. De Expert is de volgende in de lijn van Nespresso’s slimme/aangesloten koffiemachines en wordt geleverd met de mogelijkheid van een Aeroccino add-on in de vorm van de Expert & Milk.  Met behulp van de Nespresso Expert Bluetooth-functie kunt u de Nespresso-app (verkrijgbaar in de Apple App Store of Google Play Store) gebruiken om:

  • Uw koffie te zetten
  • Wijzig de koffie-instellingen (welke cupmaat, hoeveelheid water etc.)
  • Laat u op de hoogte brengen wanneer u nog maar weinig capsules in uw machine hebt en meer moet bestellen.
  • Plan een koffie voor een bepaalde tijd in de toekomst
  • Op de hoogte worden gesteld van eventuele machinefouten die de hulp van Nespresso nodig hebben.

  Deze zijn vrij handig en we zijn er zeker van dat het geeky publiek onder ons blij zal zijn met een aantal van deze functies. Als u ‘s morgens gewoon de smaak van een lekkere Nespresso koffie wilt hebben, dan kan een aantal van deze functies een grote meerwaarde voor u zijn, maar ze zijn aantoonbaar toch cool!


  Nieuwe kopjesmaten: Nespresso Americano

  We zijn gewend om te zien dat Nespresso-koffiemachines 3 verschillende formaten koffiekopjes aanbieden: espresso, lungo en ristretto (voor het verschil hiertussen raden we u aan ons artikel hier te lezen). Met de Nespresso Expert wordt een nieuwe kopjesmaat geïntroduceerd: de Nespresso Americano. De nieuwe instelling biedt een langere en mildere koffie met ca. 125 ml heet water voor elke 25 ml koffie/espresso. Het resultaat is een kopje dat zacht, zoet en rond is met behoud van het intrinsieke karakter – maar het hangt er wel van af welke Nespresso koffiecapsule u gebruikt!

  Bij sommige Nespresso-capsules zorgt het gebruik van meer heet water voor zoetere noten, zodat u smaken zoals honing of noten kunt proeven. Vergeet echter niet dat capsules die al een vrij milde espresso produceerden meer kans hebben om hun smaak te verliezen bij een hogere water/espresso verhouding.

  We willen iedereen eraan herinneren om uw capsules zorgvuldig te kiezen – natuurlijk zullen zwakkere capsules het niet goed doen met de nieuwe Nespresso Americano cupmaat, omdat u het risico loopt een deel van uw smaakprofiel te verliezen. Als u enthousiast bent over de nieuwe Nespresso Americano, raden wij u aan de intensievere capsules te gebruiken – een 8 of hoger op de intensiviteitsschaal. Details hierover vindt u hier in onze Ultimategids: Nespresso Capsules.


  Nespresso Expert / Expert & Melk Samenvatting

  De Nespresso Expert koffiemachine is op meerdere fronten interessant. Het ontwerp is een evolutie en verbetering ten opzichte van hun eerdere minimalistische ontwerpen en ziet er eerlijk gezegd zowel thuis als op kantoor geweldig uit. De integratie van de Aeroccino voor de Expert & Milk is fantastisch, wat betekent dat u uw koffie ‘s ochtends kunt programmeren en er ook voor kunt zorgen dat u melk bij hebt als u zin hebt om wakker te worden met een cappuccino.

  Ook het aangesloten koffiezetapparaat van Nespresso krijgt een boost met de Expert. U krijgt dezelfde functies als de Prodigio, maar met de toevoeging van een extra cupmaat in de nieuwe Nespresso Americano. U hebt ook drie watertemperatuurinstellingen (warm, warm & zeer warm) om de beste combinaties te maken voor de Nespresso-capsules die u kiest.

  Al met al vinden wij de Nespresso Expert een prachtig apparaat om te kiezen, zeker als u het veelzijdige en strakke ontwerp waardeert. Als u een complexere machine met een stoompijp wilde, dan raden wij u misschien de Nespresso Creatista aan, maar de Nespresso Expert is zo’n beetje het enige apparaat met een Bluetooth-aansluiting dat u kunt opstarten. Een fantastisch uitziend en fantastisch functionerend koffiezetapparaat!


  Op zoek naar iets anders?

  Het Nespresso assortiment omvat grote koffiezetapparaten voor op de werkplek en andere compacte en ergonomische apparaten die ideaal zijn om buiten de keuken te plaatsen. Sommige machines zijn meer geschikt voor degenen die houden van hun koffie op basis van melk, andere zijn ontworpen om snel een heerlijke espresso of lungo te leveren.


  Bekijk de Nespresso machines assortiment


  Meer Nespresso reviews van Coffee Labs

  Nespresso Lattissima Touch


  Nespresso Lattissima Touch

  Het middenmodel van Nespresso’s 5 Lattissima machines, de Touch heeft een groot waterreservoir van 1.3 l, een melkreservoir van 355 ml, een geïntegreerde opschuimer en 6 vooraf ingestelde recepten voor eenvoudige speciale dranken met één druk op de knop.


  Nespresso Creatista


  Nespresso Creatista

  De Creatista is de originele luxe espressomachine van Nespresso. Hij beschikt over een digitaal display met aangepaste formaten van 25-150 ml, 3 melktemperaturen en 3 melktexturen. De Creatista Plus is nu niet meer verkrijgbaar.


  Nespresso Creatista Uno


  Nespresso Creatista Uno

  Het basismodel van Nespresso’s Creatista Series, de Uno, heeft 3 formaten, 3 melktemperaturen en 3 melktexturen met een volautomatische opschuimer (die ook handmatig kan worden gebruikt) voor een luxueuze koffie-ervaring.  Gerelateerde artikelen

  koffie
  Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
  Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
  Barraquito
  Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
  Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

  Nieuwste vergelijkingen

  Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen