Nespresso Inissia vs. Nespresso CitiZ, wat is het beste voor u?

Facebook
Twitter
LinkedIn


nespresso inissia vs citiz

De Nespresso Inissia en CitiZ zijn twee van Nespresso’s meest populaire modellen uit het lagere segment van de Original Line.

Het zijn allebei volautomatische, eenvoudig te bedienen kleine krachtpatsers die met één druk op de knop heerlijke espresso met veel crèmelaag leveren.

Ik denk dat deze twee machines het meest geschikt zijn voor kleine ruimtes, en ook voor kantooromgevingen waar minimaal schoonmaken, snel zetten en variatie de hoogste prioriteit hebben.

EINDSTEM: De CitiZ is de beste keuze in deze match-up vanwege de geïntegreerde melkopschuimer en het grotere waterreservoir. Hij is geschikt voor de iets meer toegewijde espresso drinker. Als u helemaal nieuw bent in het spel en een kleiner budget hebt, is het ook zinvol om de Inissia uit te proberen. Bedenk wel dat u de melkopschuimer er later aan kunt toevoegen als dat nodig is!

Ik heb de CitiZ een paar maanden geleden gekocht voor mijn kantoor, zodat ik ‘s middags minder koffie hoef te drinken. Het bespaart me zo veel geld (ik gaf elke dag $4-5 uit aan een latte of cappuccino) en tijd. Ik ben een grote fan. En mijn collega’s ook.

Beide machines hebben veel overeenkomsten en functioneren vrijwel hetzelfde, dus het kan lastig zijn om de upgrades van de functies te begrijpen die je krijgt samen met het hogere prijskaartje van de CitiZ.

Dit artikel zal het voor u uitsplitsen, zodat u de beste Nespresso-machine voor uw koffiebehoeften kunt kiezen.


Nespresso CitiZ vs. Nespresso Inissia: kop aan kop

Nespresso Citiz


Krups Nespresso Citiz & Milk Zilver XN761B10

Bekijk de dagprijs


Nespresso Inissia


Nespresso inissia

Bekijk de dagprijsOvereenkomsten


Zowel de Inissia als de CitiZ zijn ontworpen om op dezelfde manier te functioneren, namelijk met het Nespresso capsulesysteem, dat bestaat uit een brede selectie van “grand crus” met een reeks smaken en sterktes voor espresso shots in één portie.

De Nespresso-capsules zijn speciaal vervaardigd, hebben een specifieke grootte en zijn hermetisch afgesloten met een capsule en deksel van recycleerbaar aluminium dat is afgewerkt met een laklaag die geschikt is voor levensmiddelen. Deze capsules kunnen gemakkelijk worden geplaatst en even gemakkelijk worden uitgeworpen uit beide machines.

Het is een soort van drop en pop systeem en het kan niet eenvoudiger.

De capsules zijn ook 100% recyclebaar, dus je hoeft je niet schuldig te voelen over je koolstofvoetafdruk telkens als je er een gebruikt. Dit was voor mij een belangrijke factor bij mijn keuze voor een automatisch capsulesysteem.

Elke Nespresso-capsule bevat ongeveer 5-6 gram fijne, verse koffiemaling voor één portie koffie. Er zijn meer dan 20 verschillende capsules, gevuld met Arabica- en Robusta-bonen of een combinatie van die twee. Arabica-bonen hebben een mildere, zachtere smaak, maar Robusta heeft meer pit en extra cafeïne.

Elk jaar brengt Nespresso ook twee limited edition grand crus uit met enkele leuke smaakvariaties om iets nieuws en anders te bieden.

Elke capsule kan een espressoshot van 40 ml of een lungo (lang) kopje van 110 ml produceren met behulp van de one-touch-programmering die op beide machines hetzelfde is. U drukt letterlijk op een knop om uw voorkeur te selecteren en de machine brouwt.

Als je een grotere mok wilt vullen, kan het druppelfilter op beide modellen omhoog geklapt worden zodat de mok gemakkelijk onder de schenktuit past.

Het crèmelaagje is ook over de hele linie erg lekker bij het Nespresso systeem en was een van de dingen waar ik meteen van onder de indruk was.

Zowel de Inissia als de CitiZ zijn uitgerust met een krachtig, gepatenteerd extractiesysteem dat een maximale druk van 19 bar uitoefent, hoger dan de druk die nodig is voor traditionele espressomachines. Dit zorgt voor een consistente druk door de hele capsule, waardoor elk shot wordt geëxtraheerd als een bekwame barista om geweldige crema en verse smaken te produceren.

Dankzij de snelle opwarmelementen van 25 seconden gaat er geen tijd verloren met wachten tot de machines klaar zijn om te brouwen. U hoeft er ook niet aan te denken om ze uit te schakelen. Beide machines hebben een handige automatische uitschakeling die na 9 minuten begint te werken.

Zowel de Inissia als de CitiZ hebben gebruikte capsulehouders waar ongeveer 11 gebruikte grand crus in passen, een beetje afhankelijk van hoe ze zich daarin uitschudden. Ik leeg de mijne meestal een keer per week, afhankelijk van hoeveel ik drink.


Gedeelde kenmerken

  • Gebruik Nespresso capsules uit de Original Line
  • One-touch bediening
  • 19 Bar druk
  • Snel opwarmen in 25 seconden
  • Opvouwbare lekbak
  • Automatische uitschakeling


Verschillen

De Inissia en CitiZ behoren beide tot het lagere segment van de Nespresso machines, dus ze delen veel overeenkomsten als het gaat om algemene functionaliteit en aanpasbaarheid.

Waarin ze verschillen is met betrekking tot enkele van de bonusfuncties die de CitiZ biedt, evenals de algemene grootte en het ontwerp.


Verschillen in kleur en ontwerp

Ik zou de Inissia omschrijven als een leuke, funky kleine machine. Het wordt geleverd in een reeks kleuren, waaronder zwart, rood, zilver, wit en titan, zodat u er een kunt kiezen die past in uw inrichting of die opvalt op het aanrecht.

De Inissia werkt met een ergonomisch ontworpen handvat om de bediening te starten.

De CitiZ heeft een iets ingetogener uiterlijk met meer neutrale kleuren, ontworpen om elke keuken te accentueren zonder te overheersen met kleur. Het wordt in de marketinginformatie omschreven als “retro modern” met een combinatie van moderne functionaliteit verwerkt in een strak, cool uitziend retro design.

De CitiZ heeft een grote hendel om de espresso te starten.

Beide machines zien er goed uit, waarbij de Inissia een wat leukere, vierkante stijl heeft en de CitiZ wat gestroomlijnder en meer stedelijk-geïnspireerd cool is.


Waterreservoir

De grootte van het waterreservoir is altijd een kenmerk waar ik als eerste naar kijk als ik machines vergelijk

Dit is een grote gemaksfactor en ik zie graag wat extra ruimte om het aantal vullingen dat ik elke week moet doen tot een minimum te beperken.

Het waterreservoir van de Inissia is 24 oz, dus genoeg water voor negen espressokoffies. Dit betekent dat je ongeveer net zo vaak bijvult als dat je de capsulehouder leegmaakt.

Het waterreservoir van de CitiZ is 34 oz, dus is goed voor zo’n twaalf tot dertien espresso’s voordat er moet worden bijgevuld.

Geen van beide waterreservoirs is bijzonder groot, dus het is erg handig om de machines in de buurt van een waterbron te hebben. Ik heb de CitiZ en ik vind het reservoir van 34 ounce redelijk handelbaar, vooral als ik alleen maar op de espressoknop druk.

Een klein voordeel is dat een kleiner reservoir ook betekent dat je het water regelmatig ververst, zodat je minder kans hebt op kalkaanslag door hard water dat in het reservoir blijft zitten. In dat geval hoef je de machine maar ongeveer twee keer per jaar te ontkalken.


Grootte

De Inissia is het kleinste Nespressomodel dat momenteel verkrijgbaar is. Het is slechts 4,7 x 9 x 12,6 cm groot. Het weegt ook slechts 5,29lbs, dus is het gemakkelijk te verplaatsen als het geen permanent aanrechtmodel is. Door zijn formaat is hij ideaal voor een studentenkamer, klein appartement of thuiskantoor.

De CitiZ is niet veel groter en meet een slanke 5.1” x 10.9” x 14.6”. De CitiZ weegt iets meer dan 7,3 pond, wat geen significant verschil is, maar wel de moeite waard om te weten als u ruimteproblemen hebt. Ik ben dol op de CitiZ voor op kantoor of thuis.


Melk opschuimen

Het grootste verschil tussen de Inissia en de CitiZ is de melkopschuimer. Dit is voor de meeste gebruikers de doorslaggevende factor.

De CitiZ wordt geleverd met een geïntegreerde Aeroccino-opschuimer. Ik vind het erg prettig dat deze deel uitmaakt van het apparaat en niet op zichzelf staat. Het is ook erg handig in het gebruik – even melk bijvullen en op de knop drukken en je hebt een kleine, schuimige latte.

De Aeroccino is ideaal voor het maken van lattes, cappuccino’s of melk voor ijskoffie.

De Inissia wordt niet geleverd met de Aeroccino, maar je kunt er een apart kopen als je vindt dat je deze functie wilt toevoegen of probeer deze tips over hoe je melk kunt opschuimen zonder een pijpje. Als u geen fan bent van espresso op basis van melk, kunt u beter eerst even wachten en het water testen met gewone espresso en longo shots.


Samenvatting

Zowel de Inissia als de CitiZ zijn geweldige snelle oplossingen voor espresso die iedereen kan gebruiken en waarvan iedereen kan genieten, zonder voorafgaande ervaring of barista-vaardigheden.

Het mooie van het systeem is dat het zo gemakkelijk is en het eindresultaat is van hoge kwaliteit en echt lekker.

Als u een vergelijking maakt tussen deze twee modellen, bedenk dan dat de Inissia het basismodel van Nespresso is. Het is de goedkoopste en is ontworpen om u de basis te geven. Het is een prima machine voor iemand die net aan espresso gewend is.

De CitiZ staat een paar sporten hoger op de Nespresso ladder en biedt een paar extra toeters en bellen – voor een hogere prijs. De geïntegreerde melkopschuimer is de belangrijkste bonus en ook andere gemakskenmerken, zoals het grotere waterreservoir, maken hem anders.

Over het algemeen is de CitiZ een betere keuze voor iemand die iets meer weet over zijn espressovoorkeuren en bereid is een grotere investering te doen.
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen