Sojamelk opschuimen – Zo werkt het

Facebook
Twitter
LinkedIn


sojamelk opschuimen

Door sojamelk op te schuimen, kunt u een lekkere veganistische cappuccino of latte macchiato maken. Omdat je het niet zonder luchtig melkschuim hoeft te stellen, ondanks de plantaardige melkvervanger.


Hoe sojamelk opschuimen

Je kunt sojamelk opschuimen op een vergelijkbare manier als dierlijke melk. Hazelnoot- of havermelk is ook geschikt. Voor bijzonder romig melkschuim raden wij aan half zelfgemaakte cashewmelk te gebruiken. Gebruik geen rijst-, kokos-, amandel– of speltmelk, want die geven geen goed schuim.

  • Handopschuimer: Verwarm de melk in een kleine steelpan op matig vuur. Zorg ervoor dat de vloeistof niet kookt en roer af en toe. Neem dan de pan van het vuur en schuim de melk op met de handopschuimer.
  • Staafmixer: Nogmaals, warm eerst de melk op. Om uzelf en uw omgeving tegen spatten te beschermen, moet u voor het opschuimen een hoog en smal recipiënt gebruiken.
  • Melkopschuimer: Als u een koffiezetapparaat met een stoompijpje hebt, kunt u de sojamelk daarboven opschuimen. Bedien hiervoor eerst de sproeier om eventuele condensatie te verwijderen.
  • Houd het pijpje vervolgens één tot twee centimeter schuin in het melkreservoir en bedien het melkopschuimmondstuk opnieuw. Houd het in de container totdat alle melk in schuim is veranderd.
  • Melkopschuimer: Met een roestvrijstalen apparaat maakt u schuim door de melk in de pan op en neer te bewegen met het zeefinzetstuk van het apparaat. Dit vergt enige oefening totdat melkschuim ontstaat. Deze variant werkt zowel met koude als warme melk.

Gerelateerd: melk opschuimen met de hand


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen